Recept Dušené hovězí na česneku

(Hodnoceno 3x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušené hovězí na česneku

Postup

Nakrájenou cibuli a 3 stroužky česneku osmažíme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, osolíme, opepříme a podlijeme vodou. Dusíme do změknutí masa. Zasypeme moukou, prolisujeme zbývající česnek a krátce povaříme.

Recept je z kategorií: Hovězí maso


Reklama

Nahlásit recept

  • 29.08.13 vloženo
  • 14791x zobrazeno

Ingredience

  • ½ kg hovězího masa
  • 1 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • sádlo
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce polohrubé mouky

Doporučená příloha

  • špenát, bramborový knedlík

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

esk 03.09.17 11:55

Výborné, babičkovské, podáváno s rýží a jako dezert dvojctihodné koláče.
Nedělní oběd jak má být.

Odkaz na uvaření

daduuja 27.08.17 21:39

Pod cibuli sádlo a kousek uzené slaniny, trošku víc česneku a bylo to navýsost labužnické. Poctivá babičkovská kuchyně.

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

daduuja 06.02.16 13:15

Dnešní oběd na synovo přání dopadl výborně :-)
Většinou dělám taky bramborový knedlík a špenát, ale dnes se mi nechtělo, takže jen rýže basmati, silné plátky masa z loupané plece, prostě lahoda :-)

Uvaření se již líbí 8 labužníkům
Odkaz na uvaření

Eja 22.01.15 15:42

Začátek na plotně, doměkka v troubě. Nepoužita mouka, nebylo třeba. Na poslední půlhodinku v troubě přidáno půl palice česneku v trojím alobalu na rošt, ve finále nakrájen na jemné plátky.

Uvaření se již líbí 4 labužníkům
Odkaz na uvaření

Jari 29.08.13 20:16

Uvaření se již líbí 2 labužníkům

Diskuse k receptu Dušené hovězí na česneku

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.09.13 23:12
:lol: :lol: :lol: :potlesk: :potlesk: :potlesk:
 
hippolyta
390 příspěvků 01.09.13 23:11

Muzes mit pravdu a presto byt lidem protivna. Je to ovsem jen tvoje volba. A jelikoz ty mas pravo tu „otravovat“, jak nezne pojmenovavas psani komentaru, maji ho i ostatni. Akce - reakce - akce - reakce - akce - reakce ad libitum ci ad nauseam.

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.09.13 23:08

Právě, že si myslím, že nemáš. Neříkám, že nemáš v něčem pravdu v komentářích, jde jen o formu.
A ne MĚ vařit, ale NÁM vařit.
Promiň, ale jdu od toho, nepatří to sem a hlavně to tu už bylo. Hezkou noc.

 
Dadooa
268 příspěvků 01.09.13 22:45

@tlustá bába mysli si co chces.Je tu snad povinost davat fotky?
Muze kravinu videt jen ten koho schvalis? proc bych tobe mela varit? Mimo misu si ty.
Tak prestan otravovat me a venuj se jidlu nebo kritice receptu a fotek. A ozvi se, az kdyz nebudu mit pravdu ;-)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.09.13 20:13

Neříkám, že mimo mísu nebo nepravdivý. Ptala jsem se, kdy nám uvaříš. Uvař, napiš, ukaž, pak kritizuj po libosti. Nebráním Ti, jen nevím, co si mám myslet.

 
Dadooa
268 příspěvků 01.09.13 20:09

@tlustá bába Dadooa vari stale, proto vidi a komentuje blbosti. Ktery muj koment ti prijde mimo misu nebo nepravdivy?

 
gmp
1603 příspěvků 01.09.13 20:02
-

Co mi to jen připomnělo??? Návod k použití (neplést s požitím) z obalu konzervy? Že by! Vo špenátu vim svoje a tato fotočka to jen potvrzuje. :!

