Recept Etonská merenda

Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Úvod

Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 46

Postup

1. Po otrhání stopek nakrájíme jahody na kousky, dáme do mísy, posypeme cukrem, pokapeme šťávou z granátových jablek a necháme macerovat.
2. Mezitím v míse ušleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha.
3. Do šlehačky rozlámeme a rozdrobíme bezé – pamatujte že zde potřebujete jen větší kousky pro vytvoření hrubé struktury, tak trochu drůbků a jemného prachu.
4. Z jahod odebereme vrchovatou sběračku (žufánek) asi 100g. Zbytek jahod zlehka promísíme s připravenou šlehačkou.
5. Směs rozdělíme na talířky nebo do kompotových misek či pohárů a navrchu ozdobíme jahodami, které jsem si dali stranou.

Recept je z kategorií: Moučníky


Reklama

Nahlásit recept

  • 30.12.09 vloženo
  • 2686x zobrazeno

Ingredience

  • 500 g jahod
  • 2 čajové lžičky moučkového nebo vanilkového cukru
  • 2 čajové lžičky šťávy z granátových jablek
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 4 hnízda z bezé (hotová z baličku)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Etonská merenda

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Grilovaný pstruh Grilovaný pstruh
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz