Recept Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem
Pampeliska191 Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
1. Fazole namočíme přes noc do vody. V téže vodě je vaříme doměkka přiklopené pokličkou. (s konzervovanými fazolemi začínáme pracovat až od bodu 4 2. Cibuli sloupneme a najemno nakrájíme. Čili papričky opláchneme, rozpůlíme, odstraníme semena a velice najemno nakrájíme. 3. Na pánvi rozehřejeme olej, cibuli osmahneme, po chvíli přidáme nakrájené papričky, krátce podusíme a přisypeme cukr. 4. Doměkka uvařené fazole s trochou vývaru z fazolí rozmixujeme. Vznikne jemný krém. 5. Přidáme cibuli a čili papričky a vmícháme do krému. Ochutíme solí, pepřem a kayenským pepřem. Fazolový krém necháme na tepelném zdroji. 6. Z mouky, kukuřičné mouky, rozšlehaného vejce, kypřícího prášku, soli a mléka rozmícháme hladké těsto. 7. Na pánvi rozehřejeme olej a postupně osmažíme 8 malých palačinek (průměr 16 cm) 8. Palačinky rozpůlíme, na každou polovinu dáme trochu fazolového krému a svineme do kornoutku. Podáváme obalené ubrouskem nebo pergamenovým papírem. Enchiladas - jsou měkké tortilly (palačinky) a jsou často připravovány srolované, naplněné nebo pokryté omáčkou, nebo zapečené, a můžeme je taky koupit hotové. Osmažíme je podle návodu na balení. Každý kousek obsahuje 725 kJ
Recept je z kategorií: Palačinky a lívance
- 12.10.03 vloženo
- 11965x zobrazeno
Ingredience
- 16 kousků
- 375 červených fazolí
- nebo 2 konzervy po 255g po okapání
- 2 l vody
- 1 cibule
- 1 čili paprička
- 2 lžíce stolního oleje
- 1 lžička cukru
- 4 lžíce zakysané smetany
- sůl
- čerstvě mletý pepř
- kayenský pepř
- Enchiladas (palačinky):
- 100 g hladké mouky
- 100 g kukuřičné mouky
- 1 vejce
- 1 lžička kypřícího prášku
- 1 lžička soli
- 400 ml mléka
- 4 lžíce stolního oleje na smažení
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Enchiladas (palačinky) plněné fazolovým krémem
Fazolový krém připravuji (ještě s přídavkem zeleninové papriky a rajčat) k plnění obyčejných palačinek. Podávám samozřejmě teplé. V listopadových chladných sychravých dnech taková snídaně nebo svačina příjemně zahřeje.
Moje fazolová náplň je na domácí kuchyni
P. S. Suché fazole namočením a vařením zvýší hmotnost zhruba 2,5× - z 1 kg suchých dostaneme 2,5 kg vařených. Z množství ingrediencí (poměr červených : konzervovaným)zde vychází docela jinak
. Chilli papričky x cayenský pepř
.
Příspěvek upraven 06.11.16 v 14:44