Recept Engadinský ořechový koláč

(Hodnoceno 2x) Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Engadinský ořechový koláč

Postup

1. Máslo ušleháme do pěny se 180 g cukru a ci­tronovou kůrou. Přidáme žloutek a vejce a po­stupně přimícháme mouku. Těsto zabalené do fó­lie vložíme na 30 min. do chladničky. Troubu pře­dehřejeme na 175 °C. 2. Zbylý cukr rozpustíme, vmícháme smetanu a med a povaříme. Přidáme lískové oříšky. 3. 1/3 těsta vyválíme a dáme do vymazané formy (průměr 26 cm). Potřeme ořechovou náplní. 4. Druhou třetinu těsta rovněž rozválíme a dáme na ořechový povrch. Ze zbytku těsta vykrojíme 1,5 cm široký pruh a z něj vytvoříme na povrchu koláče ozdobnou mřížku. Žloutek rozšleháme s mlékem a potřeme těsto. Pečeme 45 min. Před podáváním bohatě pocukrujeme.

Recept je z kategorií: Koláče

Nahlásit recept

  • 24.11.01 vloženo
  • 19178x zobrazeno

Čas přípravy

  • 65 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 200 g másla
  • 430 g cukru
  • strouhaná citronová kůra z 1 citronu
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 400 g hladké mouky
  • 300 g smetany
  • 4 lžíce medu
  • 400 g sekaných lískových oříšků
  • 1 lžíce mléka
  • trochu moučkového cukru

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

rogersova 12.11.11 16:24

tento koláč je vynikající,ale poněkud nákladnější,díky ořechům

Odkaz na uvaření

Shira313 22.10.10 15:31

Tento koláč pokladám za absolútnu špičku.
Radi si ho berieme na dovolenku - dlho vydrží a dodá energiu.
Do cesta pridávam nastrúhanú kôru z bio pomaranča, krásne ho prevonia.
Smotanu používam 33% a med výraznejšej chuti a orechy pokvapkám domácim vanilkovým extraktom.

Diskuse k receptu Engadinský ořechový koláč

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Engadinský ořechový koláč

sveva
751 příspěvků 14.4.12 22:09

Originální švýcarský recept je právě s vlašskými ořechy. Občas přidávají trochu mandlí.
Tedy s vlašskými ořechy to bude to pravé ořechové.

ajta
590 příspěvků 14.4.12 19:45

Kali.kal v textu je uvedeno 175°C
Ořechy asi zaměnit lze, ale počítej s jinou chutí. Vlašské přece jen nejsou tak jemné jako lískové.

Kali.kal
1 příspěvek 14.4.12 18:52

Tento koláč bych ráda vyzkoušela. Můžete mi někdo poradit, na kolik mám rozehřát troubu? A je možné ho dělat z obyčejných vlašských ořechů místo lískových? Děkuji :-)

rogersova
4 příspěvky 12.11.11 16:24

tento koláč je vynikající,ale poněkud nákladnější,díky ořechům

Shira313
117 příspěvků 22.10.10 15:31

Tento koláč pokladám za absolútnu špičku.
Radi si ho berieme na dovolenku - dlho vydrží a dodá energiu.
Do cesta pridávam nastrúhanú kôru z bio pomaranča, krásne ho prevonia.
Smotanu používam 33% a med výraznejšej chuti a orechy pokvapkám domácim vanilkovým extraktom.

gabi
551 příspěvků 8.3.10 02:07
Re: Engadinský ořechový koláč

citam tuna…a hned som si spomenula na tunu (tuniaka s bylinkami) v Decime v Makarskej…ja viem, ze to s receptom nema nic spolocne, ale Jolana vo mne tym nespisovnym slovkom ozivila kraaasne spomienky na Chorvatsko :)

jolana
5068 příspěvků 8.3.10 01:21
Re: Engadinský ořechový koláč

tuna este jeden s lieskovcami ..:)

Labužník Petra
24 příspěvků 22.2.03 01:29
Engadinsky orechovy kolac

Jak mam rozpustit cukr? 300 g smetany? O jakou smetanu se jedna, kdyz ji mam vazit? Smichat cukr se smetanou a medem nebude napln dost ridka? Muzete mne nekdo poradit? DIK

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz