Recept Dušený zajíc po myslivecku (pro Střelce)

penda Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Staženého zajíce opereme, rozdělíme na 8-12 dílů, otřeme dosucha a obalíme v mouce. Oloupanou cibuli pokrájíme na kolečka, česnek a petrželku jemně nakrájíme. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme tuk a cibuli, česnek a petrželku a vše krátce osmahneme. Vložíme zajíce, kterého ze všech stran důkladně dozlatohněda opečeme, osolíme a opepříme, přilijeme víno, přidáme bobkový list a chvíli povaříme. Připravíme rajčatovou omáčku, zajíce jí přelijeme, poprášíme muškátovým květem a zakryté pokličkou asi 1 1/2 hodiny dusíme. Čtvrt hodiny před koncem stanovené doby k zajíci přiložíme pokrájené žampiony.

Recept je z kategorií: Zajíc a divoký králík

Nahlásit recept

  • 03.11.04 vloženo
  • 9048x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 zajíc o hmotnosti asi 1,5 kg
  • 3-4 PL hladké mouky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • petrželka
  • 1 PL oleje
  • 50 g másla nebo rostlinného tuku
  • 2 bobkové listy
  • 1/2 ČL soli
  • na špičku nože mletého pepře
  • 150 ml suchého bílého vína (Ryzlink apod.)
  • rajčatová omáčka (*z 1 PL mouky, oříšku másla, špetky soli, cukru, 1/4 l vody a 2 PL rajčatového protlaku*)
  • špetka muškátového květu
  • 400 g čerstvých žampionů.

Doporučená příloha

  • vařené těstoviny nebo brambory či jemný knedlík se salátem z čerstvé zeleniny

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušený zajíc po myslivecku (pro Střelce)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušený zajíc po myslivecku (pro Střelce)

Beuska007
2 příspěvky 11.6.09 17:56
Re: Dušený zajíc po myslivecku (pro Střelce)

Je mi líto, že sem píši první názor. Maso bylo krásně měkké, to bylo super, ale ta omáčka se téměř nedala jíst, tak nevím, jestli jsem něco neudělala špatně, ale vždycky se mi recepty povedou. Tohle opravdu už nikdy dělat nebudu…

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Selská pivní polévka Selská pivní polévka
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Těstovinový salát s houbami a polníčkem Těstovinový salát s houbami...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz