Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Máslo nakrájíme na kostky, smícháme s tvarohem, moukou s trochou soli a rychle buď rukou nebo mixerem vypracujeme těsto. Nevadí, když jsou ještě vidět kousky másla. Dáme nejméně na půl hodiny do lednice. Dýni rozpůlíme, oloupeme, vydlabeme semínka, nakrájíme na kostky a asi 10 minut, podle druhu dýně, povaříme. Scedíme. Slaninu nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme. Na pánvi orestujeme slaninu, pokud je zapotřebí, přidáme trochu oleje, přidáme nakrájenou cibuli a ještě chvilku orestujeme. Vmícháme uvařenou dýni, osolíme, opepříme, přidáme skořici a mletý hřebíček, nakrájený kopr a promícháme. Troubu rozehřejeme na 200°C. Těsto vyválíme, formu vyložíme pečícím papírem a namačkáme těsto. Uděláme asi 2 cm okraje. Natřeme náplň. Vejce rozmícháme se šlehačkou a nalijeme na náplň. Pečeme asi 40 minut. Před podáváním necháme asi 10 minut odstát. Místo kopru můžeme přidat zelenou petržel nebo pažitku, kdo chce, může udělat bez slaniny. Přeji dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Slané koláče
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dýňový koláč (Quiche)
Tohle vypadá zajímavě… a sezona na to je… Nu, v nejbližší době musím vyzkoušet, dokud ještě mám kopr. Díky za inspiraci
lydia, tak jenom dumam, jak tam ten kopr muze chutnat, ale jinak se to nedozvim, pokud nevyzkousim
, ze ano? Jinak testo pouzivam dosti podobne,
pouze mene mouky.
Zdravim…