Recept Dvoubarevná olejová bábovka

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dvoubarevná olejová bábovka

Postup

Malou bábovkovou formu vymastíme a vysypeme moukou. Žloutky a cukr vyšleháme do pěny, pomaly za stáleho šlehání přiléváme olej, přidáme mléko, oříšky, rum, citrónovú šťavu a kůru, rozinky, mouku smíchanou s práškem do pečiva, a nakonec z bílků ušlehaný tuhý sníh. Polovinu těsta vlijeme do formy, do zbytku zamícháme kakao a dolijeme do formy. Pomalu upečeme (při 180°C asi 45 minut). Recept je modifikací klasického receptu z kuchařské knihy, ke ktoré jsem dospěla po letech pečení. Změnou je užití oleje místo másla a mírně upravené poměry ingrediencí. Jestliže chceme péct ve velké formě, u všech surovin je třeba přidat ještě 50%.

Recept je z kategorií: Bábovky

Nahlásit recept

  • 05.12.03 vloženo
  • 27319x zobrazeno

Ingredience

  • 130 g rastlinného oleje
  • 220 g moučkového cukru
  • 4 vejce
  • 120 ml mléka
  • 250 g hrubé mouky
  • půl balíčku prášku do pečiva
  • 20 g kakaa
  • 50 g mletých opražených a oloupaných lískových oříšků
  • rum
  • citrónová šťáva a kůra
  • hrst rozinek (nemusí být)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dvoubarevná olejová bábovka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dvoubarevná olejová bábovka

Mamut
147 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dvojfarebná olejová bábovka

Milá Glama, máš úplnú pravdu a tiež som rozmýšľala o tom, či nemám radšej písať česky. Problém je v tom, že hoci si myslím, že asi česky viem dosť dobre, obávala som sa, či až natoľko dobre, že preložím všetky prí:,–(y správne. Ale s tým vyhľadávaním to je teda fakt, to mi nenapadlo, tak ja sa predsa len pokúsim preložiť svoje recepty. Koniec-koncov keby tam bola chyba, tak ma upozorníte a ja to opravím.

glama
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dvojfarebná olejová bábovka

Milá Mamut, ač mám slovenčinu veĺmi rada, lituji toho, že nepíšeš česky. Víš proč? Protože až bude někdo hledat nějaké recepty, a zadá ve vyhledavačí slovo, tvé recepty nejspíš nenajde, protože se mu prostě nezobrazí. Bude hledat dort - a ty máš tortu, bude hledat na co použít jedlé kaštany a nenajde tvé gaštany a tak podobně. Je to škoda:-((, protože máš pěkné recepty. A i když ti všichni zajisté dobře rozumíme, protože slovenština je , především nám zralejším, velmi blízká a známá a budeme si tvou slovenčinu pamatovat, spoustu nových vařičů tvé recepty nenajde.
To bylo jen postesknutí. Piš dál a hezký víkend!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Francouzská česnečka vhodná k večeři Francouzská česnečka vhodná...
Horké maliny se zmrzlinou Horké maliny se zmrzlinou
Candát s fíky a slaninou Candát s fíky a slaninou
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Špagety s pečenou červenou paprikou Špagety s pečenou červenou...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz