Recept Dušený králík s olivami

(Hodnoceno 1x) pepicek Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušený králík s olivami

Postup

1. Králíka omyjeme pod studenou vodou, osuší­me a rozkrájíme na 8 porcí. Do masa vetřeme sůl a pepř. 2. Maso dáme do kastrolu a na rozehřátém másle po obou stranách asi 10 min. dozlatova opékáme. 3. Přidáme oloupané a rozpůlené šalotky a rozpů­lený česnek. Spolu s masem dalších 5 min. peče­me. 4. Posypeme rozmarýnem, tymiánem a orega­nem. Pozvolna přiléváme červené víno, podle po­třeby přidáme ještě trochu vody. Přikryté dusíme 50-60 min. Během dušení maso občas obracíme. 5. Asi 5 min. před koncem dušení přidáme olivy. Osolíme a opepříme. Ozdobíme několika snítka­mi tymiánu.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 13.05.02 vloženo
  • 14940x zobrazeno

Čas přípravy

  • 90 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • vykuchaný králík (asi 1,5 kg)
  • sůl
  • pepř
  • 75 g másla nebo margarínu
  • 100 g šalotky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky nasekaného rozmarýnu
  • 2 lžičky tymiánu
  • 1 lžička oregana
  • 250 ml červe­ného vína
  • 50 g černých a 50 g zelených vypeckovaných oliv
  • tymián na ozdobení

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 17.3.21 13:36

Vyzkoušeno ze zadních stehen vykostěných. Postup jsem dodržel, jen místo šalotky byla obyčejná cibule. Oliv by mohlo být i více. Je to výborné, určitě zopakuji.

Diskuse k receptu Dušený králík s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušený králík s olivami

babi
6360 příspěvků 13.5.02 13:09
Tento recept dobre znam..

pripravovala jsem ho jiz mnohokrat (jediny rozdil v receptech - muj pouziva olivoveho oleje misto masla nebo margarinu). Kralik s olivami je vyborna chutova kombinace a vznikla stava je prirodni bez jakych koliv pridavku (treba smetany), nebo zahustovani. To vino pouzijte dodre kvality a zbytek muzete dopit s jidlem. Je to klasicky recept. VRELE DOPORUCUJI!

Ludwig.II
39 příspěvků 25.1.09 03:43
Skvělé

Děkuji za tento skvělý recept, miluji černé olivy a s králíkem chutnají super.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Koláč bez vajec s tvarohem

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Květáková polévka Květáková polévka
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz