Recept Dušené hovězí v arašídové omáčce

Filipínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí v arašídové omáčce

Úvod

Severoafrická kuchyně, španělská i filipínská mají stejný základ v jídlech z jednoho hrnce.
Když jsem vařila https://www.labuznik.cz/…a-escaldums/, měla jsem jasno, příště bude kari kari, filipínský guláš.
Na Filipíny tento pokrm přivezli právě Španělé, (kteří ho ale získali kdysi dávno od muslimů). Dodnes si tento guláš zachoval svoji osobitost, i když už s typickou asijskou chutí.

Postup

Hovězí maso nakrájejte na větší kousky.

V hrnci rozehřejte olej, přidejte semena oreláníku a za stálého míchání smažte, až olej získá tmavě červený nádech. Semínka vyndejte.

Do oleje přidejte nahrubo nakrájenou cibuli, tuřín (celer) a rozdrcený česnek, smažte asi 5 minut, až zelenina změkne, ale nezmění barvu.

Přidejte maso a smažte dohněda.

Přidejte vývar, ančovičkovou (rybí) omáčku, datlovou šťávu, cukr, bobkový list a tymián. Pod pokličkou na mírném ohni vařte asi 1,5h.

Přidejte brambory nakrájené na kostky a dovařte doměkka.

Rýži přelijte studenou vodou a nechte půl hodiny máčet. Burské oříšky osmahněte na suché pánvi a odstraňte slupku.
Scezenou rýži a buráky utřete v hmoždíři nebo rozmixujte.

Ke směsi přidejte pár lžic tekutiny z guláše a vlijte zpět do hrnce.
Vařte v odkrytém hrnci do zhoustnutí.
Nakonec přilijte vinný ocet a dochuťte solí a pepřem.

Recept je z kategorií: Guláše


Reklama

Nahlásit recept

  • 26.02.17 vloženo
  • 1864x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2,5h

Počet porcí

  • 6 porcí

Ingredience

  • 1000g prorostlého hovězího masa, dobrá bude i hovězí oháňka
  • 1 polévková lžíce oreláníku barvířského (Annato)
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 300g tuřínu nebo celeru
  • 600ml hovězího vývaru
  • 400g lojovitých brambor
  • 1 polévková ančovičkové nebo rybí omáčky
  • 2 polévkové lžíce datlové šťávy
  • 2 čajové lžičky hnědého cukru
  • 1 bobkový list
  • snítka tymiánu
  • 3 polévkové lžíce dlouhozrnné rýže
  • 100g buráků natur
  • 1 polévková lžíce bílého vinného octa
  • sůl
  • černý pepř.

Doporučená příloha

  • rýže, bageta

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

daduuja 26.02.17 16:07

Uvaření se již líbí 3 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené hovězí v arašídové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Pomerančová zmrzlina


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Krkovička v lístkovém těstě (velikonoční pokrm) Krkovička v lístkovém těstě...
Vepřové podzimní závitky Vepřové podzimní závitky
Těstoviny primavera s chřestem Těstoviny primavera s chřestem

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz