Recept Falešná želva

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si uvaříme bešamelovou omáčku: z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které vlejeme smetanu a za stálého míchání necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Do hotového bešamelu přidáme pokrájené maso a na kostičky nakrájená vejce, přilejeme víno a asi 5 minut povaříme. Vzniklou hmotou naplníme ohnivzdorné misky a ve středně teplé troubě krátce zapečeme. Podáváme jako předkrm.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 7664x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 šálky vařeného kuřecího masa
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • šálek smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1 dl dezertního vína (např. Tesavela, Carmen a pod. )

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešná želva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Cibulačka Cibulačka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz