Recept Etonská merenda
Frantiska Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Úvod
Nigella Lawson: Vaříme expres. Ikar 2009, s. 46
Postup
1. Po otrhání stopek nakrájíme jahody na kousky, dáme do mísy, posypeme cukrem, pokapeme šťávou z granátových jablek a necháme macerovat. 2. Mezitím v míse ušleháme šlehačku, ale ne úplně do tuha. 3. Do šlehačky rozlámeme a rozdrobíme bezé – pamatujte že zde potřebujete jen větší kousky pro vytvoření hrubé struktury, tak trochu drůbků a jemného prachu. 4. Z jahod odebereme vrchovatou sběračku (žufánek) asi 100g. Zbytek jahod zlehka promísíme s připravenou šlehačkou. 5. Směs rozdělíme na talířky nebo do kompotových misek či pohárů a navrchu ozdobíme jahodami, které jsem si dali stranou.
Recept je z kategorií: Moučníky
- 30.12.09 vloženo
- 3415x zobrazeno
Ingredience
- 500 g jahod
- 2 čajové lžičky moučkového nebo vanilkového cukru
- 2 čajové lžičky šťávy z granátových jablek
- 500 ml smetany ke šlehání
- 4 hnízda z bezé (hotová z baličku)
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Etonská merenda
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Etonská merenda