Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Předehřejeme troubu na 180 °C. Vejce, cukr a olej rozšleháme. Přidáme další ingredience a dobře promícháme. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme asi 40 minut. Necháme vychladnout, potřeme rybízovou nebo meruňkovou marmeládou a polijeme čokoládovou polevou. Můžeme posypat kokosovou moučkou. Nakrájíme na řezy. Moučník je velmi jemný a šťavnatý a nikdo tu dýni nepozná.
Recept je z kategorií: Moučníky
vídeňská káva se šlehačkou
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.3.16 20:27
Měla jsem tu ještě poslední malou dýni hokaido z loňské úrody…
Bylo na čase ji zpracovat a tohle byl super nápad
Moučník je výborný!
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dýňový moučník - ne jenom pro Cuso
1 příspěvek 22.11.11 13:12
teda, zkoušela sem už spoustu receptů na buchtu z dýně, ale tenhle je teda famózní;)
děkuju:)
2904 příspěvků 25.1.09 03:43
jeden môj známy používa termín „búček light“, tzv. diétny…
1227 příspěvků 25.1.09 03:43
iphigenie - ewo, těší mě, že chutnalo. Samozřejmě se dá udělat s obyčejnou moukou. Ale já si někdy uklidňuji špatné svědomí tím, že používám špaldovou nebo plnozrnnou mouku. Má rodina a mé kamarádky tomu potom říkají zdravý moučník
Lydia
21 příspěvků 25.1.09 03:43
Už jsem tuhle buchtu dělala dvakrát - výborná! Dávám ale normální mouku a sekané ořechy. Zdraví ewa
1227 příspěvků 15.10.05 17:02
Airan, jsem rada, ze ti chutnalo. Kakao se davat nemusi, nemusi byt ani cokoladova poleva (my radi cokoladu, krome toho je jednoducha, protoze se dostane uz hotova koupit). Dovedu si predstavit, ze by to bylo i s tou skoricovou omackou (polevou) od chocolat dobre. Priste zkusim
652 příspěvků 15.10.05 12:38
Vyborny!!! Nedavala jsem kakao, diky te dyne to ma krasnou barvu, jako z domacich vajec. Dekuji za recept.
652 příspěvků 15.10.05 09:33
Jsem na ten moucnik moc zvedava, uz se pece v troube:-))
1227 příspěvků 14.10.05 22:01
Andre, tento moucnik nemusis nechavat rozlezet, je okamzitte jedly a velmi stavnaty.
Cuso, sve damy presvedcis jenom upecenim tohoto moucniku - a nerikej, ze je tam tekvica, az ochutnaji.
Muj manzel nevi doposud, ze je to dynovy moucnik. Dnes jsem delala a chvalil, coz u nas neni samozrejme
Toto naozja vyzera dobre. Zajtra dokonca budem mat aj tekvicu. Este zostava presvedcit moje baby.:-)
15 příspěvků 25.1.09 03:43
Určitě to vyzkouším - zatím všechny recepty z labužníka měly úspěch a dýní máme asi ještě padesát… Vůbec všeobecně moučníky z dýním cuket a mrkve jsou výborné a nikdo mi nevěří, že jsou ze zeleniny. Já osobně dýnové koláče nechávám nejméně den rozležet - a potom zmizí okamžitě.