Recept Dušené vepřové se zázvorem

Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené vepřové se zázvorem

Úvod

Opět recept Jiřího Štifta z jeho neodolatelné kuchařky Dobrého kari není nikdy dost.
Ten, kdo má rád asijskou kuchyni, ať neváhá a kuchařku koupí, na více jak 200 stránkách si zakulinaří tak, že čínská bistra upadnou v zapomnění :-)

Postup

Ideální je bůček vcelku. V tom případě odkrojíme vrchní vrstvu tuku a bůček odložíme stranou. Do mixéru vložíme první skupinu ingrediencí (citronová tráva, zázvor, palmový cukr, koriandr mletý, cibule, česnek, skořice svitek, rybí omáčka) a rozmixujeme na jemnou pastu. Hotovou pastou důkladně potřeme bůček. Vložíme ho na pečící plech a zcela pokryjeme marinovací směsí. Plech zakryjeme hliníkovou fólií a vložíme do trouby rozehřáté na 135°C. Pečeme zhruba 90 minut či více, záleží na tloušťce bůčku a obsahu tuku. Začneme kontrolovat zhruba po 45 minutách. Jakmile je bůček upečený, vyndáme ho z trouby a necháme asi 20 minut odpočinout (fólii nesundáváme). Poté bůček vyndáme a marinovací směs z něj i z plechu důkladně seškrábeme. Směs včetně vypečené šťávy vložíme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Propasírujeme, nalijeme do pánve a na středním plameni asi 10 minut vaříme. Dochutíme podle potřeby. Pokud je omáčka po uvaření příliš hustá, přidáme do ní trochu vývaru - ideálně vepřového, popřípadě kuřecího. Před podáváním zahřejeme v pánvi trochu oleje a bůček v něm opékáme stranou s kůží dolů, dokud nezezlátne a nezkřupaví. Pánev s bůčkem vložíme do trouby na 100°C zhruba na 10 minut, dokud se bůček neprohřeje. Poté ho nakrájíme a servírujeme. Jarní cibulku omyjeme a očistíme, nakrájíme natenko a dáme stranou. Zázvor nasekáme najemno. Na pánvi s rozpáleným olejem zprudka orestujeme císařský hrášek, zázvor a jarní cibulku. Sójové klíčky přidáme naposledy. Jakmile jsou hotové, dochutíme podle potřeby a podáváme.

Recept je z kategorií: Speciality z vepřového bůčku

Nahlásit recept

  • 26.07.16 vloženo
  • 2276x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5h

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1200g vepřového bůčku bez kosti
  • 80g citronové trávy
  • 260g zázvoru
  • 140g palmového cukru
  • 2 lžíce mletého koriandru
  • 300g cibule
  • 30g česneku
  • 1 svitek celé skořice
  • 150ml rybí omáčky
  • 150g sójových klíčků
  • 16 císařských hráškových lusků
  • 80g zázvoru
  • 80g jarní cibule
  • olej, sůl, pepř.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.07.16 20:13

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené vepřové se zázvorem

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Tiramisu z mascarpone Tiramisu z mascarpone
Kuře se zeleninou a nudlemi (Nikomi udon) Kuře se zeleninou a nudlemi...
Květáková polévka Květáková polévka
Středomořské krůtí špízy (BBQ) Středomořské krůtí špízy (BBQ)

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz