Recept Eduard de Pomiane - kuře v deseti minutách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Rozkrojit kuře na 10 kousků. Na pánvi rozehřát trochu másla, přidat slaninu a cibuli. Osmažit po 2min. na vysokém ohni, přidat houby a kuře. Smíchat demi-glace s vodou, přidat ke kuřeti a dusit dalších 5min. Před podáváním smíchat kyselou smetanu s moukou a přidat ji ke kuřeti. Přivéct do varu a ihned sundat s ohně. Podávat na nahřátém servírovacím talíři. P.S.: Eduard de Pomiane byl doktorem a výzkumným vědcem v Pasteur institutě v Paříži. Je autorem kuchařky ¨Francouzká kuchyně v deseti minutách¨, kterou napsal, aby přesvědčil lidi, že dobrá výživa a výborné chutné pokrmy lze připravit bez velké investice času. V jeho kuchařce uvádí jídelníčky se 4-5 chody. Udává, že konsumace několika malých porcí, místo jedné velké, má větší rozmanitost nejenom co se týče výživy, ale také estetiky. A navíc odměnou je, že se po nich méně tloustne. (Moje poznámka: Na této myšlence je postavena japonská kychyně.)

Recept je z kategorií: Kuřecí maso

Nahlásit recept

  • 19.04.03 vloženo
  • 4162x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • Počet porcí 10 s dalšími 3-4 recepty k večeři:
  • 1 ogrilované kuře, hotové z obchodu
  • máslo
  • 1 cibule na jemno nakrájená
  • 3 plátky libové slaniny
  • 120g čerstvých hub na plátky nakrájených
  • 6 lžic vody
  • 4 lžíce kyselé smatany
  • 1 lžička mouky
  • 1/2 lžičky Demi-Glace-tmavý základ (velice zredukovaný, koupený hotový)

Doporučená příloha

  • Bageta, nebo jiné pečivo.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Eduard de Pomiane - kuře v deseti minutách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Karbanátky

Nejlepší recepty

Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Křehké kuřecí plátky v jogurtové marinádě Křehké kuřecí plátky v...
Kachní prsa s badyánem Kachní prsa s badyánem
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové maso v mrkvi Vepřové maso v mrkvi

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz