Recept Dušené řízky z telecích jater s omáčkou

babi Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Telecí játra opereme ve vodou zředěném mléce a odblaníme je. Nakrájíme je na 1cm tlusté řízky, protáhneme na nudličky nakrájenou slaninou, okořeníme je tlučeným kmínem, pepřem a majoránkou. Obalíme je v mouce a dosti zprudka opečeme na rozpáleném másle na obou stranách. Poté řízky podlijeme polévkou, nebo vařící vodou, prikryjeme poklicí a dusíme asi 10min. Část omáčky nalijeme do kyselé, osolené smetany, zamícháme, nalijeme vše na játra, promícháme a ještě trochu povaříme. Podáváme ihned horké

Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností

Nahlásit recept

  • 17.08.02 vloženo
  • 6509x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 600g telecích jater
  • 50g slaniny
  • 50g másla
  • 20g mouky
  • kmín
  • tlučený pepř
  • trochu majoránky
  • 1/8l kyselé smeteny

Doporučená příloha

  • Máslové noky, jemný knedlík, nebo široké nudele a kompoty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené řízky z telecích jater s omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Kotlíkový guláš po cikánsku Kotlíkový guláš po cikánsku
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Kuřecí prsíčka v plátku šunky Kuřecí prsíčka v plátku šunky
Brokolicová polévka se smetanou Brokolicová polévka se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz