Recept Dušené karbanátky

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Hovězí maso dobře (2-3×) umeleme na masovém strojku. Přidáme všechny ostatní ingredience na karbanátky a dobře zamícháme. Vytvoříme 8 karbanátků, které opečeme do hněda na olivovém oleji (nebo na másle). Vyjmeme a do výpeku přidáme pokrájenou cibuli, po chvíli smažení přidáme zeleninu, zase chvíli smažíme, pak zaprášíme hladkou moukou, opět chvíli necháme (a mícháme, aby se nepřichytilo) a pak přidáme karbanátky a zalijeme vývarem. Přikryjeme poklicí a dusíme až jsou brambory měkké.

Zdroj: Pokrmy z jednoho hrnce - Výběr

Další recepty na Karbanátky

Recept je z kategorií: Hovězí maso Mleté maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 27.02.09 vloženo
  • 6224x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 - 1,5 hod.

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • na karbanátky:
  • 800 g hovězího masa
  • 80 g strouhanky
  • 1 PL tapiokové nebo rýžové mouky
  • 1 vejce
  • 1 PL rajčatového nebo jablečného čatní
  • 1 ČL tymiánu
  • 1 ČL oregana
  • 1/2 ČL soli
  • pepř
  • ostatní suroviny:
  • olivový olej
  • 450 g kořenové zeleniny v klasickém poměru 2-1-1
  • 200 g cukrové kukuřice
  • 2 větší brambory
  • 2 velké cibule
  • 750 ml hovězího vývaru
  • sůl, pepř
  • 1 ČL hladké mouky

Doporučená příloha

  • něco na zapití

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené karbanátky

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
kamilio
551 příspěvků 03.03.09 19:31
Re: Dušené karbanátky

Doporučuji následující názvosloví:
PL - polévková lžíce
KL - kávová lžička ČL - čajová lžička
DL - dezertní lžíčka
ML - mocca lžička
OL - obouvací lžíce
ZL - zednická lžíce
BL - bagrová lžíce
A snad už bude jasno kolem těch lžic!

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 03.03.09 00:13
Re: Dušené karbanátky

Dobrá, ať je tedy po Vašem, Casino. Od teď už jen KL, jak předepisuje Pepíček. Ale až od příště. Líbí se mi Váš deníček, je to lepší, než jen stále dokola fotky talířů jednou s tím, podruhé s oním.

 
Frantiska
927 příspěvků 02.03.09 23:53
Re: Dušené karbanátky

zajimave, ze Vam casino vadi jen tento recept … nevsimla jsem si, ze byste si nekde jinde stezoval nad dodrzovanim pravidel.

 
casino
4474 příspěvků 02.03.09 23:38
Re: Dušené karbanátky

:o) … slova, slova,slova … A přitom stačí tak MÁLO :o)))

 
iva 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 02.03.09 23:01
Re: Dušené karbanátky

a ten, co nepije ani kávu, čaj nebo pivo, ale miluje dezertíky a konzumuje je lžičkou, má zcela jistě dezertní lžičku, zkratka DL.
Od chvíle, kdy mi Ježíšek pořídil mikrovlnku s automatickými programy, karbanátky „peču“ nasucho na programu maso-plátky.

 
mrtvola
1394 příspěvků 02.03.09 18:14
Re: Dušené karbanátky

Na kafe jsou dva druhy lžiček - ta na kafe z hrnku je k nerozeznání od čajové ;), ovšem ta na pořádné kafe z šálečku by měla být mocca, tedy asi poloviční než lžička čajovo-kávová.
Pro obyčejnou malou lžičku navrhuju „inovativní název“: lžička čajo-kávová, zkratka ČKL.

 
HelcaK
960 příspěvků 02.03.09 18:07
Re: Dušené karbanátky

Jandule, možná že zapřísáhlý odpůrce kafe má doma jen čajovou :-), kdo nepije čaj má zase kávovou… Ale zajímalo by mě, jaké lžičky má doma pivař, který nepije kafe ani čaj :oD

 
noskovice
1323 příspěvků 02.03.09 17:42
Re: Dušené karbanátky - jandule,

rozdil je po pouziti, pred umytim..
Pa, zdravi Te Sona.

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 02.03.09 15:49
Re: Dušené karbanátky

Gabi, vůbec nic Ti nebrání olej vylít, umýt kastrol, dát čistý olej a začít znovu.
Jinak dělala jsem tento pokrm několikrát, opravdu se olej nepálí, pokud děláme karbanátky zvolna. Já sama jsem na přepálené tuky dost citlivá, takže když smažím třeba řízky, tak na oleji palmovém a to ještě u 10 řízků jednou vyměním.
V původním receptu je místo tapiokové mouky škrobová moučka, ale zcela náhodou jsem posledně musela použít něco jiného co bylo ve špíži, protože prostě bramborová moučka došla. A ejhle, výsledek byl lepší, maso šťavnatější a přitom kompaktnější. Tak jsem tu zkušenost do receptu vtělila.
Casino můžeš exaktně popsat rozdíl mezi kávovou a čajovou lžičkou?

 
Labužník Nancy02
32 příspěvků 01.03.09 04:12
Re: Dušené karbanátky - HelcaK

Děkuji za odpověď

 
gabi
551 příspěvků 01.03.09 02:04
Re: Dušené karbanátky

mrtvola, aby si to precitali, ti co to nevedia

 
mrtvola
1394 příspěvků 28.02.09 22:40
Re: Dušené karbanátky Gabi,

děvěčko, tak proč prudíš, když to víš dopředu?

 
gabi
551 příspěvků 28.02.09 21:25
Re: Dušené karbanátky

ak sa na oleji oprazi 8 karbonatok, je jednoducho suci na vyliatie…moze tisickrat naoko vyzerat dobre…ak v nom neplavaju kusky zhorenej struhanky, to este neznamena, ze je vsetko v poriadku…bod zadymenia olivoveho oleja je sice vysoky, ale pri opekani nizka vrstva oleja sa velmi rychlo znehodnocuje a vznikaju karcinogenne latky…zvlast, ked tych 8 kuskov sa asi neopecie na jedenkrat…maslo je na opekanie absolutne nevhodne…bielkoviny a voda v nom obsiahnute sa prepaluju uz pri velmi nizkych teplotach…jedine ghi maslo je na tento ucel vhodne

 
mrtvola
1394 příspěvků 28.02.09 05:03
Re: Dušené karbanátky - Gabi,

ale to přece závisí na tom, jak ten olej vypadá. Když karbanátky obalíš ve strouhance, která ti potom opadává do oleje a tam se přepaluje, tak ho asi vyleješ, ale když karbanátky tvoříš namočenýma nebo naolejovanýma rukama, jak jsem to z receptu pochopila já (protože strouhanka se v něm přidává do hmoty) a smažíš je zvolna, ne tak, aby byly navrchu spálené a uvnitř syrové, tak ten olej použít můžeš, i když jsou karbanátky hnědé. Otázka opečení je v tomto případě spíše otázkou času než teploty.

 
HelcaK
960 příspěvků 28.02.09 04:05
Re: Dušené karbanátky nancy

Jak se dočteš v sekci Vzkazy tvůrcům serveru, je to antispamovou kontrolou jednotlivých provozovatelů mailů - volny,seznam atd… Zatím to Pepicek nedokazal odstranit. Tak posílej odkazy nebo ty recepty vkopíruj do zprávy :-)

 
gabi
551 příspěvků 28.02.09 04:00
Re: Dušené karbanátky

noskovice, ked vyprazis na olivovom oleji karbonatky do hneda, pouzivas ho este dalej ako je to v tomto recepte?

 
noskovice
1323 příspěvků 27.02.09 23:03
Re: Dušené karbanátky

Ja smazim karbanatky pouze na olivovém oleji.
K té lzicce si myslim, ze je to prkotina. Na chuti to nemeni, kdyz je umyta.
Trochu tolerance neuskodi. Jsou zde horsi pripady.
Jinak nic ve zlém a hezky den vsem, Sona.

 
Labužník Nancy02
32 příspěvků 27.02.09 20:51
Re: Dušené karbanátky

Proč je u každého receptu poznámka - poslat recept emailem, když to nefunguje. Zkoušela jsem poslat recept známým a nikdy nedošel, tak jsem ho zkusila poslat na svoji adresu a také nedošel, kde je zádrhel_

 
casino
4474 příspěvků 27.02.09 20:21
Re: Dušené karbanátky

Bocianka-škrobem :-)
Frantiska-Pepicek zde má poměrně málo pravidel. Vím, pravidla jsou od toho,aby se nedodržovala, ale … No, a jedno je kolečko u tragače :o)

 
gabi
551 příspěvků 27.02.09 18:55
Re: Dušené karbanátky

ked sa opecu karbonatky na olivovom oleji do hneda, je suci na vyliatie…o masle ani nehovoriac…

 
bocianka
528 příspěvků 27.02.09 18:52
Re: Dušené karbanátky

Původní kuchyní je Česká republika. I když zde žiju celý svůj život (a je to dost roků- poválečné dítě), tapiokovou nebo rýžovou mouku jsem zde neobjevila. Čím to nahradit?

 
Frantiska
927 příspěvků 27.02.09 18:49
Re: Dušené karbanátky

vzdyt je jedno jestli kavova nebo cajova

 
casino
4474 příspěvků 27.02.09 18:09
Re: Dušené karbanátky

Vložení nového receptu, přečtěte si článek Jak psát recepty (u formuláře vpravo nahoře :-)

 
Labužník jandule02
1089 příspěvků 27.02.09 17:51
Re: Dušené karbanátky

Zkratku KL jsem neobjevila, používám PL - polévková lžíce a ČL - čajová lžička.
Fabujan, ano, je to tak

 
casino
4474 příspěvků 27.02.09 17:22
Re: Dušené karbanátky

Pouze maličkost: je zde zavedena zkratka KL :-)

 
Fabujan
150 příspěvků 27.02.09 16:33
Re: Dušené karbanátky

Vyzerá to chutne, len sa asi opýtam laicky, pomer koreňovej zeleniny 2-1-1 je mrkva-petržlen-zeler?

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Tažený štrůdl


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Květáková polévka Květáková polévka
Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Marinovaná kuřecí křídla Marinovaná kuřecí křídla
Plněné bramborové knedlíky anglickou slaninou se zelím Plněné bramborové knedlíky...
Kuře na medu Kuře na medu

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz