Recept Erteplová buchta s masem

(Hodnoceno 2x) Wolfg Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Erteplová buchta s masem

Úvod

Vždycky je snazší použít dobrou myšlenku, než bádat nad originálem. Nápad vznikl v hlavě Alis http://muj.labuznik.com/profil/alis a hned dostal název Bramborový nákyp s masem http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=31939. Je skutečně dobrý a netřeba na něm nic měnit. Ale ta myšlenka...snad nebudu mít na krku právníky

Postup

Vepřovou plec jsem raději semlel sám. To abych měl jasno, z čeho že...Maso by mělo obsahovat asi čtvrtinu váhy tuku. Všechny suroviny řádně zaděláme, přidáme vzešlý kvásek. Upravíme hustotu, ale žádný nekonečný příběh. My línější použijeme pekárnu a také na ní necháme výsledek. Skutečný labužník vezme litinový pekáč, řádně vymaže tuhým sádlem, naleje husté, vykynuté těsto, ještě nechá půl hoďky na teple a šup do trouby. Křupavá kůrka stojí zato. Buchta chutná lépe studená, tak jako pravá obyčejná bramborová.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 02.05.10 vloženo
  • 10363x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 500 g hrubá mouka
  • 100 g polohrubá mouka
  • 300 g strouhané syrové brambory
  • 400 g mleté maso
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 3 KL sůl
  • 1 PL cukr
  • majoránka
  • 1/4 kvasnice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.5.13 14:23

Super :)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 3.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

Diskuse k receptu Erteplová buchta s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Erteplová buchta s masem

2905
753 příspěvků 3.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

anickav
2904 příspěvků 4.5.10 17:21
Re: Erteplová buchta s masem

…mne sa zdá, že kilo droždia stálo 10 korún…tak rátajme.

2905
753 příspěvků 4.5.10 06:53
Re: Erteplová buchta s masem

Upečeno, foto v deníčku, stojí za vyzkoušení.
Kvasnice vychází za 50,– hal. postačí běžná kostka.
Vážně dobrota, jen doporučuji nekrájet horké !! :)
Díky autorům za nápady, úpravy atd..

Wolfg
584 příspěvků 4.5.10 03:29
Re: Erteplová buchta s masem, Soňo

Liry nevyhazuj, zase přidou do módy a s picnutím počkej, chyběla bys tady. Nejen pro ty supr rohlíky :-)

gabi
551 příspěvků 4.5.10 03:18
Re: Erteplová buchta s masem

moja babka odporucala do podobneho receptu pridat drozdia ako „vacsi orech“…tym myslela nase orechy z konca zahrady :)

noskovice
1322 příspěvků 4.5.10 03:16
Re: Erteplová buchta s masem-Esme, Wolfgu a Alis...

..já se z vás picnu, ale nejdřív tento recept vyzkouším. To droždí by nemohlo být v lirách? Zbylo mi pár drobných.

Wolfg
584 příspěvků 3.5.10 19:06
Re: Erteplová buchta s masem

Vědecký rozbor kvasnic nemám :-), jen jsem si nemohl nevšimnout, jak různě se jednotlivé výrobky liší. Raději přidejte, tak za 30 haléřů

esmeralda
4812 příspěvků 3.5.10 18:30
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

mě neodradíš.
Na pranýř jsem zvyklá. Zkusím to jen co se vrátím z výletu.
Když to dopadne úplně nejhůř, stejně z toho bude mít někdo radost - synův ohař.

Alis
2617 příspěvků 3.5.10 18:16
Re: Erteplová buchta s masem, Wolfe...

čtvrtkou kvasnic myslíš čtvrt kostičky čili 10 g? Nemám s tím zkušenosti, ale na půldruhého kila těsta se mi to zdá málo… To jen aby nedošlo k realizačnímu vystřízlivění :)
Pekárnu nemám, suroviny však ano, při nejbližší příležitosti bych ráda vyzkoušela v troubě.

Alis

P.S. S těmi právníky si to ještě rozmyslím :)

Wolfg
584 příspěvků 3.5.10 16:04
Re: Erteplová buchta s masem, Esmeraldo

Tvé povídání ve mně vzbudilo vzpomínku na dávné říkadlo:
předprojektové nadšení,
realizační vystřízlivění,
hledání viníků,
potrestání nevinných,
odměňování nezúčastněných

Jsi na prvním stupínku, tak bacha

Nechal bych všechno zamíchat pekárnou, jasně že s teplou vodou a trochu přihřát. Nechat vykynout a zapnout pečení na hodinu, i déle, až se objeví zahnědlé okraje. Pokud lze nastavit, dej nejtmavší barvu. V troubě je to samozřejmě lepší

esmeralda
4812 příspěvků 3.5.10 11:22
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

nadšením ani nedýchám. To je tedy nápad!!!!
A to vše v pekárně - popiš zhruba na jaký program. Moje pekárna je starší než hnědé uhlí, má tři programy na pečení a dva na kynutí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Hořčičná kotletka v alobalové kapse pro jednoho (DIA) Hořčičná kotletka v...
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz