Recept Dušený králík s křenem

(Hodnoceno 2x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušený králík s křenem

Postup

Maso rozdělíme na porce a osolíme. V kastrolu na rozpuštěném másle podusíme drobně nakrájenou cibuli a zelenou petržel, přidáme maso a koření, zakapeme octem a za občasného podlévání vývarem udusíme do měkka. To trvá 60 až 80 minut. Měkké maso upravíme na nahřáté talíře, přelijeme je procezenou šťávou z udušeného králíka a posypeme čerstvě nastrouhaným křenem.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 18.12.08 vloženo
  • 15992x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1,5 hodiny

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1 ks přední půlka králíka
  • 60 g másla
  • 40 g cibule
  • 6 zrnek pepře
  • 1 bobkový list
  • 1 PL octa
  • sůl
  • zelená petržel
  • tymián
  • drůbeží nebo hovězí vývar
  • křen

Doporučená příloha

  • Vařené brambory omaštěné máslem a posypané zelenou petrželí.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

van.Thomas 15.11.17 12:34

Velmi chutná úprava. Vlastně je to velmi jednoduchý recept, ale ten čerstvý křen udělá své.

Diskuse k receptu Dušený králík s křenem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušený králík s křenem

pastierka
7 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem

Čtu si všechno, co jste tady napsali a všechno je zajímavé. A nejvíc se mi líbí ten recept, protože králičí maso mám moc ráda.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem-Mrakoplast a jandule,

ja to mam do Kauflandu, nebo k pribuznym na venkov, priblizne 1000 km. I tak vam dekuji za odpoved. Zrejme to udelam tak, jak pise Nero, budu se snazit prijet co mozna nejdrive. Ahoj, Sona

Labužník jandule02
1089 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem

Pokud se brambor týče, každý, kdo má na venkově příbuzné či chalupu, tak v dnešní době brambory (dobré) sežene, jen občas zajít do místní hospody a zkamarádit se s okolím.

Mrakoplas
50 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem - Noskovice

Taky jsem řešil věčný problém s bramborama, ale už je to za mnou. Zajeď si do Kauflandu mají tam francouzské brambory. Jsou sice za 40 Kč/1,5 kg, ale paráda. Jen nevím, jak se tam dlouho udrží, u nás se spíš než kvalita preferuje cena. Tak alespoň takto čistě sobecky dělám reklamu.

svato
1425 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem - Nero,

nekupujem mrazené králiky v OD, ale chladené, v slušnom mäsiarstve, no a tie na trhu predávajú babky, takže sú asi domáce. Skôr to bude tým, že tu ich ľudia hlavne vysmážajú a tak majú byť mladé a malé. Predok pre psiská a kocúra je preto, lebo: 1. strašne nerada oberám kosti a 2. ukecajú ma.

Nero
297 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem

Svato, králíky máme z domácího nekomerčního chovu. Ve srovnání s těmi zmrzlými tyčkami, co vydávají v obchodech za králíky, je jejich velikost troj až čtyřnásobná, takže není problém udělat z předku 6 porcí. Recept se samozřejmě dá realizovat i ze zadní půlky nebo celého králíka.

Cindy a Flynn - Páníčci považují králíky za delikatesu, takže na mne zbývají obyčejně jen kosti na olízání, kdepak celá přední půlka!! Pán si vždycky rezervuje hlavu, tu panička nemůže, protože jsou tam zuby a jazyk :-)

Danicko a Terrinko, přejeme dobrou chuť.

Soňo, ty brambory jsou ze stejného zdroje jako ten králík. Udělali jsme takovou zkušenost, že když někde v cizině něco moc chutná a pak se to uvaří doma, tak to není obyčejně ono. Na ty brambory budeš muset asi co nejdřív přijet sem. Už se těšíme.

noskovice
1322 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem

To je krasny recept! My s Umbertakem kralika milujeme a velmi casto ho delam. Hlavne vykosteného, jako roladu. Mam napad, ja vam poslu pytel kraliku a vy mne za to pytel dobrych brambor, co maji i chut brambor. Ja jsem poslednich par let jedla dobré brambory pouze letos v zari v Praze a k tomu kraliku musi byt!
Predem dekuji za brambory a vsechny vas pekne zdravim, Sona.

Labužník danicka02
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem

To by šlo udělat určitě i v pomalém hrnci. Určitě to vyzkouším. 18 hodin na LOW.
Děkuji za pěkný recept.

svato
1425 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem - prepánajána, Nero,

aké to máš obrovské králiky, z tých, ktoré kúpim v obchode alebo aj na trhu, by z prednej polovice boli nanajvýš tak dve porcie…
Dana Že máme ale nemožnú paničku - tá predná polovica býva totiž pre nás, keby tak bola väčšia…
Cindy a Flynn

Labužník Terrinka02
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušený králík s křenem- Nero

Nero, ježkovo voči, co to děláš? To bych si tááák dala! Hned si ukládám a až budu mít to štěstí, že seženu králíka, hned na toho Tvého jdu. Měj se T.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Pomerančové rizoto nasladko

Nejlepší recepty

Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...
Štika na smetaně Štika na smetaně

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz