Recept Dušené ředkvičky s tvarůžky

(Hodnoceno 1x) oldsoft Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušené ředkvičky s tvarůžky

Postup

Na másle osmahneme cibuli, až zesklovatí, přidáme na plátky pokrájené ředkvičky, okořeníme, zlehka osolíme, mírně podlijeme a dusíme. Když se voda odpaří, přidáme nakrájené tvarůžky a za stálého míchání je rozpustíme. Drobné upozornění: nedejte se zmást barvou, kterou hotové jídlo získá. Při dušení totiž červeň ze slupek jaksi "pustí" do všeho kolem a vznikne interesantní, těžko definovatelný odstín růžové. Je to však velmi poživatelné. Autor: Luboš Švehelka, kuchařka "Kouzelný tvarůžek aneb kuchařka neobvyklé vůně". Já jsem to pouze opsal a vyzkoušel.

Recept je z kategorií: Tvarůžky (syrečky)

Nahlásit recept

  • 23.07.04 vloženo
  • 6516x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 svazky ředkviček
  • 200 g tvarůžků
  • 1 cibule
  • sůl
  • kmín
  • pepř
  • máslo.

Doporučená příloha

  • Navrhuji pivo, leč experimentujte

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 19.9.20 08:28

Skutečná pochoutka, doporučuji!
Bulvičky ředkviček jsem měla různě velké a tak jsem použila na 1 porci 200 g ředkviček, 100 g tvarůžků, másla asi 30 g. Solit není třeba, samotné tvarůžky osolí dostatečně. Jako přílohu jsem zvolila topinky na sádle řádně očesnekované z obou stran. K tomu pivo :lol: :dance: .

P. S. Fuchsiově růžová barva pokrmu je sice zvláštní, ale na chuti neubírá ;-) .

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené ředkvičky s tvarůžky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušené ředkvičky s tvarůžky

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 14.5.09 03:03
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky

Jenže, ono je to tak jedlé a vonííí, že ani já nefotila. Ono to celerové listí je u nás moc oblíbené a třeba bramboračku si bez něj nedovedu představit.

oldsoft
682 příspěvků 14.5.09 01:01
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky

Až to příště udělám, prostě to MUSÍM vyfotit. Se šunkou je to dobrá myšlenka, zatímco celer si ještě rozmyslím:-)

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 13.5.09 04:16
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky

Právě dnes jsem vyzkoušela a trochu upravila poměry uvedených pochutin a výsledek byl skvělý.
2 svazky ředkviček
máslo,
1cibule
100 g šunky - jedno jaké
sůl
pepř
2 kolečka olomouckých tvarůžků
celerová nať - z mrazáku.

K tomu tmavý chlebík s Ramou a plátkový sýr se zeleným pepřem a pálivou paprikou. Super. Díky.

Labužník Milan04
546 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušené ředkvičky - To s tou barvou, jak píše oldsoft,

odpovídá skutečnosti. Pamatuji, jak jsem dělávali jakousi quasi-vaječinu [pro Čechy: quasi-smaženici], když jsem místo hub používal právě ředkvičky. A jelikož barva byla pro některé z nás skutečně PONĚKUD NEZVYKLÁ, řešili jsem to velice prostě - ředkvičky jsme oloupali. A chuť byla výtečná. A s tvarůžky? To musí být skvělé. Jen asi podle mého zvyku k podlévání použiji víno, nikoli vodu. Zbytek vína se může hodit k zapíjení, i když bych se domníval, že k tomuto jídlu bude pivo sedět o něco více… [nu, a ten panák taky nezaškodí]… Takže dík za inspiraci - poživatelné to zcela jistě bude!

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky, PENDO:

… no to se fak nedoporučuje, aby jeden náhodou nezačal kulhat… ;-)

penda
4752 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky

…a určitě ne jednoho…že, habanisko?!?!?

habana
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dušené ředkvičky s tvarůžky

no já to zkusim, ale dám si pro jistotu předtim panáka… ;-)

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz