Recept Dušené jehněčí maso (cordero asado)

(Hodnoceno 1x) pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Dušené jehněčí maso (cordero asado)

Postup

Maso nakrájíme přes vlákno na řízky, posolíme, potřeme je sádlem, opepříme a vložíme je do nízké zapékací misky. Upečeme je, ke konci podlijeme vínem, pokapeme citronovou šťávou. Šťávu zahustíme trochou škrobové moučky rozpuštěné ve vodě.

Recept je z kategorií: Jehněčí a kůzlečí maso

Nahlásit recept

  • 18473x zobrazeno

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 1kg jehněčí kýty
  • 2 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
  • 1 dl červeného vína
  • citronová šťáva
  • škrobová moučka

Doporučená příloha

  • Příloha - dušená kukuřice.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 23.5.13 00:01

.

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené jehněčí maso (cordero asado)

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušené jehněčí maso (cordero asado)

tlustá bába
1212 příspěvků 23.5.13 20:36

Óóóóó, nadějeplný…
A kde vezmeme ty, jež nevrlost klíčníkova odehnala od bran nebeských?
A fčíííl mudrujou! :lol:
Kde je nějakej v depresích??? Aha - :,(

svato
1447 příspěvků 23.5.13 19:58

Casino čoby idealista? :lol:

casino
4498 příspěvků 23.5.13 19:41
Temné doby? Oóó malověrná…

Zatím to tak moc nevypadá, ale už vidět světýlko na konci tunelu!
Myslím, že se blýská na lepší časy a že Viktor konečně přestane v komentářích řádit jako kulový blesk v porcelánu a skončí s „exorcismem“ těch, co věděli o kuchyni více než kulové a bude se i nadále věnovat technickým záležitostem, protože mu jako mocipánovi LABUŽNÍK (doufám), není putna! :mrgreen:

birkana
1741 příspěvků 23.5.13 12:24

@casino, zpotvořilo jsi to na 1* :potlesk: A inspirovalo jsi mne :idea: V mrazáku mi dozrává srnčí kýta 8o a protože je z mladého kusu, tvoje (zpotvořená, jak píšeš) úprava by jí slušela :lol: :mavam: :kytka:

parles
308 příspěvků 23.5.13 07:44

Moc pěkné! :potlesk:

tlustá bába
1212 příspěvků 23.5.13 07:03

… a místo analýzy, kreativita!
Jj (jak říkají), myslím, že víno ze začátku, je ta nejlepší volba, což potvrdí každý odborník! :lol:
Milé vzácné Casino, jsem nadšena a potěšena - v těchto temných dobách! :mavam:
Pěkné!

casino
4498 příspěvků 23.5.13 00:00
Recept byl mnou evidentně zpotvořen...

Místo jehněte bylo kůzle…
Místo kýty byla lopata…
Místo sádla bylo máslo…
Místo přes vlákno bylo maso vcelku…
Místo pepře bylo cosi ze záhonu, snad tymián…
Místo zapékací misky byl pekáč…
Místo pečení bylo dušení…
Místo vína ke konci bylo víno ze začátku…
Místo citronu byla limetka…
Místo moučky byla mouka…
Místo kukuřice byla kukuřice… :mrgreen:… ale i po takovémto zpotvoření to bylo velmi velmi chutné a snad mi bude autorem vodpuštíno :) :P :mrgreen:

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Linecké slepovací cukroví

Nejlepší recepty

Hruškový koláč Hruškový koláč
Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Mandle s čokoládou Mandle s čokoládou

Naši partneři

eMimimino

Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz

Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz

Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz

Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz