Recept Dzem z kvetov citronovnika

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1.Kvety ocistime, pretoze dole maju take dve zelene trosku tuhsie tenke chlpate listky, a ten zeleny kalistek. To musime odstipnut/odlupnut lebo pokazia chut. 2.Namocime do vody, najlepsie na 24 hodin, mobyt aj na 12. Kvety su horkotrpke, namacanim stracaju horkost. 3.Zlejeme. 4.V hrnci zvarime vodu, ktoru sme ocukrili a osolili. Na pat litrov asi 1-2 PL uckru a 1 KL soli. Vsypeme kvety, obvarime ich nie viac ako 3 minuty. Precedime, nechame okapat. 5.V kastroliku zvarime cukor s vodou. Na dve salky kvetov 1,2-2 salky cukru + 1 salky vody a citronovu stavu alebo kyselinu citronovu ku koncu varenia +stipka potravinarskeho farbivo cervene. Priprava asi 20 minut. Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Konzervace

Nahlásit recept

  • 11.03.10 vloženo
  • 1863x zobrazeno

Ingredience

  • V postupe pripravy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dzem z kvetov citronovnika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dzem z kvetov citronovnika

jolana
5068 příspěvků 12.3.10 01:58
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Louis, mas pravdu. Mna to naucila jedna starka uz davno. Len s kvetmi je problem presne tak ako s horkym pomarancom. Na dedinach a v urcitych oblastiach to robia doteraz.
A v:,–(e nastala doba konzumu veru.
Pekny vecer :)

Louis
129 příspěvků 12.3.10 01:09
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Jolanko,
rád studují Tvé recepty. Vracíš mě do mého šťastného a bezstarostného mládí. Jinak víš že tuto receptůru zná i v Libanonu málo lidí? Starší umírají a mladí zpohodlněli a tak to raději draze kupují. Díííík :-)))

jolana
5068 příspěvků 12.3.10 00:43
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Louis,obdoby aj s citronmi nepoznam. Z horkych pomarancov som robievala aj dzem aj dzus , ktory je mimochodom velmi chutny. Bohuzial, teraz uzich nemam k dispozicii.
Dakujem :)

Frantisko, recept som napisala prave ako taku zaujimavost.
Pouziva sa na zdobenie baklawa a podobnych blizkovychodnych tradicnych sladkosti..to ale robia len naozaj maaalokde. Ten dzem je hodne drahy. Ale ludovo sa vari vela, hlavne v Syrii a Libanone a teraz je prave cas. Ma svoju chrakteristicku vonu a chut… taky ten slabunky po kvetoch vonavy ocasek..
Pekny vecer :)

Frantiska
927 příspěvků 11.3.10 23:22
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Teda krasa jne teda nevim, kde to sehnat :) asi si budu muset zajet nekam, kde ji delaji. Jen takovy hloupy dotaz pouziva se jako normalni dzem ,,, tim myslim na palacinky, tousty …?

Louis
129 příspěvků 11.3.10 20:14
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Jolana,
obdobu připravovala moje maminka. Bohužel už nemám možnost se jí zeptat jaká byla ta její receptůra. Pamatují ale, že tam mimo uvedené ingredience i sladké citrony na slabounké plátky krájené. Obdobu také dělala z divokých pomerančů.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Bazalkové máslo

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Ořechový koláč Ořechový koláč
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz