Recept Empanadas z Mexika

(Hodnoceno 5x) Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Empanadas z Mexika

Úvod

TIP: Espanadas se mohou neupečené jednotlivě zmrazit zabalené do plastického filmu a vložené do zmražovacího sáčku. Mohou se zmr0rzit na 3 měsíce. Nemusí se rozmražovat před pečením.

Postup

Nádivka:
Na suché pánvi osmažit mleté maso, rozbíjet jej vařečkou na malé kousky a míchat asi po 5-7 minut, až ztratí svoji růžovou barvu.

Přidat cibuli a chili a smažit asi 5 min. do měkka. Zamíchat dovnitř chili prášek a přidat rajčata. Vařit do zhoustnutí asi 12-15min. Ochutit solí, pepřem a koriandrem.

Připravit těsto:
V míse smíchat mouku, prášek do pečiva a sůl. Pomocí prstů rozdrobit dovnitř máslo, jako na drobenku. Přidat pouze tolik vody, aby se těsto spojilo.

Přendat těsto na lehce pomoučený povrch, rozdělit ho na polovinu a každou hníst asi 2×-3× na hladkou kouli. Rozkrojit koule na 1/4, přikrýt plastickým filmem a nechat je trochu nabýt na objemu, asi 20min. Z každého kousku těsta vytvořit kuličku.

Na pomoučeném vále každou kuličku vyválet na 20cm placku. Rozdělit na placky nádivku a tu rozprostřít po celé polovině placky, až na 1.2cm okraj.

Potřít okraj vodou, přeložit placku napůl a okraje zajistit stisknutím pomocí prstů a potom vidličky.

Předehřát troubu na 200°C.

Poskládat Empanadas na pečícím papírem vyložené plechy. Potřít jejich povrch vejcem (okraje s vroubky po vidličce raději nepotírat). Péct asi 30-40mn. do zlatohněda. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso Pirohy Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.03.04 vloženo
  • 37381x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

Nádivka:

  • 900 g mletého vepřového nebo kuřecího
  • 2 střední cibule na jemno posekané
  • 2 chili papričky (odstraněná žábra a semínka, chcete-li méně pálivé)
  • 1/2 lžíčky chili prášku
  • 2 x 340 ml konzerva rajčat posekaných
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
  • 1 hrnek posekaného koriandru setého

Těsto:

  • 4 hrnky polohrubé mouky + víc na posypání válu
  • 2 lžíčky prášku do pečiva
  • 2 lžíčky soli
  • 110 g studeného másla nakrájeného na kousky
  • 1 hrnek studené vody
  • 1 velké vejce našlehané s 1 lžící studené vody (těsně před použitím)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.09.17 18:48

Jiné těsto na empanadas, než obvykle dělám, trochu sušší, ale dobré. Naplněné zbylou nádivkou do - https://www.labuznik.cz/…as-rellenas/, kterou jsem doupravila rajčaty, protlakem, chilli, oreganem a do každé placky přidala půlku vařeného vejce.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Petunnka 04.02.16 13:57

Použila jsem hovězí maso. Určitě ještě vyzkouším v různých variacích.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Vorvik 08.08.12 20:14

Opravdu výborné jídlo

Odkaz na uvaření

perseus 25.02.12 20:08

Tento recept jsem vyzkoušela. Moc mi chyběly španělské empanadas. Místo masa jsem použila dvě konzervy kvalitního TUŇÁKA, vynechala jsem všechno chilli, protože to u nás jí i děti a koriandru stačila hrst. V troubě jsem je nechala 40 minut a potírala vajíčkem vícekrát, měly krásnou barvu. Mohu říct, že empanady byly totožné s těmi španělskými!! Super! Těsto je vynikající!

Diskuse k receptu Empanadas z Mexika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
VitoB
1 příspěvek 24.04.16 15:13

Vyzkoušel jsem to dnes a říkám, že je to FAJNÉÉÉÉ :D :D :D :D :D

 
perseus
1 příspěvek 25.02.12 20:08

Tento recept jsem vyzkoušela. Moc mi chyběly španělské empanadas. Místo masa jsem použila dvě konzervy kvalitního TUŇÁKA, vynechala jsem všechno chilli, protože to u nás jí i děti a koriandru stačila hrst. V troubě jsem je nechala 40 minut a potírala vajíčkem vícekrát, měly krásnou barvu. Mohu říct, že empanady byly totožné s těmi španělskými!! Super! Těsto je vynikající!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Empanadas z Mexika - Ki-chan,

jsem velice ráda, že se recept nejenom povedl, ale i dobře chutnal ;o) Díky za jeho vyzkoušení…

Přeji Ti příjemný den!

 
Ki-chan
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Empanadas z Mexika.

Výborný recept :) Už jsem ho ozkoušela, vážně všem doporučuju :) Nejdřív jsem si říkala co když to nebude dobrý a udělala jsem poloviční dávku, ale bylo to tak dobré že jsem hnedka za pár dní dělala všech 8 kousků, na to že to je pár dní už mam v mrazáku pouze 3 kousky, strašně to mizí :)

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pouštní růže


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šumavská bramboračka Šumavská bramboračka
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Kynuté lívance podle mojí babičky Kynuté lívance podle mojí...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz