Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
sbohemrozume Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Vemínko nejprve pečlivě očistíme od blan a tuku, já ho nechávám namočené přes noc v mírně osolené vodě, ale jen mírně.
Vemínko vložíme do vroucí osolené vody a vaříme až změkne. Vodu několikrát vymněníme - vždy vřící, nikdy nevkládáme do studené. Na omastku zesklovatíme cibuli, přidáme papriku, zaprášíme moukou, mírně zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku. Přepasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixerem. Zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Vemínko nakrájíme a necháme prohřát.
Recept je z kategorií: Hovězí maso
chlebový knedlik
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené vemínko na paprice
1309 příspěvků 9.1.10 11:09
http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
a chovej se laskavě slušně!
37 příspěvků 9.1.10 17:05
No to máš pravdu nemohl jsem si vzpomenout u Rozvařilů to bylo na sto pro. Díky za pomoc.
4813 příspěvků 9.1.10 03:37
To místo které popisuješ…nejmenovalo se to U Rozvařilů? Nebo si to pletu?
Vemínko vařila (aspoň jednou) moje maminka. Ještě teď z toho mám hrůzné sny.
Na druhou stranu, jako malá jsem nejedla kde co. Ale věk vše napravil. Třeba by mi chutnalo i to vemínko.
37 příspěvků 9.1.10 00:07
To má gmp pravdu nebo když se šlo z Florence k labuti tak na levá straně někde u nakladatelství dneska je tam annonce jsi vyběhl po schodech a za bůra si dostal flák kolena kus ovaru a křen . Prejt ten snad dávaly za dara a k tomu pivko to se pak nechtělo ani makat. Že jo PRAŽŠTÍ PLACMALTOVÉ .
to jsme se v tom Severu museli potkávat! Když zavzpomínám a porovnám to s dnešními výkrmnami, tak to byl Hilton+++++! Teď je z toho vietnamská prodejna hadrů. Pěkný den!
41 příspěvků 8.1.10 14:51
Doznávám chybu, vypustil jsem čas. Díky dívko a kluci
Dneska už dostaneš vemeno upravené, někdy i v Makru, pak stačí i kratší doba na vaření, ale vodu bych určite párkrát vyměnil. Když na něj narazim tak si ho z nostalgie kupuji a dělim se o něj s Matesem. Kdysi jsem si to dával v bufetu Sever u Podmokelskýho nádraží. S kaší stálo 3,40 kčs a se salátem 3,80 kčs. Bufet byl do L a pro pivo se chodilo za roh. Jednou než jsem přišel s pivem tak už se mi vemínkem cpal Němec a jeho řízek stál opuštěn o jeden pultík dál, co sem měl dělat…
Ale takhle na papričku, to mě ještě nenapadlo, zkusim to, v nejhorším to jistí Mates. Miloš
1437 příspěvků 8.1.10 04:44
tak tam bola chyba, nechcela som kritizovať, ale spomienka na to, ako babička varila vemienko pre psa, nebola veľmi lákavá, naozaj bolo tvrdé a nelákavé. Teraz už som vemienko u mäsiara snáď roky nevidela.
37 příspěvků 8.1.10 04:37
Jestli už jsi někdy vařil vemínko tak víž že v jedné vodě a za hodinu cca se neuvaří. Smrdí a je tvrdé skuste ho uvařit ve třech vodách a potom až s toho nebude cítit mléko tak to použijte pak je vynikající i smažené s bramborovou kaší.