Recept Dušené kedlubny jednoduché Dia Veg Pra

birkana Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušené kedlubny jednoduché

Úvod

Na přípravu se dají použít kedlubny (nedřevnaté) jakéhokoli druhu - v zimě ideální horní půlky Gigantu.

Postup

Na tuku osmažíme najemno krájenou cibuli, přidáme kedlubnu krájenou na tenčí plátky nebo strouhanou na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, strouhneme muškátový oříšek, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké kedludny jemně zaprášíme moukou (kdo nechce, nemusí), zasmažíme, rozředíme podle potřeby ještě vodou nebo vývarem, provaříme a podáváme.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Pro diabetiky Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.01.13 vloženo
  • 45261x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • kedlubny
  • tuk - nejlépe chutnají na másle
  • cibule
  • hladká mouka
  • voda nebo vývar
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek

Doporučená příloha

  • brambory, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 5.1.13 15:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené kedlubny jednoduché

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Sýrový bramborák

Nejlepší recepty

Vaječný salát s pomeranči a řeřichou Vaječný salát s pomeranči a...
Hruškový koláč Hruškový koláč
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Rebarborový crumble Rebarborový crumble
Šamorínský rožeň Šamorínský rožeň

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz