Recept Erteplová buchta s masem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Erteplová buchta s masem

Úvod

Vždycky je snazší použít dobrou myšlenku, než bádat nad originálem. Nápad vznikl v hlavě Alis http://muj.labuznik.com/profil/alis a hned dostal název Bramborový nákyp s masem http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…. Je skutečně dobrý a netřeba na něm nic měnit. Ale ta myšlenka…snad nebudu mít na krku právníky

Postup

Vepřovou plec jsem raději semlel sám. To abych měl jasno, z čeho že…Maso by mělo obsahovat asi čtvrtinu váhy tuku.
Všechny suroviny řádně zaděláme, přidáme vzešlý kvásek. Upravíme hustotu, ale žádný nekonečný příběh. My línější použijeme pekárnu a také na ní necháme výsledek.
Skutečný labužník vezme litinový pekáč, řádně vymaže tuhým sádlem, naleje husté, vykynuté těsto, ještě nechá půl hoďky na teple a šup do trouby. Křupavá kůrka stojí zato. Buchta chutná lépe studená, tak jako pravá obyčejná bramborová.

Recept je z kategorií: Slané koláče


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.05.10 vloženo
  • 9312x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 300 ml voda
  • 1 vejce
  • 500 g hrubá mouka
  • 100 g polohrubá mouka
  • 300 g strouhané syrové brambory
  • 400 g mleté maso
  • 3 stroužky rozetřeného česneku
  • 3 KL sůl
  • 1 PL cukr
  • majoránka
  • 1/4 kvasnice

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 28.05.13 14:23

Super :)

Uvaření se již líbí 5 labužníkům
Odkaz na uvaření

2905 03.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

Diskuse k receptu Erteplová buchta s masem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
2905
753 příspěvků 03.12.10 04:06

Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)

 
anickav
2904 příspěvků 04.05.10 17:21
Re: Erteplová buchta s masem

…mne sa zdá, že kilo droždia stálo 10 korún…tak rátajme.

 
2905
753 příspěvků 04.05.10 06:53
Re: Erteplová buchta s masem

Upečeno, foto v deníčku, stojí za vyzkoušení.
Kvasnice vychází za 50,– hal. postačí běžná kostka.
Vážně dobrota, jen doporučuji nekrájet horké !! :)
Díky autorům za nápady, úpravy atd..

 
Wolfg
583 příspěvků 04.05.10 03:29
Re: Erteplová buchta s masem, Soňo

Liry nevyhazuj, zase přidou do módy a s picnutím počkej, chyběla bys tady. Nejen pro ty supr rohlíky :-)

 
gabi
551 příspěvků 04.05.10 03:18
Re: Erteplová buchta s masem

moja babka odporucala do podobneho receptu pridat drozdia ako „vacsi orech“…tym myslela nase orechy z konca zahrady :)

 
noskovice
1323 příspěvků 04.05.10 03:16
Re: Erteplová buchta s masem-Esme, Wolfgu a Alis...

..já se z vás picnu, ale nejdřív tento recept vyzkouším. To droždí by nemohlo být v lirách? Zbylo mi pár drobných.

 
Wolfg
583 příspěvků 03.05.10 19:06
Re: Erteplová buchta s masem

Vědecký rozbor kvasnic nemám :-), jen jsem si nemohl nevšimnout, jak různě se jednotlivé výrobky liší. Raději přidejte, tak za 30 haléřů

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.05.10 18:30
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

mě neodradíš.
Na pranýř jsem zvyklá. Zkusím to jen co se vrátím z výletu.
Když to dopadne úplně nejhůř, stejně z toho bude mít někdo radost - synův ohař.

 
Alis
2617 příspěvků 03.05.10 18:16
Re: Erteplová buchta s masem, Wolfe...

čtvrtkou kvasnic myslíš čtvrt kostičky čili 10 g? Nemám s tím zkušenosti, ale na půldruhého kila těsta se mi to zdá málo… To jen aby nedošlo k realizačnímu vystřízlivění :)
Pekárnu nemám, suroviny však ano, při nejbližší příležitosti bych ráda vyzkoušela v troubě.

Alis

P.S. S těmi právníky si to ještě rozmyslím :)

 
Wolfg
583 příspěvků 03.05.10 16:04
Re: Erteplová buchta s masem, Esmeraldo

Tvé povídání ve mně vzbudilo vzpomínku na dávné říkadlo:
předprojektové nadšení,
realizační vystřízlivění,
hledání viníků,
potrestání nevinných,
odměňování nezúčastněných

Jsi na prvním stupínku, tak bacha

Nechal bych všechno zamíchat pekárnou, jasně že s teplou vodou a trochu přihřát. Nechat vykynout a zapnout pečení na hodinu, i déle, až se objeví zahnědlé okraje. Pokud lze nastavit, dej nejtmavší barvu. V troubě je to samozřejmě lepší

 
esmeralda
4813 příspěvků 03.05.10 11:22
Re: Erteplová buchta s masem - Wolfg,

nadšením ani nedýchám. To je tedy nápad!!!!
A to vše v pekárně - popiš zhruba na jaký program. Moje pekárna je starší než hnědé uhlí, má tři programy na pečení a dva na kynutí.

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz