Recept Empanadas SHU 1 milion

Latinskoamerická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Empanadas SHU 1 milion

Úvod

Babi pridala perfektny recept na tieto juhoamericke „pie“, ja som isiel presne podla jej receptu, len som chcel spravit Hondurasku verziu, kde mlete maso je nahradene chorisom a este extra kukurica je pridana a extra chilli je pridane a to som aj spravil.

https://www.labuznik.cz/recipe.php?…

Postup

1-Po tych dazdoch sme mali problemy lebo vela byliniek a zeleniny to nezvladlo. Ale jednej papricke sa darilo docela dobre v zahrade tak som ju pokrajal a pridal do tych empanada tak isto do omacky a este aj ako ozdobu.

2-Ako vysledok chutil po tej vsetkej namahe neviem lebo som mal hlavu v ladnicke tapal po lade. Tak na vysvetlenie, to je dobre ked mate doma vtipkarov co zasadia do zahrady (co vyzera uplne nevinne) ale na skale stiplavosti je 200 x !!! Palivejsie ako madarska feferonka a 500× ako Tabasco. To cudo sa vola „Naga-Bih Jolokia“ je to chilli z Indie, najstiplavejsie na svete. Tam to pouzivaju tak, ze natieraju s tym plot aby odhanali slonov alebo ako spray pre policajtov.

3-Vsetky enchaladas skoncili v kosi… Recept bude nabuduce PS: Inac je to na fotke v pravo

Recept je z kategorií: Jednotlivé chody


Reklama

Nahlásit recept

  • 06.02.11 vloženo
  • 4802x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • empanadas
  • chorizo
  • Naga-Bih Jolokia

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Empanadas SHU 1 milion

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Bento
794 příspěvků 12.02.11 10:41

Pokracovanie, zobral som zopar Jolokvia chilli papriciek do kancelarie ,kolega ktory zahradnici ich chcel vidiet.Nakoniec si to rozmyslel lebo maju male deti… Tak som si ich dal ako ozdobu na stol do tanierika.
Prisiel jeden neprijemny nafukany zakaznik , a stale ich obzeral co su, ja ze stiplave chilli.On na to nemozu byt velmi stiplave lebo su velke , cim stiplavejsie tym mensie …
On ze ma rad stiplave a maju party a nestihol kupit… ci ich moze mat? :roll: Ja ze OK :potlesk:

Vyzeraju asi takto a naozaj su dost velke ale 200 x stiplavejsie :twisted:
 http://listsoplenty.com/…-Jolokia.jpg

 
Drobek 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.11 21:44

Vážení a milí, rád bych upozornil na rozbor problematiky pálivých paprik, tak jak jsem ho kdysi sepsal a zveřejnil v mé grilovací kucahřce. Od té doby se leccos změnilo, ale ta stránka pořád existuje, http://grilovani-barbecue.com/viewtopic.php?…, i když jako autor je tam někdo jiný.
Pokud jde o češtinu a slovenštinu a tak nad tou diskusí přímo rostu. Víte, já odešel z domova v roce 1984, z Československa. Tak to pořád cítím, má Anička i já. My jsme z Československa. To rozdělení si vymysleli politici, snad aby měli víc výnosných zaměstnání. :lol:
Cožpak my, obyčejní lidé, jsme si něrozuměli? Cožpak jsme se takhle, s prominutím blbě, dohadovali?
Je mi z toho smutno.

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 07.02.11 20:32

Pěkný večer česko-slovensko-… osazenstvu.

Tento požadavek na jednotnost vkládání názvu a surovin nepřišel z našeho rozmarného adminského vymýšlení, že bychom už nevěděli coby. Podnět k němu dali sami Labužníci na pražském srazu, bohužel zde se k němu již - nevím proč - nikdo z nich nevyjádřil.

Na srazu jsme nabyli dojmu, že je to názor většiny, ale pokud tomu tak není, bazírovat na této úpravě nebudeme… Abychom nehromadili komentáře pod receptem, zakládám na toto téma diskusi. http://www.labuznik.com/…ptech-42758/

Adminka Tereza

 
Bento
794 příspěvků 07.02.11 13:14

kltko, :palec: dakujem za tvoj komentar asi som uz moc stary, lebo si mi pripomenul mojho prveho sefa ktory mi vynadal ked som robil vykresy zadarmo. " nikdy nerob nic zadarmo lebo ludia si to neocenia ,VZDY! nauctuj aj svojmu bratovi
Za recepty aj fotky moji zakaznici platia, ale rad som sem na tuto stranku chodil pred septembrom ako anonym.
Tak som sa snazil daako prispiet po tych zmenach.
Moja chyba dik :palec:

 
kltko 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.11 12:44

So všetkou úctou mám jazykové výhrady.
Pokiaľ som pracoval v ČR, automaticky som písal texty v češtine. A neboli to desiatky strán, ale skôr tisícky. Nemám najmenší problém písať recepty, ktoré tu uverejním v češtine, niekedy aj s menej chybami ako niektorý „rodilý mluvčí“. Rovnako však k tomu nemám ani najmenší dôvod. V práci som za to, čo dám na papier, platený. Labužník je dobrovoľná záležitosť na úrovni koníčka, aspoň pre mňa.
Pokiaľ sa admin rozhodne sám doplniť druhé názvy surovín v češtine, nemám problém, a ak mu nebudú stačiť slovníčky, ktoré sa nie raz tu zjavili, rád pomôžem. Domyslime túto myšlienku aj ďalej. Kedy admin všetky české zloženia doplní slovenskými prekladmi? Ani anglické ekvivalenty by neboli od veci, máme mnoho zahraničných labužníkov a hľadanie výrazu pre tvaroh, polohrubú múku a podobne už tu v diskusii bolo neraz. Prípadne nemecké, francúzske… A admin môže z tohoto tu spraviť multijazykový kuchársky slovník. A nie server o jedlách. Aha, ono stačí štuchnúť do jedného miesta a vyskočí zrazu oveľa viac problémov. Občas sa treba zamyslieť aj trochu ďalej ako je najbližší krok. A neštuchať do niečoho, čo je funkčné a dobré len preto, že štuchnúť môžem.

Pokiaľ hľadám nejaké jedlo, automaticky používam vo vyhľadávači slovenský aj český výraz. Ak je to niečo medzinárodné, a názov neviem, orientujem sa podľa kategórií. Nevidím dôvod, prečo by rovnako nemohli postupovať aj českí labužníci. A z opačnej strany, pokiaľ sám píšem recept, preklad problémových výrazov sám uvediem do zátvorky a ak sa niekto v diskusii opýta, rád odpoviem.

Týmto sa ospravedlňujem autorovi receptu za offtopic diskusiu, ale zaviedol ju tu už niekto iný a admin sa zúčastnil. ľahko ju môže presmerovať na iné miesto serveru.

Příspěvek upraven 07.02.11 v 12:48

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.11 09:46

Martinsog, asi jsi už prodejce objevil - http://www.habanero.cz/…a-mleta-25g/ - má ta paprička hezkou pověst :-)

Bento, taky můžu a mám ráda pálivé, ale nejsem extrémista extrémní brrr :-), škoda že mladíci asi smazali natočené video, protože věta, která se vryla do vědomí Čechů - to zas bude v álejích nabl… :-), byla jen slabým odvárkem :-)

 
Bento
794 příspěvků 07.02.11 01:52

Ja som nechcel ziadnu velku diskusiu, v podstate to bol dobry napad, lenze tazko realizovatelny pre tych co nemaju cesku-slovensku klavesnicu s makcenami, plus hovoria ako madar aj v slovencine. :palec:
danda, pridal som fotku je to uplne nanapadna rastlinka, pravda ze moj syn podobny koumak to dal medzi kvetiny nie do zeleniny moja chyba :roll:
PS: Inac vcera ich „magal“ v maziary so solou a olejom atd. a vyrabal „omacku“, asi to tiez bral na party, sebevrahov 8-)

 
jolana
5065 příspěvků 07.02.11 01:00

Terezko, na Labuzniku ako strankach, ktore dostali novy sat, a ktory je usity ako spakruky je tolko prace aby bol fukncny, pohodlny a jednoduchy, ze bavit sa o slovenskom jazyku na Labuzniku je prinajmensom zvlastne. Zvlastnejsie o to viac , ze odkedy Labuznik existuje je aj v slovenskom jazyku. Nikdy nikto nemal namietky. Az pred casom. So slovenskym jazykom ale to nemalo nic spolocne…pre Casina: ani s roztekami :wink: :lol:
Pekny vecer :)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 07.02.11 00:16

Já tam byla.
Mluvilo se o lecčems. Nejvíce o Labužníku (a některých labužnících…)
Ale rozhodně nepadl požadavek na zrušení slovenštiny.
Resp. já nic takového, dokud jsem byla přítomna, neslyšela a ani nevěřím, že by to někdo takto přímo žádal. Spíše muselo dojít k nějakému nedorozumění, špatnému pochopení, nebo byla slovenština omylem zahrnuta do jednotného pořádku.
Hlavní je, že se vysvětlilo.
Mně by rozhodně chyběla, protože už patří k tradici a s jejím zrušením nesouhlasím… :mrgreen:

No co, no…chybička se vloudí…je třeba hledat nějakého viníka…? Hlavně v tom, prosím, nikdo nehledejte cokoli proti Slovákům. To ani náhodou! :-)

 
casino
4473 příspěvků 07.02.11 00:02

No, možná někdo, komu vadí např. „Rozteky z varenych gastanov“
Ale já tam nebyl :mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 06.02.11 23:59

jolana: seděli jsme pohromadě u spojených stolů a tento návrh padnul a pokud mě má mysl neklame, všichni přítomní s tím souhlasili.

Adminka Tereza

 
jolana
5065 příspěvků 06.02.11 23:37

Terezko a kto ta presviedcal?

 
danda 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.02.11 23:04

Bento, takhle vaří empanadas čilomexičani :-), mě nechali jen uklidit kuchyň, tak se těším na tvůj recept :-) http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?… a takhle se baví můj syn http://choteborak.galerie.cz/…va-huba-2010 protože má vřelý vztah ke všemu pálivému :-) http://www.chilliweb.cz/

 
martinsog
103 příspěvků 06.02.11 16:43

:-)))) Idem pogooglovať kde sa dajú kúpiť. :palec:

 
Alis
2617 příspěvků 06.02.11 16:10

že on ten lišák chtěl jen pasivně sedět v koutě a kibicovat? Žádný takový :-) :-) :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.02.11 15:40

Uffffffff......... jsem si oddychla… :mrgreen: :mrgreen:

 
Admin Labužník.cz
610 příspěvků 06.02.11 15:19

A máme tu z komára velblouda. Na srazu Labužníků jsme byli s Radkem přesvědčováni, aby se zavedl jednotný pořádek na vkládání receptů - pouze názvů a surovin v českém jazyce (postup samozřejmě možný slovensky) - už z důvodů přehlednějšího vyhledávání. Sami Labužníci tvrdili, že je to běžná praxe, když přidávají recept na slovenský web o vaření - název a ingredience píší slovensky.

Poprosila jsem Benta, zda by mohl nově přidávané recety vkládat již s touto úpravou. Něco o tom, že zde můžou působit pouze čeští uživatelé, rozhodně z mé klávesnice nepadlo a myslím si, že je to dost přitažené za vlasy. Rozhodně jsem nic takového nenaznačovala. Pokud s tím máš Bento problém, proč mi nenapíšeš? Proč místo toho takový rozruch… :roll:

Adminka Tereza

 
gmp
1603 příspěvků 06.02.11 15:18

Suroviny by měly být česky. to je jeden fakt, vyhledávač pak nic nenajde, Na slovenských servrech kde jsem účasten všichni dávají suroviny ve slovenštině, text, postup není problém zda čeština či slovenština. Taktéž by se nesetkalo s pochopením kdybych dával recepisy jen v polštině. Název - pokud není charakteristický nebo pokud čeština nemá vlastní výraz, ať je tam originál, viz empanadas, barszcz. Pokud má, ať je tam též český. Viz zelí - kapusta – kel, rohlíčky – rožky, atd., atd.

 
Alis
2617 příspěvků 06.02.11 14:32

Bento, tohle bych tedy nikdy nemohla akceptovat :-x

 
Manana
1515 příspěvků 06.02.11 14:11

Když už se tu začala řeč o SHU a je tu i odkaz, tak mi to nedá a musím sem přidat jeden dobrý odkaz, kde je nejen pojednání o SHU, ale i rozsáhlá databáze paprik, která stojí za podrobnější pohled. Je to:
 http://www.g6csy.net/…e/index.html

 
casino
4473 příspěvků 06.02.11 13:39

Bento!
Nevěřím: „…naznacene ( administrativou ) ze toto je ceska stranka , a tak mam pridavat v cestine…“
Pokud jste to skutečně jen špatně nepochopil, což se také mohlo stát, pak to považuji za největší UJETOST adminů :twisted: A když píši, že je to ujeté, tak to myslím v tom nejexpresivnějším významu tohoto slova :twisted:

Napriklad Tabasco omacka ma stiplavost SHU 2000
Které :?: :-)

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 06.02.11 13:32

No to snad ne.....?! 8-o :twisted:
Dlouhá léta tomu nazad jsem tu brečela, že (jak mám slovenčinu ráda!) by bylo lepší psát vše v češtině - zejména a hlavně kvůli vyhledávání..
Postupně jsem si zvykla a smířila se s faktem, že občas něco nenajdu jen proto, že jsem zapomněla hledat i slovensky..

Jsem přesvědčená, že slovenština sem naprosto neodmyslitelně patří!!! Podívejte se, jakou část receptů tvoří recepty psané slovensky!
Admini…vzpamatujte se…nebo nastane další odliv Labužníků, tentokráte těch slovenských..a to by byla naprosto nenahraditelná škoda!!! :twisted: :cry:

 
Bento
794 příspěvků 06.02.11 13:20

SHU su Scovillove jednotky merania stiplavosti chilli ( feferoniek -kapsacinu) Napriklad Tabasco omacka ma stiplavost SHU 2000 .
http://www.chilliworld.com/…le_Scale.asp
PS: Asi vela Labakov potesim lebo toto je posledny recept bolo my laskovo naznacene ( administrativou ) ze toto je ceska stranka , a tak mam pridavat v cestine. Co ja plne akceptujem. Lenze ja mam problemy pridavat v slovencine nie to v cestine takze bye bye.
Budem sediet pasivne v pozadi a kibicovat . :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Zeleninová pomazánka Zeleninová pomazánka
Domácí svíčková omáčka Domácí svíčková omáčka
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz