Recept Engadinský ořechový koláč
pepicek Švýcarská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Máslo ušleháme do pěny se 180 g cukru a citronovou kůrou. Přidáme žloutek a vejce a postupně přimícháme mouku. Těsto zabalené do fólie vložíme na 30 min. do chladničky. Troubu předehřejeme na 175 °C. 2. Zbylý cukr rozpustíme, vmícháme smetanu a med a povaříme. Přidáme lískové oříšky. 3. 1/3 těsta vyválíme a dáme do vymazané formy (průměr 26 cm). Potřeme ořechovou náplní. 4. Druhou třetinu těsta rovněž rozválíme a dáme na ořechový povrch. Ze zbytku těsta vykrojíme 1,5 cm široký pruh a z něj vytvoříme na povrchu koláče ozdobnou mřížku. Žloutek rozšleháme s mlékem a potřeme těsto. Pečeme 45 min. Před podáváním bohatě pocukrujeme.
Recept je z kategorií: Koláče
- 24.11.01 vloženo
- 22630x zobrazeno
Čas přípravy
- 65 minut
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 200 g másla
- 430 g cukru
- strouhaná citronová kůra z 1 citronu
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 400 g hladké mouky
- 300 g smetany
- 4 lžíce medu
- 400 g sekaných lískových oříšků
- 1 lžíce mléka
- trochu moučkového cukru
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku12.11.11 16:24
tento koláč je vynikající,ale poněkud nákladnější,díky ořechům
Líbí se mi22.10.10 15:31
Tento koláč pokladám za absolútnu špičku.
Radi si ho berieme na dovolenku - dlho vydrží a dodá energiu.
Do cesta pridávam nastrúhanú kôru z bio pomaranča, krásne ho prevonia.
Smotanu používam 33% a med výraznejšej chuti a orechy pokvapkám domácim
vanilkovým extraktom.
Diskuse k receptu Engadinský ořechový koláč
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Engadinský ořechový koláč
Originální švýcarský recept je právě s vlašskými ořechy. Občas přidávají trochu mandlí.
Tedy s vlašskými ořechy to bude to pravé ořechové.
589 příspěvků 14.4.12 19:45
Kali.kal v textu je uvedeno 175°C
Ořechy asi zaměnit lze, ale počítej s jinou chutí. Vlašské přece jen nejsou tak jemné jako lískové.
1 příspěvek 14.4.12 18:52
Tento koláč bych ráda vyzkoušela. Můžete mi někdo poradit, na kolik mám rozehřát troubu? A je možné ho dělat z obyčejných vlašských ořechů místo lískových? Děkuji
4 příspěvky 12.11.11 16:24
tento koláč je vynikající,ale poněkud nákladnější,díky ořechům
117 příspěvků 22.10.10 15:31
Tento koláč pokladám za absolútnu špičku.
Radi si ho berieme na dovolenku - dlho vydrží a dodá energiu.
Do cesta pridávam nastrúhanú kôru z bio pomaranča, krásne ho prevonia.
Smotanu používam 33% a med výraznejšej chuti a orechy pokvapkám domácim vanilkovým extraktom.
551 příspěvků 8.3.10 02:07
citam tuna…a hned som si spomenula na tunu (tuniaka s bylinkami) v Decime v Makarskej…ja viem, ze to s receptom nema nic spolocne, ale Jolana vo mne tym nespisovnym slovkom ozivila kraaasne spomienky na Chorvatsko
5068 příspěvků 8.3.10 01:21
tuna este jeden s lieskovcami ..:)
24 příspěvků 22.2.03 01:29
Jak mam rozpustit cukr? 300 g smetany? O jakou smetanu se jedna, kdyz ji mam vazit? Smichat cukr se smetanou a medem nebude napln dost ridka? Muzete mne nekdo poradit? DIK