Recept Falešná gulášová polévka (MW)
Eleeen Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Postup
Jemně nakrájenou cibuli a olej vaříme ve větší nádobě 2 minuty při 1000 W. Přidáme papriku, mouku a společně promícháme. Přilijeme vývar (anebo 1 l vody + rozdrobíme 2 kostky), přidáme brambory a kabanos nakrájené na kostičky, česnek, koření a společně vaříme 9-10 minut v zakryté nádobě. Během vaření 2x zamícháme. Recept pochází z kuchařky pro mikrovlnné trouby firmy Panasonic. Já jsem použila svůj vývar včetně kostiček masa a bylo to skvělé.
Recept je z kategorií: Masové polévky
- 08.12.04 vloženo
- 16221x zobrazeno
Čas přípravy
- 20 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 1 l hovězího vývaru (nebo 2 kostky)
- 200 g kabanosu nebo měkkého salámu nebo párků
- 3 střední brambory
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 1 velká cibule
- 1 PL oleje
- 1 PL sladké papriky (kdo che může přidat i pálivou)
- 2 - 3 PL hladké mouky
- sůl
- mletý pepř
- kmín
- majoránka
Doporučená příloha
chlebík
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Falešná gulášová polévka (MW)
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Falešná gulášová polévka (MW)
Proč Falešná GULÁŠOVÁ, když je to autentická FRANKFURTSKÁ
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
http://www.labuznik.com/recipe.php?…
4812 příspěvků 13.11.10 02:03
Opět vařím tuto výbornou a rychlou polévku.
Zásadně nepřikrývat! Polévka se dostane ven mezerou mezi hrncem a pokličkou.
Trik spočívá v tom že nádoba musí být dostatečně vysoká aby se přes ní tekutina nevyšplhala až k okraji a přes.
Četla jsem v kuchařce takové sváteční vylepšení jakékoli gulášové polévky, kde je základ bez uzeniny. Na flambovací pánvičce rozškvaříme slaninu rozkrájenou na drobné kostičky, přidáme cibuli nakrájenou na kolečka, veku rozkrájenou na malé kostičky a uzeninu rozkrájenou na plátky asi 1 cm silné. Podusíme a přilijeme cca 2 cl ginu, ohřejeme a zapálíme. Hořící obsah pánve přendáme na již připravenou horkou polévku a bez míchání necháme vyhořet. Pak promícháme a podáváme.
86 příspěvků 25.1.09 03:43
Musí se to přikrýt, neb to je jako živé
Já 1.udělám tu cibulku, pak venku přidám
papriku a mouku, promíchám a pak to tam dám všecho najednou. Je vynikající
a protože to mám dost rád, tak si ji dělávám, když mne mlsná honí, bez
ohledu na denní dobu. Je to hned.
1127 příspěvků 25.1.09 03:43
Esme, díky, už jsem recept opravila. ;-D
4812 příspěvků 25.1.09 03:43
Eleeen a kdy se do toho přidá ten salám? A z vlastní zkušenosti bych to vařila odkryté aby to napřebublalo.