Recept Dušené vepřové na víně a švestkách

Francouzská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené vepřové na víně a švestkách

Postup

V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a po částech na něm ze všech stran osmahněte maso, nakrájené na kostky. Odkládejte na mísu, a když je všechno vepřové osmahnuté, rozpusťte v kastrolu máslo a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, stačí tři až pět minut. Vmíchejte mouku a pak do hrnce vraťte maso i se šťávou, kterou pustilo. Promíchejte a zalijte vínem i vývarem - vepřové by mělo být ponořené. Na mírném plameni vařte asi třičtvrtě hodiny. Občas promíchejte. Vsypte švestky, a pokud není maso ponořené, dolijte vývar a víno. Bez pokličky mírně vařte ještě třičtvrtě hodiny, až je maso úplně křehké a omáčka hustá. Dochuťte a podávejte. Apetit - říjen 2006

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso

Nahlásit recept

  • 18.11.06 vloženo
  • 20456x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hod

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 600 g vepřového ramínka nebo plecka
  • malý kousek másla
  • 1 cibule, nakrájená na plátky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 400 ml růžového nebo bílého vína
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 150 g sušených vypeckovaných švestek
  • sůl, hrst nasekané petržele a pepř na dochucení

Doporučená příloha

  • těstoviny, šťouchané brambory

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

babicka_baba 25.03.12 17:38

Velmi dobré, místo vývaru jsem použil kousek bujónu a nevadilo to. Vína i švestek jsem dal víc než v receptu a rozhodně mi to vyhovovalo, jen to na konci chuť chtělo dosladit..

Odkaz na uvaření

danda 26.08.09 00:00

Jídlo pochází z údolí Loiry a tradičně se k němu podávají domácí těstoviny, ale báječné jsou i šťouchané brambory. Bon appétit !

Diskuse k receptu Dušené vepřové na víně a švestkách

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
EdnaPatriola
2 příspěvky 13.02.12 16:47
Dobrota

Právě tento recept připravuji. Voní to po celém bytě a nemůžu se dočkat. Je to výborné! Jako přílohu budu podávat zapečené bagetky s hořčicí. Myslím, že by to mohla být chutná kombinace. :)

DanaJ
1136 příspěvků 28.08.09 19:33
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Dando, něco podobného dělám s pórkem: http://recepty.labuznik.com/recipe.php?… a je to fakt vynikající, zkoušela jsem to na mnoho způsobů a je to bezkonkurenční (sušené švestky, syrové nebo zavařené ve vlastním nálevu, s moukou i bez mouky, různá masa, s vínem nebo bez vína nebo s citronovou šťávou nebo vinným octem a tak). ..ty švestky tomu udělají famózní omáčku.
Všem váhavcům maso na švestkách můžu jen doporučit.:-D

Alis
2617 příspěvků 27.08.09 03:18
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

to vypadá velmi dobře, jen co bude příležitost, spáchám. Zatím rychle do oblíbených :-))

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 27.08.09 02:50
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách
georgehradec
379 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Dnes o velikonočním pondělku připravuju oběd dle tohoto receptu a již teď moho říct, že to nemá chybu. (Švestky jsem namočil do rumu a ten vypil). Doporučuji!

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Správně po našem ju…máš pravdu.

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Bedlo, tak to moc dobře znám, ale v 99% neva :-) a to 1% je kruté :-))

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Dando, ta chuť vadit určitě nebude, právě naopak. Doufejme, že nikdo na nás zvonit nebude, jako se to stává, když smažíme bramboráky…to si sousedé chodí půjčit česnek a odcházejí i s tím bramborákem…to néné…

danda
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách, Bedlo :-)

ono to i moc dobře chutnalo, pokud ti nevadí trošku nasládlá chuť, ale i s jednou lžící mouky na zahuštění byla omáčka krásně hustá a voněla zase až k sousedům :-)) Nechejte si chutnat .-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušené vepřové na víně a švestkách

Dando děkuji,
to bude první nedělní oběd , ale až příští týden…musím to vydržet, vypadá to móc jedle…už v deníčku jsi mě navnadila.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Domácí svíčková omáčka

Nejlepší recepty

Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuřecí tortilla s rajčaty a ledovým salátem Kuřecí tortilla s rajčaty a...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz