Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
lydia Rakouská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Rýži, vanilkový cukr, máslo a citronovou kůru, kterou jenom okrájíme, nestrouháme, nasypeme do studeného mléka a povaříme asi 25 minut. Mezitím necháme ovoce odkapat. Uvařenou rýži odstavíme a necháme vychladnout, citronovou kůru vytáhneme. Troubu rozehřejeme na 190°C. Žloutky ušleháme s polovinou cukru do pěny a vmícháme do rýže společně se strouhankou. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme tuhý sníh a vmícháme do rýže. Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem a natřeme do ní polovinu rýžové kaše. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Do druhé poloviny rýžové kaše vmícháme kakao a opatrně promícháme. Po 20 minutách vytáhneme řýži z trouby a poklademe ovocem. Můžeme pokapat buď rumem, nebo rumovým aromem. Na ovoce natřeme čokoládovou rýži a pečeme při stejné teplotě ještě asi 25 minut. Nakrájíme na porce a na talíři pocukrujeme. Dobrou chuť.
Recept je z kategorií: Teplé sladké pokrmy
třeba jenom šálek mléka
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dvoubarevný rýžový nákyp