Recept Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem

Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem

Postup

1. Fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je vaříme doměkka přiklopené pokličkou. (s konzervovanými fazolemi začínáme pracovat až od bodu 4 2. Cibuli sloupneme a najemno nakrájíme. Čili papričky opláchneme, rozpůlíme, odstraníme semena a velice najemno nakrájíme. 3. Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, po chvíli přidáme nakrájené papričky, krátce podusíme a přisypeme cukr. 4. Doměkka uvařené fazole s trochou vývaru z fazolí rozmixujeme. Vznikne jemný krém. 5. Přidáme cibuli a čili papričky a vmícháme do krému. Ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Fazolový krém necháme na tepelném zdroji. 6. Z mouky, kukuřičné mouky, rozšlehaného vejce, kypřícího prášku, soli a mléka rozmícháme hladké těsto. 7. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně osmažíme 8 malých palačinek (průměr 16 cm) 8. Palačinky rozpůlíme, na každou polovinu dáme trochu fazolového krému a svineme do kornoutku. Podáváme obalené ubrouskem nebo pergamenovým papírem. Enchiladas - jsou měkké tortilly (palačinky) a jsou často připravovány srolované, naplněné nebo pokryté omáčkou, nebo zapečené, a můžeme je taky koupit hotové. Osmažíme je podle návodu na balení. Každý kousek obsahuje 725 kJ

Recept je z kategorií: Palačinky a lívance

Nahlásit recept

  • 12.10.03 vloženo
  • 9799x zobrazeno

Ingredience

  • 16 kousků
  • 375 červených fazolí
  • nebo 2 konzervy po 255g po okapání
  • 2 l vody
  • 1 cibule
  • 1 čili paprička
  • 2 lžíce stolního oleje
  • 1 lžička cukru
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • kayenský pepř
  • Enchiladas (palačinky):
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g kukuřičné mouky
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • 1 lžička soli
  • 400 ml mléka
  • 4 lžíce stolního oleje na smažení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem

birkana
1687 příspěvků 06.11.16 13:55

Fazolový krém připravuji (ještě s přídavkem zeleninové papriky a rajčat) k plnění obyčejných palačinek. Podávám samozřejmě teplé. V listopadových chladných sychravých dnech taková snídaně nebo svačina příjemně zahřeje.

Moje fazolová náplň je na domácí kuchyni

P. S. Suché fazole namočením a vařením zvýší hmotnost zhruba 2,5× - z 1 kg suchých dostaneme 2,5 kg vařených. Z množství ingrediencí (poměr červených : konzervovaným)zde vychází docela jinak :idea:. Chilli papričky x cayenský pepř :nevim: :oops:.

Příspěvek upraven 06.11.16 v 14:44

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz