Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sveva Italská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Na podzimní téma dýně …
Nastrouhanou dýni dušením zahustíme na pyré. Metlou ušleháme změklé máslo s cukrem, přidáme vejce a vychládlou dýni. Prosátou mouku smícháme s ostatními suchými přísadami a zašleháme do hmoty. Nakonec zamícháme ořechy a rozinky. Pomocí lžíce naneseme kopečky těsta na plech s papírem na pečení (ne blízko sebe). Pečeme asi 30 minut na 190° C.
Recept je z kategorií: Moučníky
káva, dezertní víno
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dýňové koláčky
79 příspěvků 7.10.09 02:27
lydia dakujem moc krasne za odpoved skusim to aj z tejto
1227 příspěvků 6.10.09 23:31
Niivko, nechci do toho Svevě mluvit, ale myslím si, že to jde.
Já dýni nestrouhám, ale rozsekám v sekacím mixeru, když recept vyžaduje strouhanou dýni. Jde to rychle a bez bolesti. Dokonce jsem tak nasekala hokkaido i se slupkou.
79 příspěvků 5.10.09 18:30
nie nie pardon u nás to semiačko predávali ako muškátová, ale v skutočnosti to je butternut
79 příspěvků 5.10.09 18:08
zdravím, môžem na tento recept použiť aj muškátovú tekvicu ? Tá čo vyzerá ako hruška a má fantastické oranžove vnutro. Tieto tekvice na zimné uskladnenie mi dorástli do akurátnej veľkosti cca 1 kg a prima sa škeria k použitiu no poznám z toho len polievku…
díky. Další dýně, kterou záhy vyzkouším. Souhlasím s tebou, je to velmi přizpůsobivá zelenina, kterou můžu skoro denně
.
5068 příspěvků 4.10.09 02:35
Dakujem …a este daco.. Dynove pyre v rure sa robi na kolace, ako je dynovy chlebicek alebo podobne ako tento…
http://recepty.labuznik.com/recipe.php?…
Kdezto na nase tradicne jedla nepouzivam dynove pyre! lebo to uz je vlastne varene. Ibaze na urcity druh polievky v zime. Aj uz postruhana dyna krasne v mrazaku vydrzi celu zimu. Dokonca mrazim aj dost velke kusy na marocky tajin a su v pohode

Neviem ako vy, ale ja dynu milujem hocijako, dakedy ju aj chrustam ako mrkvu…zdravim a prijemny vecer
Jolan díky za poučení, byla jsem též neznalá pečení dýně v troubě a její následné zamrazení. Dýně, kterou jsem koupila … měla sedm kilogramů, takže zítra budu péci. Dnes byla pomazánka od Lydie, zítra polévka.
5068 příspěvků 4.10.09 01:54
Mrtvolko, ten isty recept! ale miesto masla olej. Pridas nastruhany cedar alebo iny syr miesto tych hrozienok a bylinky alebo orechy/piniove semienka alebo aj nic…proste co sa srdcu paci a jazyku raci
…struhnutie muskatovym orieskom dava smrnc.
Akurat podla nalady dam dakedy aj vajcia dva. Konzistencia cesta nech je take
mafinove, keby bolo tuhe tak kludne pridat trochu jogurtu alebo smotany alebo
mlieka…vsak ty vies, si sikulka …pekny vecer 
PS: asi pred dvomi mesiacmi som pridala aj mrkvu surovu nastruhanu a chutili nam moc…recept jednoduchy, da sa obohacovat podla nalady a chuti ..;-))
A kludne to mozes vyliat aj do chlebickovej hranatej vymastnenej formy a mas slany alebo sladky chlebicek (pumpkin bread)..
prosím dej sem recept na dýňové muffiny s cheddarem, já totiž raději slané. Díky moc.
5068 příspěvků 3.10.09 19:17
Svevo, prepac za skomolenie nickname a pekny den:))
5068 příspěvků 3.10.09 19:16
Svebvo, presne tak
So slupkou a krajam na mesiaciky/rezy pozdlzne .
Neprska , ale kludne mozes prikryt alobalom, ale nie na tesno aby sa odparovala
voda a aby hrany dyne necernali teplotou. Teplota tych 160-180 stupnov, cas
zalezi na kvalite dyne aj rure. Ked si to tak v duchu premietam , tak cas asi
tych 40 az 60 minut. Treba skusit, az je duzina vyfarbena , makka s takym
tenunkym akoby film je po nej suchsi, bori sa do nej prst a stava pri tom
nevyteka. Duzina dyne/pyre si zachova krasnu farbu a podla mna ma takto aj
lepsiu chut.
Děkuji dvakrát. Za pohodlnou přípravu pyré a za potvrzení možnosti toto pyré zmrazit. V Itálii mi prodají i malý kus do zeleninové polévky, ale v Česku prodávají jen celou dýni a co s tím potom? Ještě k tomu pyré (i pro začátečníky): tedy do trouby i se slupkou a nakrájené na větší kusy? Jak asi dlouho a na kolik se to peče? Stříká šťáva po troubě? Já ji nerada čistím.
Děkuji předem a zdravím.
5068 příspěvků 3.10.09 17:42
Svevo, dynove kolacky su fajnove. Robim podobne, akurat dynu narezen(neolupem, len vydlabem jadierka) , dam na pekac a necham v rure . Potom len stiahneme duzinu do misy a mame dynove pyre, ktore mozme zmrazit na. Recept podobny, bud s maslom alebo s olejom a bud na sladko alebo na slano so syrom cedarom. Davam do muffinovych formiciek. Pekny den