Recept Dzem z kvetov citronovnika

Libanonská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

1.Kvety ocistime, pretoze dole maju take dve zelene trosku tuhsie tenke chlpate listky, a ten zeleny kalistek. To musime odstipnut/odlupnut lebo pokazia chut.

2.Namocime do vody, najlepsie na 24 hodin, mobyt aj na 12.
Kvety su horkotrpke, namacanim stracaju horkost.

3.Zlejeme.

4.V hrnci zvarime vodu, ktoru sme ocukrili a osolili. Na pat litrov asi 1-2 PL uckru a 1 KL soli. Vsypeme kvety, obvarime ich nie viac ako 3 minuty.
Precedime, nechame okapat.

5.V kastroliku zvarime cukor s vodou.
Na dve salky kvetov 1,2-2 salky cukru + 1 salky vody a citronovu stavu alebo kyselinu citronovu ku koncu varenia +stipka potravinarskeho farbivo cervene. Priprava asi 20 minut.

Dobru chut :)

Recept je z kategorií: Konzervace


Reklama

Nahlásit recept

  • 11.03.10 vloženo
  • 1640x zobrazeno

Ingredience

  • V postupe pripravy

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dzem z kvetov citronovnika

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
jolana
5065 příspěvků 12.03.10 01:58
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Louis, mas pravdu. Mna to naucila jedna starka uz davno. Len s kvetmi je problem presne tak ako s horkym pomarancom. Na dedinach a v urcitych oblastiach to robia doteraz.
A v:,–(e nastala doba konzumu veru.
Pekny vecer :)

 
Louis
129 příspěvků 12.03.10 01:09
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Jolanko,
rád studují Tvé recepty. Vracíš mě do mého šťastného a bezstarostného mládí. Jinak víš že tuto receptůru zná i v Libanonu málo lidí? Starší umírají a mladí zpohodlněli a tak to raději draze kupují. Díííík :-)))

 
jolana
5065 příspěvků 12.03.10 00:43
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Louis,obdoby aj s citronmi nepoznam. Z horkych pomarancov som robievala aj dzem aj dzus , ktory je mimochodom velmi chutny. Bohuzial, teraz uzich nemam k dispozicii.
Dakujem :)

Frantisko, recept som napisala prave ako taku zaujimavost.
Pouziva sa na zdobenie baklawa a podobnych blizkovychodnych tradicnych sladkosti..to ale robia len naozaj maaalokde. Ten dzem je hodne drahy. Ale ludovo sa vari vela, hlavne v Syrii a Libanone a teraz je prave cas. Ma svoju chrakteristicku vonu a chut… taky ten slabunky po kvetoch vonavy ocasek..
Pekny vecer :)

 
Frantiska
927 příspěvků 11.03.10 23:22
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Teda krasa jne teda nevim, kde to sehnat :) asi si budu muset zajet nekam, kde ji delaji. Jen takovy hloupy dotaz pouziva se jako normalni dzem ,,, tim myslim na palacinky, tousty …?

 
Louis
129 příspěvků 11.03.10 20:14
Re: Dzem z kvetov citronovnika

Jolana,
obdobu připravovala moje maminka. Bohužel už nemám možnost se jí zeptat jaká byla ta její receptůra. Pamatují ale, že tam mimo uvedené ingredience i sladké citrony na slabounké plátky krájené. Obdobu také dělala z divokých pomerančů.

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Velikonoční tvarohový bochánek Velikonoční tvarohový bochánek
Bazalkové máslo Bazalkové máslo

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz