Recept Dušený fenykl - Fenouil étuvé

(Hodnoceno 1x) Louis Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušený fenykl -  Fenouil étuvé

Úvod

Pro DI! Fenykl bezpochyby patří mezi jednu z nejdelikátnějších zelenin. Bohužel v čs podmínkách ne zcela ceněná. Možná je to tím že existuje málo receptůr a návodů jak tuto zeleninu připravovat.

Postup

Bulvy fenyklu vaříme v okyselené a osolené vodě cca 20 min. Po výjmutí nakrájíme na osminky a na másle dusíme do měkka za občasného podléváni. Osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem, chvíli podusíme a podáváme. Strašně jednoduchý recept, ale překvapující jako příloha na příklad k dušené telecí hrudí.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 19.03.10 vloženo
  • 12929x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 4 bulvy fenyklu
  • 1 PL vinného octa
  • osminka másla
  • pepř
  • sůl.

Doporučená příloha

  • Hodí se jako delikátní příloha k dušeným masům, zvláště telecím či jehněčím.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Eja 7.4.16 12:27

Fenykl jsem dle autora receptu trochu předvařila v ocitronované osolené vodě ( asi 5 minut), pak dodusila na másle. Jako příloha ke kuřecím játrům narychlo na troše oleje, do pánve k skoro dokončeným játrům měsíčky jablka. Nic jsem nepodlévala, koření jen sůl a pepř.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušený fenykl - Fenouil étuvé

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušený fenykl - Fenouil étuvé

noskovice
1322 příspěvků 21.3.10 01:37
Re: Dušený fenykl - Fenouil étuvé

Michaele, to nemyslíš vážně! :-))

michael.linhart
31 příspěvků 21.3.10 00:51
Re: Dušený fenykl - Fenouil étuvé

Hlína v bulvách fenyklu? To je nějaký nový druh rostouci pod zemí? Jakmile vyrazí nať fenykl už nemůže bý čerstvý!

sveva
751 příspěvků 20.3.10 16:27
Re: Dušený fenykl - Fenouil étuvé

Poradím jednodušší způsob: bulvy očistit: odstranit zaschlou spodní plochu a přerostlé stonky. Nejsilnější venkovní plátky rozříznout uprostřed od kořene ke stonku a potom se snadno odloupnou. Tato část často skrývá trochu hlíny. Zbytek rozdělit na měsíčky tloušťky podle požadované rychlosti přípravy. Dát je na pánev, mírně omastit (olivový olej nebo máslo), sůl, pepř, trochu podlét a dusit. Za 15 minut až 20 minut je to hotové. Přidat trochu másla a strouhaný sýr. Další je na vaší fantazii nebo apetitu (šunka, vejce, zapékat atd.). Zdá se mi zbytečné předběžné vaření, které chuti určitě neprospěje.
Fenykl není nejlevnější. Osobně nakoupím více kusů, venkovní tvrdší plátky podusím a srdíčka na jemno postrouhám do salátu. Špetkou krásné zelené natě ozdobím. Tím se spotřebuje celý.
Zdravím

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Kuře na medu Kuře na medu
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz