Recept Dušené maso (v hrnečku po rusku)

Ukrajinská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Ze zadního hovězího masa nakrájíme filátka, která naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Do kastrolu dáme zvlášť rozpustit máslo, přidáme drobně krájenou cibuli a osmažíme dorůžova, zaprášíme moukou, přidáme rajský protlak, česnek a zalijeme vývarem. Očištěnou mrkev nakrájíme na hranolky, ochutíme solí, cukrem a přidáme ocet. Opečená filátka vložíme do omáčky a dusíme doměkka. Žampiony vypereme, nakrájíme a orestujeme na másle. Oloupané syrové brambory nakrájíme na kostky a osmažíme na másle. Připravu vložíme do kamenného hrnku. Nejdříve klademe opečené brambory, dále maso s omáčkou, hrášek, žampiony a povrch polijeme kyselou (kysanou) smetanou. Hrdlo hrnku zakryjeme plátem, připraveným z nudlového těsta. Naplněný hrnek na sporáku zavaříme ve vodní lázni. Těsto se nafoukne a utvoří čepici. Hrnek vložíme do trouby a zapečeme. Dušené maso podáváme v hrnku. Čerpáno z tajných zdrojů (1974).

Recept je z kategorií: Hovězí maso

Nahlásit recept

  • 23.10.04 vloženo
  • 7343x zobrazeno

Počet porcí

  • 10 porcí

Ingredience

  • 2 kg zadního hovězího masa
  • 1,8 kg syrových brambor
  • 1 kg mrkve
  • 300 g sterilovaného hrášku bez nálevu
  • 250 g másla (1 kostka)
  • 200 g zakysané smetany
  • 20 g česneku
  • 2 l hovězího vývaru
  • 300 g rajského protlaku
  • 40 g cukru
  • 300 g cibule
  • 100 g žampionů
  • 50 ml octa (8 %)
  • sůl
  • pepř;
  • *Těsto:*
  • 500 g hladké mouky
  • 50 g cukru
  • 50 g másla
  • sůl
  • 1 vejce
  • voda dle potřeby.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené maso (v hrnečku po rusku)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušené maso (v hrnečku po rusku)

luba
185 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušené maso (v hrnečku po rusku)

Tak toto som jedla pred mnohými rokmi v Moskve a bolo to neskutočne dobré. Díky za pripomenutie, už by som si na to nespomenula.

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Zapečený losos s pórkem (pro Lvy) Zapečený losos s pórkem...
Dušené hovězí na bobkových listech - Boeuf étuvé au feuilles de laurier Dušené hovězí na bobkových...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz