Recept Etonská merenda

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 46

Postup

1. Po otrhání stopek nakrájíme jahody na kousky, dáme do mísy, posypeme cukrem, pokapeme šťávou z granátových jablek a necháme macerovat.
2. Mezitím v míse ušleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha.
3. Do šlehačky rozlámeme a rozdrobíme bezé – pamatujte že zde potřebujete jen větší kousky pro vytvoření hrubé struktury, tak trochu drůbků a jemného prachu.
4. Z jahod odebereme vrchovatou sběračku (žufánek) asi 100g. Zbytek jahod zlehka promísíme s připravenou šlehačkou.
5. Směs rozdělíme na talířky nebo do kompotových misek či pohárů a navrchu ozdobíme jahodami, které jsem si dali stranou.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 2633x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 2 čajové lžičky moučkového nebo vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky šťávy z granátových jablek
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 hnízda z bezé (hotová z baličku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Etonská merenda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz