Recept Falešná želva

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Nejprve si uvaříme bešamelovou omáčku: z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, do které vlejeme smetanu a za stálého míchání necháme zhoustnout. Ochutíme solí a pepřem. Do hotového bešamelu přidáme pokrájené maso a na kostičky nakrájená vejce, přilejeme víno a asi 5 minut povaříme. Vzniklou hmotou naplníme ohnivzdorné misky a ve středně teplé troubě krátce zapečeme. Podáváme jako předkrm.

Recept je z kategorií: Drůbež

Nahlásit recept

  • 7577x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hodina

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3 šálky vařeného kuřecího masa
  • 2 vejce natvrdo
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce hladké mouky
  • šálek smetany
  • sůl
  • pepř
  • 1 dl dezertního vína (např. Tesavela, Carmen a pod. )

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Falešná želva

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz