Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail
Kdyz casu neni nazbyt a presto chceme pohostit navstevu, je nesmirne jednoduche tak udelat, kdyz mame neco predem pripraveneho v lednici. Je doba svestek a ty se chutove hodi na mnoho pokrmu od sladkych po pikantni a masove od teplych po studene. Chce to pouze zapojit fantazii…
V malém kastrole smíchat vodu s cukrem. Tenkým nožíkem podélně rozříznout tobolku vanilky a tupou hranou nože vyškrábnout její semínka a přidat je do kastolku (zbytek uschovat na vanilkový cukr). Přivést do varu a míchat tak dlouho, až se cukr rozpustí.
Švestky vložit do čisté sklenice, zalít je sirupem a nechat je vychladnout. Vmíchat dovnitř slivovici, dobře je uzavřít a vložit do chladničky. Nechat je stát alespoň 1 týden před upotřebením. V chladničce vydrží donekonečna.
Na každý desertní talířek položit 5 švestek, na ně lžíci crème fraîche a vedle upečené kolečko z listového těsta, nebo dobrou sušenku.
Recept je z kategorií: Konzervace ovoce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Mne se to jevi naramne!! Slivovice s tim velmi koresponduje . Pisu si!
vyzkousela jsi recept a ochutnala?
ale to mně nepřipadá až tak ohromující, míváte mnohem lepší recepty, ale taky dost náročné, babi!