Recept Erteplová buchta s masem

(Hodnoceno 2x) Wolfg Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Erteplová buchta s masem

Úvod

Vždycky je snazší použít dobrou myšlenku, než bádat nad originálem. Nápad vznikl v hlavě Alis http://muj.labuznik.com/profil/alis a hned dostal název Bramborový nákyp s masem http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…. Je skutečně dobrý a netřeba na něm nic měnit. Ale ta myšlenka…snad nebudu mít na krku právníky

Postup

Vepřovou plec jsem raději semlel sám. To abych měl jasno, z čeho že...Maso by mělo obsahovat asi čtvrtinu váhy tuku. Všechny suroviny řádně zaděláme, přidáme vzešlý kvásek. Upravíme hustotu, ale žádný nekonečný příběh. My línější použijeme pekárnu a také na ní necháme výsledek. Skutečný labužník vezme litinový pekáč, řádně vymaže tuhým sádlem, naleje husté, vykynuté těsto, ještě nechá půl hoďky na teple a šup do trouby. Křupavá kůrka stojí zato. Buchta chutná lépe studená, tak jako pravá obyčejná bramborová.

Recept je z kategorií: Slané koláče

Nahlásit recept

  • 02.05.10 vloženo
  • 9810x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 500 g hrubá mouka
  • 100 g polohrubá mouka
  • 300 g strouhané syrové brambory
  • 400 g mleté maso
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 3 KL sůl
  • 1 PL cukr
  • majoránka
  • 1/4 kvasnice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.5.13 14:23

Super :)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 3.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

Diskuse k receptu Erteplová buchta s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Erteplová buchta s masem

2905
753 příspěvků 3.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

anickav
2904 příspěvků 4.5.10 17:21
Re: Erteplová buchta s masem

…mne sa zdá, že kilo droždia stálo 10 korún…tak rátajme.

2905
753 příspěvků 4.5.10 06:53
Re: Erteplová buchta s masem

Upečeno, foto v deníčku, stojí za vyzkoušení.
Kvasnice vychází za 50,– hal. postačí běžná kostka.
Vážně dobrota, jen doporučuji nekrájet horké !! :)
Díky autorům za nápady, úpravy atd..

Wolfg
584 příspěvků 4.5.10 03:29
Re: Erteplová buchta s masem, Soňo

Liry nevyhazuj, zase přidou do módy a s picnutím počkej, chyběla bys tady. Nejen pro ty supr rohlíky :-)

gabi
551 příspěvků 4.5.10 03:18
Re: Erteplová buchta s masem

moja babka odporucala do podobneho receptu pridat drozdia ako „vacsi orech“…tym myslela nase orechy z konca zahrady :)

noskovice
1322 příspěvků 4.5.10 03:16
Re: Erteplová buchta s masem-Esme, Wolfgu a Alis...

..já se z vás picnu, ale nejdřív tento recept vyzkouším. To droždí by nemohlo být v lirách? Zbylo mi pár drobných.

Wolfg
584 příspěvků 3.5.10 19:06
Re: Erteplová buchta s masem

Vědecký rozbor kvasnic nemám :-), jen jsem si nemohl nevšimnout, jak různě se jednotlivé výrobky liší. Raději přidejte, tak za 30 haléřů

esmeralda
4813 příspěvků 3.5.10 18:30
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

mě neodradíš.
Na pranýř jsem zvyklá. Zkusím to jen co se vrátím z výletu.
Když to dopadne úplně nejhůř, stejně z toho bude mít někdo radost - synův ohař.

Alis
2617 příspěvků 3.5.10 18:16
Re: Erteplová buchta s masem, Wolfe...

čtvrtkou kvasnic myslíš čtvrt kostičky čili 10 g? Nemám s tím zkušenosti, ale na půldruhého kila těsta se mi to zdá málo… To jen aby nedošlo k realizačnímu vystřízlivění :)
Pekárnu nemám, suroviny však ano, při nejbližší příležitosti bych ráda vyzkoušela v troubě.

Alis

P.S. S těmi právníky si to ještě rozmyslím :)

Wolfg
584 příspěvků 3.5.10 16:04
Re: Erteplová buchta s masem, Esmeraldo

Tvé povídání ve mně vzbudilo vzpomínku na dávné říkadlo:
předprojektové nadšení,
realizační vystřízlivění,
hledání viníků,
potrestání nevinných,
odměňování nezúčastněných

Jsi na prvním stupínku, tak bacha

Nechal bych všechno zamíchat pekárnou, jasně že s teplou vodou a trochu přihřát. Nechat vykynout a zapnout pečení na hodinu, i déle, až se objeví zahnědlé okraje. Pokud lze nastavit, dej nejtmavší barvu. V troubě je to samozřejmě lepší

esmeralda
4813 příspěvků 3.5.10 11:22
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

nadšením ani nedýchám. To je tedy nápad!!!!
A to vše v pekárně - popiš zhruba na jaký program. Moje pekárna je starší než hnědé uhlí, má tři programy na pečení a dva na kynutí.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Kapustičky na slanině

Nejlepší recepty

Zapečené brambory s cuketou Zapečené brambory s cuketou
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna
Houbová smaženice Houbová smaženice
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz