Recept Dušené vemínko na paprice

sbohemrozume Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Úvod

Vemínko nejprve pečlivě očistíme od blan a tuku, já ho nechávám namočené přes noc v mírně osolené vodě, ale jen mírně.

Postup

Vemínko vložíme do vroucí osolené vody a vaříme až změkne. Vodu několikrát vymněníme - vždy vřící, nikdy nevkládáme do studené. Na omastku zesklovatíme cibuli, přidáme papriku, zaprášíme moukou, mírně zředíme vývarem a povaříme na hustou omáčku. Přepasírujeme nebo rozmixujeme tyčovým mixerem. Zjemníme smetanou, ochutíme solí, pepřem a rajčatovým protlakem. Vemínko nakrájíme a necháme prohřát.

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 07.01.10 vloženo
  • 4665x zobrazeno

Čas přípravy

  • 100 min.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g vemínka
  • 100 g sádla
  • 1 cibule
  • 50 g hladké mouky (cca)
  • 1/4 l sladké smetany na vaření (10%)
  • 1 KL mleté sladké papriky
  • 1 PL rajského protlaku
  • sůl, pepř

Doporučená příloha

  • chlebový knedlik

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené vemínko na paprice

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušené vemínko na paprice

pepicek
1309 příspěvků 9.1.10 11:09
Re: Dušené vemínko na paprice - odkaz pro Hyneka

http://muj.labuznik.com/…_denicku.php?…
a chovej se laskavě slušně!

jan.alois
37 příspěvků 9.1.10 17:05
Re: Dušené vemínko na paprice

No to máš pravdu nemohl jsem si vzpomenout u Rozvařilů to bylo na sto pro. Díky za pomoc.

esmeralda
4812 příspěvků 9.1.10 03:37
Re: Dušené vemínko na paprice - Jan.alois

To místo které popisuješ…nejmenovalo se to U Rozvařilů? Nebo si to pletu?
Vemínko vařila (aspoň jednou) moje maminka. Ještě teď z toho mám hrůzné sny.
Na druhou stranu, jako malá jsem nejedla kde co. Ale věk vše napravil. Třeba by mi chutnalo i to vemínko.

jan.alois
37 příspěvků 9.1.10 00:07
Re: Dušené vemínko na paprice

To má gmp pravdu nebo když se šlo z Florence k labuti tak na levá straně někde u nakladatelství dneska je tam annonce jsi vyběhl po schodech a za bůra si dostal flák kolena kus ovaru a křen . Prejt ten snad dávaly za dara a k tomu pivko to se pak nechtělo ani makat. Že jo PRAŽŠTÍ PLACMALTOVÉ .

parles
308 příspěvků 8.1.10 16:03
Re: Dušené vemínko na paprice - gmp,

to jsme se v tom Severu museli potkávat! Když zavzpomínám a porovnám to s dnešními výkrmnami, tak to byl Hilton+++++! Teď je z toho vietnamská prodejna hadrů. Pěkný den!

sbohemrozume
41 příspěvků 8.1.10 14:51
Re: Dušené vemínko na paprice

Doznávám chybu, vypustil jsem čas. Díky dívko a kluci

gmp
1603 příspěvků 8.1.10 13:22
Re: Dušené vemínko na paprice - Jene

Dneska už dostaneš vemeno upravené, někdy i v Makru, pak stačí i kratší doba na vaření, ale vodu bych určite párkrát vyměnil. Když na něj narazim tak si ho z nostalgie kupuji a dělim se o něj s Matesem. Kdysi jsem si to dával v bufetu Sever u Podmokelskýho nádraží. S kaší stálo 3,40 kčs a se salátem 3,80 kčs. Bufet byl do L a pro pivo se chodilo za roh. Jednou než jsem přišel s pivem tak už se mi vemínkem cpal Němec a jeho řízek stál opuštěn o jeden pultík dál, co sem měl dělat…
Ale takhle na papričku, to mě ještě nenapadlo, zkusim to, v nejhorším to jistí Mates. Miloš

svato
1446 příspěvků 8.1.10 04:44
Re: Dušené vemínko na paprice - aha,

tak tam bola chyba, nechcela som kritizovať, ale spomienka na to, ako babička varila vemienko pre psa, nebola veľmi lákavá, naozaj bolo tvrdé a nelákavé. Teraz už som vemienko u mäsiara snáď roky nevidela.

jan.alois
37 příspěvků 8.1.10 04:37
Re: Dušené vemínko na paprice

Jestli už jsi někdy vařil vemínko tak víž že v jedné vodě a za hodinu cca se neuvaří. Smrdí a je tvrdé skuste ho uvařit ve třech vodách a potom až s toho nebude cítit mléko tak to použijte pak je vynikající i smažené s bramborovou kaší.

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz