Recept Etonská merenda

Frantiska Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 46

Postup

1. Po otrhání stopek nakrájíme jahody na kousky, dáme do mísy, posypeme cukrem, pokapeme šťávou z granátových jablek a necháme macerovat. 2. Mezitím v míse ušleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha. 3. Do šlehačky rozlámeme a rozdrobíme bezé – pamatujte že zde potřebujete jen větší kousky pro vytvoření hrubé struktury, tak trochu drůbků a jemného prachu. 4. Z jahod odebereme vrchovatou sběračku (žufánek) asi 100g. Zbytek jahod zlehka promísíme s připravenou šlehačkou. 5. Směs rozdělíme na talířky nebo do kompotových misek či pohárů a navrchu ozdobíme jahodami, které jsem si dali stranou.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 3143x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 2 čajové lžičky moučkového nebo vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky šťávy z granátových jablek
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 hnízda z bezé (hotová z baličku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Etonská merenda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Chilli se sojovým masem

Nejlepší recepty

Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Staročeské kotlety Staročeské kotlety

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz