Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
jolana Britská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maslo trochu preslahame a az potom pridavame cukor a slahame do peny, pridame vanilku. Potom zaslahavame po jednom! cele vajicka, pekne postupne. Moze sa stat ze to posledne deviate uz nebudeme potrebovat ( zalezi od velkosti vajec) aby sa nam krem nezrazil- ma byt pekne hladky vyslahany jednoliaty. Postupne primiesavame kondenzovane ovocie obalene v muke a vymackane hrozienka s preosiatou mukou rozmiesanou s praskom do peciva. Lejeme do velkej vymastenej a vysypanej chlebickovej formy (alebo babovkovej, moze byt aj na plech) a pecieme 45 - 50 min. vo vyhriatej rure pri strednej teplote. Tento pomer surovin by mal urobit este styri male babovcicky-alebo velky chlebicek a maly. Chlebicek vydrzi aj osem dni. Dobru chut! Pozn.: Hrozienka vymackame a tak trochu ich prstami akoby narusime-menej padaju v ceste, daju chut a vonu chlebicku a same akoby nasiaknu vonou masla. Po tom ako cesto ulozime do chlebickovej formy, naolejujeme noz a stredom cesta asi v hlbke 0,5-1 cm. urobime rychly rez-nemalo by sa nam tak velmi velmi dvihat stredom. Rez urobime asi 2,5 cm od zaciatku a koncime tak isto. Aj ked to moze mat viacero pricin...Trik jedneho sef.cukrar kuchar. Vyborny je v tych formach babovcickach strednej velkosti.
Recept je z kategorií: Moučníky
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na English Cake