Recept Expres katův šleh

(Hodnoceno 2x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Expres katův šleh

Postup

Vepřové maso nakrájíme na velmi jemné nudličky, mírně osolíme, opepříme a vhodíme na rozpálené sádlo. Orestujeme a asi 5 minut dusíme. Pak přidáme zeleninový salát, podusíme a dochutíme worcestrem nebo sojovou omáčkou. Je to velmi dobré a hlavně bleskové jídlo.

Recept je z kategorií: Minutky

Nahlásit recept

  • 49333x zobrazeno

Čas přípravy

  • 15 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 300g vepřového masa (libového)
  • sůl
  • pepř
  • 4 lžíce sádla
  • sklenička sterilovaného leča, paprikového salátu, nebo salátu pálava
  • lžička worcesteru nebo sojovky

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 12.03.19 18:20

Místo leča různobarevné papriky, dobré a rychlé.

Uvaření se již líbí 2 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 09.02.14 20:26

.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

bedla 25.01.10 00:00

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Expres katův šleh

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
Eja
3857 příspěvků 12.03.19 18:55

Ha, zas nějaká novinka :zed:
Danda uvaří a vloží foto a u receptu to není :pocitac:

arnost vala
1 příspěvek 13.08.17 18:01
expres katuv sleh?

Za prve solit maso pred restovanim to snad nemyslite vazne? pridavat polotovar do neceho kvalitniho a fresh? opravdu nechapu na co si tady hrajete dnes vam tady pridam kvalitni recept a ne takovou gastrokatastrofu.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.10.11 17:17

Dando…jako bych to psala sama já… :lol:
zajímavé, že doma si podobná jídla připravuji běžně, ale nikdy bych to nenazvala Kaťákem, to by mi přišlo jako degradace..
Esme, děkuji, je mi potěšením :-) Ano, z tvého pohledu je to nové :lol:
:mrgreen:

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 01.10.11 13:47

Esme, léta si v restauraci nedávám nic, co je prezentováno - na nudličky -, vždycky přinesli katův šleh, maso v kečupu :-) Občas navinulé kousky maskované česnekem, nebo pálivostí :cry: Většinou na hraně poživatelnosti.

Ale domácí je dobrý, dnes jsem měla oběd za 20 minut - http://www.labuznik.com/recipe.php?…, je tu receptů víc a tenhle zkusím příště i s bramborákama - http://www.labuznik.com/recipe.php?… :-)

esmeralda
4813 příspěvků 01.10.11 03:31

Glama a Danda zase přispěchaly na pomoc.
Holky, jste k nezaplacení. Díky vám moc.
Určitě se o to pokusím doma. Chutná to hodně lidem, takže to nemůže být špatné.
Pálivost si nepamatuji, ale já mám plechová ústa a snesu dost.

Glamo, co je nové? Pro mě vše co přišlo po roce 1969. Jestli to bylo na jídelníčcích už tenkrát? Opravdu si to už nepamatuji.
Ještě jednou…dík.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.09.11 23:27

A zde - http://www.chemievjidle.cz/…-palava-hame :-), jsou v něm sójové boby.

Domácí Kaťák je rychlovka a dobrá :-)

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 30.09.11 23:24

Esme..právě proto si z Katova šlehu - Kaťáku dělá neustále legraci Z. Pohlreich.. je to něco neidentifikovatelného, bez pevné receptury, kam každý kuchař napere to, co mu právě přijde pod ruku.. Nikdy a nikde nedostaneš dvakrát stejný Kaťák…
Akorát, mělo by to být pálivé.. :wink:
A pozor, rozhodně to není nové, naopak, pěkně zastaralé :-) Mně osobně Kaťák evokuje socialistické „pohostinství“
Salát Pálava je zde.. http://www.hame.cz/katalog/detail/?…
:mrgreen:

esmeralda
4813 příspěvků 30.09.11 23:02

Tento nový fenomén české kuchyně jsem ochutnala, dokonce dvakrát a ani jednou mne neoslovil. Vždy to byla směsice čehosi nerozpoznatelného…jak pro oko, tak pro chuťové buňky.
Bylo to vždy v restaureci. Snad bude domácí výroba úspěšnější.

Když jsem si pro zajímavost otevřela „Podobné recepty“ objevilo se mi: Špagety Expres, Expres rychlovka- ovocný koláč, Mražená kávová pěna…
Ať dělám co dělám, podobnost nenacházím.

Ještě bych poprosila. Napište mi někdo z čeho se skládá salát Pálava.

Sylvie
2302 příspěvků 30.09.11 14:00

Jo, to by šlo. U nás velmi oblíbené jídlo. Hlavně s hranolkama.

fiska hana
2 příspěvky 29.09.11 22:41

velmi dobré dějkuji s bramborákem výborný :-D :potlesk:

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.10 19:05
Re: Expres katův šleh

Já jsem si pro jistotu směs večer naložila do koření, zakápla troškou oleje a druhý den se podávala na bramboráku. Zelenina naložená ve vlastní šťávě … z vlastních zdrojů. Jo chutný, díky.

donnie_darko
1 příspěvek 25.01.09 03:43
Re: Expres katův šleh

jednoduche, rychle, opravdu fajn recept, zvlaste pro nas hekticky zijici muze :) Diky…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Meruňkový koláč s tvarohovou nádivkou Meruňkový koláč s...
Krůtí nudličky s feferonkami Krůtí nudličky s feferonkami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz