Recept Egyptská rýže horká, nebo na studeno . Veg

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

Postup

Slít čočku a vložit ji do velkého kastrolu. Přilít tolik vody, aby čočku pokrývala tak o 5 cm. Přivéct do varu, snížit teplotu, přikrýt a pomalinku dusit po 40-90min. (záleží na čočce). Dobře vše slít a nechat odkapat. Jednu cibuli posekat na velice jemno a druhou na jemné plátky nakrájet. Rozehřát 1 lžíci oleje a přidat na něj posekanou cibuli. Osmažit ji do měkka. Přidat čočku, sůl, pepř, římský kmín a skořici. Do čočkové směsi přidat rýži a stejný objem vody, kolik je rýže. Přikrýt a pomalinku dusit po 20min., nebo až obojí čočka a rýže jsou měkké. Rozehřát zbytek oleje na pánvi a osmažit na něm cibuli do tmava (nespálit!). Vložit směs rýže s čočkou do mísy, povrch posypat smaženou cibulí a ozdobit petrželkou. Podávat teplé, nebo studené s Pita chlebem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 5823x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 350g hnědé čočky, namočené do druhého dne ve vodě
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce pomletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky pomleté skořice
  • 230g dlouhozrnné rýže
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Egyptská rýže horká, nebo na studeno (VEG)..

je to moc dobre, ale vody jsem musela dat vic. a taky vic cibule. navrch jsem dala bily joghurt. proste namka.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Egyptská rýže horká, nebo na studeno (VEG)..

Babi, tohle jsem vyzkoušela. Píše to Pavel Kohout v knize Kde je zakopán pes a oproti arabským zvykům jsem to vylepšila po valašsku. Cibuli osmahnout na špeku (pardon muslimové:-))) a nakonec hooodně česneku na plátečky, rychle stáhnout z ohně, ať je cítit. Čočku i rýži vařím dohromady (kdo by se s tím patlal? :-), s kostkou masoxu, trochou oleje a karí. I když uvařím hrnec, do večera je pryč. A čím víc cibule a česneku, tím líp.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za obrázek Pepíčku ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Chléb s celerem Chléb s celerem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz