Recept Dušené kedlubny jednoduché Dia Veg Pra

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené kedlubny jednoduché

Úvod

Na přípravu se dají použít kedlubny (nedřevnaté) jakéhokoli druhu - v zimě ideální horní půlky Gigantu.

Postup

Na tuku osmažíme najemno krájenou cibuli, přidáme kedlubnu krájenou na tenčí plátky nebo strouhanou na hrubém struhadle. Osolíme, opepříme, strouhneme muškátový oříšek, podlijeme vodou nebo vývarem a dusíme doměkka. Měkké kedludny jemně zaprášíme moukou (kdo nechce, nemusí), zasmažíme, rozředíme podle potřeby ještě vodou nebo vývarem, provaříme a podáváme.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Hlavní jídlo Pro diabetiky Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 05.01.13 vloženo
  • 33640x zobrazeno

Čas přípravy

  • 40 min

Ingredience

  • kedlubny
  • tuk - nejlépe chutnají na másle
  • cibule
  • hladká mouka
  • voda nebo vývar
  • sůl
  • mletý pepř
  • muškátový oříšek

Doporučená příloha

  • brambory, bílé pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

birkana 05.01.13 15:01

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené kedlubny jednoduché

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Hermelín ve víně

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Bramboráky s bylinkovým krémem Bramboráky s bylinkovým krémem
Bylinkové palačinky s chřestem Bylinkové palačinky s chřestem
Reveňový koláč Reveňový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz