Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Eja Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Pravověrní gourmeti prominou, asi to nebude zrovna jejich šálek kávy.
Když jsem si přála pod stromeček sendvičovač - resp. vícekombinaci
toasty, sendviče, gril a vaflovač, tak se na mne dívali nedůvěřivě, ale
já jsem rozhodně neměla v úmyslu tam strkat mezi dva chleby sýr a šunku.
Tušila jsem větší potenciál - a měla jsem pravdu.
Dnes jsem po dvou dnech u plotny a odmytí vagonu nádobí vyhlásila den
zavřených dveří, v osm vyvenčila a nakrmila smečku a jala se zkoumat
jaká krmě se dá vytvořit v tom přístroji.
Volba chlebíku zřejmě výrazně ovlivní výsledek, to musím ještě
vychytat, ale první volba byla možná ta nejlepší - zvolila jsem Warburton,
tmavou verzi.
Chtěla jsem vyzkoušet hned první čtyři nápady - takže jsem si chlebíky
pomyslně rozdělila šikmou dělící čárou, plnila každou půlku jinak a
získala jsem přijednom dvě slané a dvě sladké verze.
Jak tady říká jeden z labužníků - " nebe v hubě".
Příprava je stejná - plotýnky potřeme lehounce olejem, vnější strany chlebíků už jsem nemazala máslem dle doporučení, není to nutné. Pokud chceme z jednoho chlebu získat dva různé trojúhelníčky, vršíme opatrně - vynecháváme kousíček u krajů a kousíček na pomyslné dělící čáře. A dáváme všeho hodně, přístroj to zvládne při zaklapnutí slisovat a rozdělit napůl. Můžeme si pustit časomíru, ale pokud to začně vonět, je hotovo. Etuda 1. - G-dur Silnější vrstva Gervais originál bez příchuti, 5 kaprlat, dvě sardelky, dva malé plátky kyslé okurky. Etuda 2. - A- dur Plátek 45% eidamu či něco ještě lepšího, 4 tenoučké plátky cuketky, 1 cherry rajčátko na plátky, špetka oregana či bazalky, špetka čerstvě namletého pepře. Po vyndání na talíř hned strouhnout trochu parmezánu navrch. Etuda 3. - h-moll Silnější vrsta fíkovo-pomerančového džemu, dva tenké plátky chemicky neošetřeného pomeranče i se slupkou, pár sušených třešní. Po vyjmutí lehce poprášit moučkovým cukrem. Etuda 4. - b-moll Vrstva pomerančovo- zázvorového džemu, tenoučké plátky neloupaného jablka, pár kvalitních velkých rozinek. Po vyjmutí poprášit skořicovým cukrem.
Recept je z kategorií: Chuťovky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
12.11.16 19:48
Zatím vyzkoušeny obě slané verze, chystám se i na ty zbylé dvě
Na fotce je č. 2 - pořád ještě zpracovávám zbytek cuketek
Sýr už jsem navrch nesypala - nezbyl…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Etudy pro sendvičovač
Mrtvuš, když já jsem ke kozím sýrům libovolné zralosti nějak nedospěla. Simče je kupuju, ale já nějak nevím. Ale dám na Tebe a zkusím menší zralost. Když tam nasypu trochu měkkoučkých sušených brusinek, nebo višní, udělám chybu?
Dorsch - jo, namazala jsem si před chvílí chleba máslem, trochou hořčice a posypala zelenou částí pórku.Ale to sem fakt nedám jako recept.
Ejo, rozhodně vyzkoušej s kozím sýrem libovolného druhu a stupně zralosti.
54 příspěvků 28.12.11 10:39
Krásné a nové!
, Já si dokonce namazal krajíc chleba máslem
a dal si na něj kousek šunky - stejně novátorské. Chápo, že máš radost
z nové hračky.
Alis, své seznámení s přístrojem jsem samozřejmě začala tímto článkem hned u ranní kávy - pamatovala jsem si, že tu někde je a nakonec ho našla. To jsou nezapomenutelé poklady na Labu, speciálně pojednání Flo o roládách
Ejo, přidávám odkaz na článek pro (nejen) tvou inspiraci:
http://www.labuznik.com/article.php?…