Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Piggyna Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Nastrouháme bramboru na jemném struhadle. Nadrobno nakrájíme cibuli a kedlubny nastrouháme na tenké nudličky (nejlépe stejně jako zelí). Na rozpáleném tuku lehce osmahneme cibuli a přidáme kedlubny, osolíme, přídáne kmín, podlijeme vodou a dusíme. Po změknutí kedluben přídáme bramboru, která vše krásně zahustí. Necháme vyvařit přebytečnou vodu a dochutíme octem, případně šťávou z citronu.
Recept je z kategorií: Přílohy
Nové brambory a pečené maso..
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
14.7.12 10:37
Potřebovala jsem narychlo zpracovat kedlubny popraskané deštěm a jelikož
už jsme hodně dlouho neměli kedlubnové „zelí“, zkusila jsem tento
recept…
Vynikající!
Dochutila jsem citronovou šťávou a špetkou cukru…
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušené kedlubnové zelí
Zelí je super
jen jsem cibulku dělal na uzeném špeku 
Dobrý nápad s tím naložením

Zelí sice máme jen „soudkové“, vždy vydrží přesně do ledna… ale ty kedlubny mně nenapadly, mělo by to podle mně fungovat…
A s tím mrazením to musím využít také, přebytků je v sezoně ze zahrady vždy plno, takže každý nápad vřele vítám, díky
Kedlubnové zelí vynikající, i dle tohoto receptu. Já jsem toto zelí jen podusila, špetku cukru a dala do krabiček a do mrazáku, ještě vyzkouším, syrové, nastrouhané kedlubny nacpat do skleniček s trochou soli a kmínu, uzavřít víčky a nechat v teple na plechu vykvasit, potom sklenice otřít a uložit. Plní se tak 2 cm od vrchu, si dělám i z hlávkového zelí.
je to vyborne
delam to stejne, jen vetsinou nezahustuju vubec.
A vic nez ocet mi tam chutna citronova stava