Recept Dušené jehněčí s mátou

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušené jehněčí s mátou

Postup

1. Jehněčí maso omyjeme, důkladně osušíme a nakrájíme na kostky velké 3 cm. 2. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na 8 dílků. Pálivou červenou feferonku rozřízneme, od­straníme jádřinec, omyjeme a nakrájíme na úz­ké nudličky. 3. Vodu ohřejeme v hrnci, vmícháme Fix na guláš a uvedeme do varu. Přidáme maso, cibu­li, feferonku a sušené meruňky. Vše krátce po­vaříme, poté dusíme na mírném ohni asi 60 min. 4. Snítky máty opereme a vytřepeme z nich vodu. Otrháme lístky, nasekáme a mátou posy­peme hotový pokrm.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 05.03.02 vloženo
  • 8195x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 500 g jehněčího masa (kýta, hrudí, plec)
  • 2-3 cibule
  • 1 červená feferonka
  • 375 ml vody
  • 1 sáček Fix na guláš (např. Maggi)
  • 25 g sušených meruněk
  • 1-2 snítky máty

Doporučená příloha

  • Jako přílohu podáváme rýží nebo těstoviny.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené jehněčí s mátou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Velikonoční zajíček

Nejlepší recepty

Ostrý jazyk Ostrý jazyk
Vepřové s vejci a brambory Vepřové s vejci a brambory
Koláč s jahodami Koláč s jahodami
Krémová celerová polévka Krémová celerová polévka
Ořechový koláč Ořechový koláč

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz