Recept Dušený králík na pivu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Omyté a odblaněné maso naporcujeme a vložíme do pekáče na rozpuštěné máslo. Osolíme, přidáme bobkový list, kmín, pepř, nastrouhaný muškátový oříšek, nastrouhanou citronovou kůru a zvolna pečeme. Když je maso poloměkké, podlijeme ho pivem, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Tip: Králíka můžeme před pečením prošpikovat slaninou nebo ho poklademe plátky anglické slaniny.

Recept je z kategorií: Králík

Nahlásit recept

  • 29.05.09 vloženo
  • 6301x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1 kg králičí kýty nebo hřbetu
  • 100 g másla
  • sůl
  • 2 bobkové listy
  • mletý kmín
  • mletý černý pepř
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra
  • 200 ml světlého piva
  • citronová šťáva

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušený králík na pivu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Brambory zapečené s brynzou Brambory zapečené s brynzou
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Ořechový koláč Ořechový koláč
Karbanátky Karbanátky

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz