Recept Empanadas z Mexika

(Hodnoceno 5x) Mexická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Empanadas z Mexika

Úvod

TIP: Espanadas se mohou neupečené jednotlivě zmrazit zabalené do plastického filmu a vložené do zmražovacího sáčku. Mohou se zmr0rzit na 3 měsíce. Nemusí se rozmražovat před pečením.

Postup

Nádivka:
Na suché pánvi osmažit mleté maso, rozbíjet jej vařečkou na malé kousky a míchat asi po 5-7 minut, až ztratí svoji růžovou barvu.

Přidat cibuli a chili a smažit asi 5 min. do měkka. Zamíchat dovnitř chili prášek a přidat rajčata. Vařit do zhoustnutí asi 12-15min. Ochutit solí, pepřem a koriandrem.

Připravit těsto:
V míse smíchat mouku, prášek do pečiva a sůl. Pomocí prstů rozdrobit dovnitř máslo, jako na drobenku. Přidat pouze tolik vody, aby se těsto spojilo.

Přendat těsto na lehce pomoučený povrch, rozdělit ho na polovinu a každou hníst asi 2×-3× na hladkou kouli. Rozkrojit koule na 1/4, přikrýt plastickým filmem a nechat je trochu nabýt na objemu, asi 20min. Z každého kousku těsta vytvořit kuličku.

Na pomoučeném vále každou kuličku vyválet na 20cm placku. Rozdělit na placky nádivku a tu rozprostřít po celé polovině placky, až na 1.2cm okraj.

Potřít okraj vodou, přeložit placku napůl a okraje zajistit stisknutím pomocí prstů a potom vidličky.

Předehřát troubu na 200°C.

Poskládat Empanadas na pečícím papírem vyložené plechy. Potřít jejich povrch vejcem (okraje s vroubky po vidličce raději nepotírat). Péct asi 30-40mn. do zlatohněda. Rotovat plechy uprostřed doby pečení.

Recept je z kategorií: Maso Mleté maso Pirohy Teplé předkrmy


Reklama

Nahlásit recept

  • 17.03.04 vloženo
  • 36645x zobrazeno

Počet porcí

  • 8 porcí

Ingredience

Nádivka:

  • 900 g mletého vepřového nebo kuřecího
  • 2 střední cibule na jemno posekané
  • 2 chili papričky (odstraněná žábra a semínka, chcete-li méně pálivé)
  • 1/2 lžíčky chili prášku
  • 2 x 340 ml konzerva rajčat posekaných
  • hrubá sůl a čerstvě pomletý pepř
  • 1 hrnek posekaného koriandru setého

Těsto:

  • 4 hrnky polohrubé mouky + víc na posypání válu
  • 2 lžíčky prášku do pečiva
  • 2 lžíčky soli
  • 110 g studeného másla nakrájeného na kousky
  • 1 hrnek studené vody
  • 1 velké vejce našlehané s 1 lžící studené vody (těsně před použitím)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 18.09.17 18:48

Jiné těsto na empanadas, než obvykle dělám, trochu sušší, ale dobré. Naplněné zbylou nádivkou do - https://www.labuznik.cz/…as-rellenas/, kterou jsem doupravila rajčaty, protlakem, chilli, oreganem a do každé placky přidala půlku vařeného vejce.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Petunnka 04.02.16 13:57

Použila jsem hovězí maso. Určitě ještě vyzkouším v různých variacích.

Uvaření se již líbí 6 labužníkům
Odkaz na uvaření

Vorvik 08.08.12 20:14

Opravdu výborné jídlo

Odkaz na uvaření

perseus 25.02.12 20:08

Tento recept jsem vyzkoušela. Moc mi chyběly španělské empanadas. Místo masa jsem použila dvě konzervy kvalitního TUŇÁKA, vynechala jsem všechno chilli, protože to u nás jí i děti a koriandru stačila hrst. V troubě jsem je nechala 40 minut a potírala vajíčkem vícekrát, měly krásnou barvu. Mohu říct, že empanady byly totožné s těmi španělskými!! Super! Těsto je vynikající!

Diskuse k receptu Empanadas z Mexika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
VitoB
1 příspěvek 24.04.16 15:13

Vyzkoušel jsem to dnes a říkám, že je to FAJNÉÉÉÉ :D :D :D :D :D

 
perseus
1 příspěvek 25.02.12 20:08

Tento recept jsem vyzkoušela. Moc mi chyběly španělské empanadas. Místo masa jsem použila dvě konzervy kvalitního TUŇÁKA, vynechala jsem všechno chilli, protože to u nás jí i děti a koriandru stačila hrst. V troubě jsem je nechala 40 minut a potírala vajíčkem vícekrát, měly krásnou barvu. Mohu říct, že empanady byly totožné s těmi španělskými!! Super! Těsto je vynikající!

 
babi
6360 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Empanadas z Mexika - Ki-chan,

jsem velice ráda, že se recept nejenom povedl, ale i dobře chutnal ;o) Díky za jeho vyzkoušení…

Přeji Ti příjemný den!

 
Ki-chan
4 příspěvky 25.01.09 03:43
Re: Empanadas z Mexika.

Výborný recept :) Už jsem ho ozkoušela, vážně všem doporučuju :) Nejdřív jsem si říkala co když to nebude dobrý a udělala jsem poloviční dávku, ale bylo to tak dobré že jsem hnedka za pár dní dělala všech 8 kousků, na to že to je pár dní už mam v mrazáku pouze 3 kousky, strašně to mizí :)

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou Pečená kachna s jablky a...
Vánoční pečená kuřata Jamieho Olivera Vánoční pečená kuřata...
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz