Recept Etonská merenda

Frantiska Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 46

Postup

1. Po otrhání stopek nakrájíme jahody na kousky, dáme do mísy, posypeme cukrem, pokapeme šťávou z granátových jablek a necháme macerovat. 2. Mezitím v míse ušleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha. 3. Do šlehačky rozlámeme a rozdrobíme bezé – pamatujte že zde potřebujete jen větší kousky pro vytvoření hrubé struktury, tak trochu drůbků a jemného prachu. 4. Z jahod odebereme vrchovatou sběračku (žufánek) asi 100g. Zbytek jahod zlehka promísíme s připravenou šlehačkou. 5. Směs rozdělíme na talířky nebo do kompotových misek či pohárů a navrchu ozdobíme jahodami, které jsem si dali stranou.

Recept je z kategorií: Moučníky

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 3415x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 2 čajové lžičky moučkového nebo vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky šťávy z granátových jablek
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 hnízda z bezé (hotová z baličku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Etonská merenda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Kuře na kapustě Kuře na kapustě
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz