Recept Egyptská rýže horká, nebo na studeno . Veg

babi Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

Postup

Slít čočku a vložit ji do velkého kastrolu. Přilít tolik vody, aby čočku pokrývala tak o 5 cm. Přivéct do varu, snížit teplotu, přikrýt a pomalinku dusit po 40-90min. (záleží na čočce). Dobře vše slít a nechat odkapat. Jednu cibuli posekat na velice jemno a druhou na jemné plátky nakrájet. Rozehřát 1 lžíci oleje a přidat na něj posekanou cibuli. Osmažit ji do měkka. Přidat čočku, sůl, pepř, římský kmín a skořici. Do čočkové směsi přidat rýži a stejný objem vody, kolik je rýže. Přikrýt a pomalinku dusit po 20min., nebo až obojí čočka a rýže jsou měkké. Rozehřát zbytek oleje na pánvi a osmažit na něm cibuli do tmava (nespálit!). Vložit směs rýže s čočkou do mísy, povrch posypat smaženou cibulí a ozdobit petrželkou. Podávat teplé, nebo studené s Pita chlebem.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla

Nahlásit recept

  • 03.02.05 vloženo
  • 6136x zobrazeno

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 350g hnědé čočky, namočené do druhého dne ve vodě
  • 2 velké cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce pomletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky pomleté skořice
  • 230g dlouhozrnné rýže
  • sůl a pepř
  • petrželka na ozdobu

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Egyptská rýže horká, nebo na studeno .

nudle
137 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Egyptská rýže horká, nebo na studeno (VEG)..

je to moc dobre, ale vody jsem musela dat vic. a taky vic cibule. navrch jsem dala bily joghurt. proste namka.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Egyptská rýže horká, nebo na studeno (VEG)..

Babi, tohle jsem vyzkoušela. Píše to Pavel Kohout v knize Kde je zakopán pes a oproti arabským zvykům jsem to vylepšila po valašsku. Cibuli osmahnout na špeku (pardon muslimové:-))) a nakonec hooodně česneku na plátečky, rychle stáhnout z ohně, ať je cítit. Čočku i rýži vařím dohromady (kdo by se s tím patlal? :-), s kostkou masoxu, trochou oleje a karí. I když uvařím hrnec, do večera je pryč. A čím víc cibule a česneku, tím líp.

babi
6360 příspěvků 25.1.09 03:43
Díky za obrázek Pepíčku ;o)
Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Karbanátky Karbanátky
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Květáková polévka Květáková polévka
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz