Recept Dušené vepřové se zázvorem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené vepřové se zázvorem

Úvod

Opět recept Jiřího Štifta z jeho neodolatelné kuchařky Dobrého kari není nikdy dost.
Ten, kdo má rád asijskou kuchyni, ať neváhá a kuchařku koupí, na více jak 200 stránkách si zakulinaří tak, že čínská bistra upadnou v zapomnění :-)

Postup

Ideální je bůček vcelku. V tom případě odkrojíme vrchní vrstvu tuku a bůček odložíme stranou.

Do mixéru vložíme první skupinu ingrediencí (citronová tráva,
zázvor, palmový cukr, koriandr mletý, cibule, česnek, skořice svitek, rybí omáčka) a rozmixujeme na jemnou pastu.
Hotovou pastou důkladně potřeme bůček.
Vložíme ho na pečící plech a zcela pokryjeme marinovací směsí.
Plech zakryjeme hliníkovou fólií a vložíme do trouby rozehřáté na 135°C.
Pečeme zhruba 90 minut či více, záleží na tloušťce bůčku a obsahu tuku.
Začneme kontrolovat zhruba po 45 minutách.

Jakmile je bůček upečený, vyndáme ho z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout (fólii nesundáváme).
Poté bůček vyndáme a marinovací směs z něj i z plechu důkladně seškrábeme.
Směs včetně vypečené šťávy vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme.
Propasírujeme, nalijeme do pánve a na středním plameni asi 10 minut vaříme. Dochutíme podle potřeby.
Pokud je omáčka po uvaření příliš hustá, přidáme do ní trochu vývaru - ideálně vepřového, popřípadě kuřecího.

Před podáváním zahřejeme v pánvi trochu oleje a bůček v něm opékáme stranou s kůží dolů, dokud nezezlátne a nezkřupaví.
Pánev s bůčkem vložíme do trouby na 100°C zhruba na 10 minut, dokud se bůček neprohřeje.
Poté ho nakrájíme a servírujeme.

Jarní cibulku omyjeme a očistíme, nakrájíme natenko a dáme stranou.
Zázvor nasekáme najemno.
Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme císařský hrášek, zázvor a jarní cibulku.
Sójové klíčky přidáme naposledy. Jakmile jsou hotové, dochutíme podle potřeby a podáváme.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.07.16 vloženo
  • 2064x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1200g vepřového bůčku bez kosti
  • 80g citronové trávy
  • 260g zázvoru
  • 140g palmového cukru
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 300g cibule
  • 30g česneku
  • 1 svitek celé skořice
  • 150ml rybí omáčky
  • 150g sójových klíčků
  • 16 císařských hráškových lusků
  • 80g zázvoru
  • 80g jarní cibule
  • olej, sůl, pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.07.16 20:13

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené vepřové se zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz