Recept Eskymo řezy

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Všechny suroviny na těsto smícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme péct. (Zda je upečený, zkoušíme špejlí - zůstane suchá - je upečeno).

Uvaříme si hustý pudink, který necháme vychladnout, mezitím si
vyšleháme máslo s cukrem. Do másla po lžících zašleháváme pudink a zakysanou smetanu.

Krém natřeme na korpus, pocákáme čokoládovou polevou (nemusí být) a dáme ztuhnout.

Přeji dobré pochutnání!

Recept je z kategorií: Moučníky Sváteční řezy

Nahlásit recept

  • 22.02.08 vloženo
  • 23015x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod

Ingredience

Korpus

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 1 prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 celá vejce
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • kakao

Krém

  • 400 ml mléka
  • 2 kokosové pudinky
  • 125 g másla (může být Hera)
  • 1 zakysaná smetana

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Eskymo řezy

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
jolana
5065 příspěvků 19.06.11 23:10

Krem/puding z kokosoveho mlieka= kukuricny skrob, maslo menej +zakysana smotana..studeny z chladnicky je rez bajecny..dobru chut:)

Labužník handula02
634 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Eskymo řezy

Tak já se přiznám, že jsem je loni zkoušela, a vůbec rodině nechutnaly. Prostě jsme z pudinku neustále cítili " umělotinu ", takže u nás řezy propadly.

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Eskymo řezy - ještě něco:

V neděli jsem těsto na eskymo řezy úspěšně použila na řezy Míša. Nikdo to nepoznal a já ušetřila několik vajec. O tom, že se nemusí šlehat sníh ani nemluvě!! :-))

Roomanka
205 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Eskymo řezy, Hafco,

tyhle řezy jsem pekla a chutnají skutečně jako eskymo, musíš je ovšem skladovat v lednici. Cukru jsem dala „přiměřeně“, zkus tam hodit hrst moučky a uvidíš. Těsto je dost sladké, příště budu s „bílým zlatem“ opatrnější.

hafca
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Lidus

V receptu není uvedeno kolik cukru do krému. V popisu je, ale rozpis je bez něj. Můžeš to upřesnit?

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Jahodový pohár Jahodový pohár
Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz