Recept Dušené kedlubnové zelí

(Hodnoceno 1x) Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené kedlubnové zelí

Postup

Nastrouháme bramboru na jemném struhadle. Nadrobno nakrájíme cibuli a kedlubny nastrouháme na tenké nudličky (nejlépe stejně jako zelí). Na rozpáleném tuku lehce osmahneme cibuli a přidáme kedlubny, osolíme, přídáne kmín, podlijeme vodou a dusíme. Po změknutí kedluben přídáme bramboru, která vše krásně zahustí. Necháme vyvařit přebytečnou vodu a dochutíme octem, případně šťávou z citronu.

Recept je z kategorií: Přílohy

Nahlásit recept

  • 05.03.07 vloženo
  • 51219x zobrazeno

Čas přípravy

  • 60 min

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 4 střední kedlubny
  • 1 cibule
  • 1 menší brambora
  • oříšek sádla
  • 1/2 KL kmínu
  • sůl
  • ocet nebo šťáva z citronu

Doporučená příloha

  • Nové brambory a pečené maso.. :-)

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Zuzka1973 14.7.12 10:37

Potřebovala jsem narychlo zpracovat kedlubny popraskané deštěm a jelikož už jsme hodně dlouho neměli kedlubnové „zelí“, zkusila jsem tento recept…
Vynikající!
Dochutila jsem citronovou šťávou a špetkou cukru…

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Dušené kedlubnové zelí

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušené kedlubnové zelí

Mirdas3
1 příspěvek 18.8.14 14:53

Zelí je super :potlesk: jen jsem cibulku dělal na uzeném špeku :mavam:

Zuzka1973
2361 příspěvků 14.7.12 11:19

Dobrý nápad s tím naložením :palec:
Zelí sice máme jen „soudkové“, vždy vydrží přesně do ledna… ale ty kedlubny mně nenapadly, mělo by to podle mně fungovat…
A s tím mrazením to musím využít také, přebytků je v sezoně ze zahrady vždy plno, takže každý nápad vřele vítám, díky :kytka:

Ačraj
697 příspěvků 14.7.12 11:09
Kedlub.zelí

Kedlubnové zelí vynikající, i dle tohoto receptu. Já jsem toto zelí jen podusila, špetku cukru a dala do krabiček a do mrazáku, ještě vyzkouším, syrové, nastrouhané kedlubny nacpat do skleniček s trochou soli a kmínu, uzavřít víčky a nechat v teple na plechu vykvasit, potom sklenice otřít a uložit. Plní se tak 2 cm od vrchu, si dělám i z hlávkového zelí. :lol:

Frantiska
927 příspěvků 8.2.09 21:04
Re: Dušené kedlubnové zelí

je to vyborne :) delam to stejne, jen vetsinou nezahustuju vubec. A vic nez ocet mi tam chutna citronova stava

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Smažená cibulová kolečka

Nejlepší recepty

Jarní ratatouille s česnekovými brambory Jarní ratatouille s...
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Trojité placičky - Gallette triple Trojité placičky - Gallette...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz