Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Wolfg Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vždycky je snazší použít dobrou myšlenku, než bádat nad originálem. Nápad vznikl v hlavě Alis http://muj.labuznik.com/profil/alis a hned dostal název Bramborový nákyp s masem http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=31939. Je skutečně dobrý a netřeba na něm nic měnit. Ale ta myšlenka...snad nebudu mít na krku právníky
Vepřovou plec jsem raději semlel sám. To abych měl jasno, z čeho že...Maso by mělo obsahovat asi čtvrtinu váhy tuku. Všechny suroviny řádně zaděláme, přidáme vzešlý kvásek. Upravíme hustotu, ale žádný nekonečný příběh. My línější použijeme pekárnu a také na ní necháme výsledek. Skutečný labužník vezme litinový pekáč, řádně vymaže tuhým sádlem, naleje husté, vykynuté těsto, ještě nechá půl hoďky na teple a šup do trouby. Křupavá kůrka stojí zato. Buchta chutná lépe studená, tak jako pravá obyčejná bramborová.
Recept je z kategorií: Slané koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Erteplová buchta s masem
Druhý pokus, možná se časem propracuji k bochníčku:)
2904 příspěvků 4.5.10 17:21
…mne sa zdá, že kilo droždia stálo 10 korún…tak rátajme.
Upečeno, foto v deníčku, stojí za vyzkoušení.
Kvasnice vychází za 50,– hal. postačí běžná kostka.
Vážně dobrota, jen doporučuji nekrájet horké !!
Díky autorům za nápady, úpravy atd..
584 příspěvků 4.5.10 03:29
Liry nevyhazuj, zase přidou do módy a s picnutím počkej, chyběla bys tady. Nejen pro ty supr rohlíky
551 příspěvků 4.5.10 03:18
moja babka odporucala do podobneho receptu pridat drozdia ako „vacsi orech“…tym myslela nase orechy z konca zahrady
..já se z vás picnu, ale nejdřív tento recept vyzkouším. To droždí by nemohlo být v lirách? Zbylo mi pár drobných.
584 příspěvků 3.5.10 19:06
Vědecký rozbor kvasnic nemám
, jen jsem si nemohl nevšimnout, jak různě se
jednotlivé výrobky liší. Raději přidejte, tak za 30 haléřů
4813 příspěvků 3.5.10 18:30
mě neodradíš.
Na pranýř jsem zvyklá. Zkusím to jen co se vrátím z výletu.
Když to dopadne úplně nejhůř, stejně z toho bude mít někdo radost - synův ohař.
čtvrtkou kvasnic myslíš čtvrt kostičky čili 10 g? Nemám s tím zkušenosti, ale na půldruhého kila těsta se mi to zdá málo… To jen aby nedošlo k realizačnímu vystřízlivění
Pekárnu nemám, suroviny však ano, při nejbližší příležitosti bych ráda vyzkoušela v troubě.
Alis
P.S. S těmi právníky si to ještě rozmyslím
584 příspěvků 3.5.10 16:04
Tvé povídání ve mně vzbudilo vzpomínku na dávné říkadlo:
předprojektové nadšení,
realizační vystřízlivění,
hledání viníků,
potrestání nevinných,
odměňování nezúčastněných
Jsi na prvním stupínku, tak bacha
Nechal bych všechno zamíchat pekárnou, jasně že s teplou vodou a trochu přihřát. Nechat vykynout a zapnout pečení na hodinu, i déle, až se objeví zahnědlé okraje. Pokud lze nastavit, dej nejtmavší barvu. V troubě je to samozřejmě lepší
4813 příspěvků 3.5.10 11:22
nadšením ani nedýchám. To je tedy nápad!!!!
A to vše v pekárně - popiš zhruba na jaký program. Moje pekárna je starší než hnědé uhlí, má tři programy na pečení a dva na kynutí.