 
tlustá bába
1202 příspěvků 01.09.13 19:59

Tlustá bába nenapsala, kdy vyfotí, napsala - kdypak nám Dadooa uvaří!
Nezlob se, ale nepřijde mi korektní zpoza buku kritizovat a nepředvést, jak to tedy má vypadat.
Cituji Tě: „Ani neuvidi. Nez podobne fotky radci nic. A je snad podminkou komentu a vlastniho nazoru fotka nejakeho blafu?“ Možná nejsem nejinteligentnější, ale to vypadá, jako kdyby Tvoje jídla nestála za vyfocení a zveřejnění. :think:
Zébulon dokáže pořádně setřít (odpusť má královská), ale člověk se od ní hodně naučí. Eja si také dokáže říci své, ale mile a vždycky konstruktivně, co si pamatuji. Casino je unikát, pro mě s ochrannou známkou, občas jako Mañanova paprička, ale obvykle ví o čem mluví a kupodivu, občas i pochválí. A tak dále, je jich mnoho - ale všichni předvedli, co umějí!

 
Frantiska
925 příspěvků 01.09.13 09:13

@casino to nebylo na vas jen makronky… jakze mate i pozitivni komentare :)

 
casino
4450 příspěvků 31.08.13 22:38
Milé dámy

Vaše postšpenátové stresové poruchy jsou spíše na psychiatra, než na Labužníka protože ŠPENÁT není cílem tohoto receptu! ;)
Přes obrázky je No1 na Labu Danda :palec: A právě Danda někde v návodu JAK FOTOGRAFOVAT JÍDLO m. j. píše: Hlavní složka jídla nechť je na tácku situována v POPŘEDÍ!
A právě popření popředí, resp. upozadění masa na fotečce, považuji za JEDINÝ nedostatek úvodního obrázku.
Jak by to asi mělo vypadat (snad @Frantiska promine), si dovolím demonstrovat právě na receptu který z hlubin Labužníka vytáhla @Dadooa (která evidentně neví, co je KEJDA… a tím hůře pokud to ví :twisted: a @gmp snad promine
@Frantiska nevěřím, že byste se v komentářích pod vlastním receptem dopustila negativních komentářů :nevim: Ale takový tydýt, který by v komentáři popřel vlastní recept snad ani nemůže existovat. No, ale třeba se ve vás zase mýlím :nevim: :mrgreen:

 
Dadooa
268 příspěvků 31.08.13 19:10

@Eja Cit:No, v některých případech bych DOBŘE PŘIPRAVENÝ špenát ve formě protlaku až tak nezavrhovala. DOBRE PRIPRAVENY..

No a o tom to je.. Tohle neni dobre cele. Postup odflaknuty.

PS. Tady nejde jen o ten spenat.
Omacka neprovarena, bleda, cuckovata, na talir ledabyle nakydano.
Jidlo ma vzbudit chut. :nevim: :zed:
Varit todle jidlo se da bud jak jsi popsala ty a nebo jako tohle..Vysleek je videt.

Příspěvek upraven 31.08.13 v 19:12

 
Dadooa
268 příspěvků 31.08.13 18:49

@tlustá bába Ani neuvidi. Nez podobne fotky radci nic. A je snad podminkou komentu a vlastniho nazoru fotka nejakeho blafu?
@Ačraj jich ma 534. Jeden chytrejsi nez druhy..
Takze lepsi jedna kritika nez opisovat deset receptu do komentaru.
Fotka muze nalakat i odpudit. Lepsi nic nez to druhe.
Za chvili to tu bude jak na Mimibizaru. Jen chvalici a pochlebovaci.

Racte vzit mustr, jak ma Dadooa spenat rada:
http://www.labuznik.cz/…stovi-take5/
 http://www.labuznik.cz/recept/spenat/

Příspěvek upraven 31.08.13 v 18:52

 
Frantiska
925 příspěvků 31.08.13 15:49

@casino to není pravda u svých receptu je ma pozitvni :)

 
casino
4450 příspěvků 31.08.13 14:48

Ale kam se hrabe na Casina ten má 100× tolik příspěvků a fšecky negativní :P
Zdravijó MAKRONKY :)

 
Ačraj
697 příspěvků 31.08.13 12:41

Také jsem velice zvědavá, zatím pouze 48 příspěvků, :roll: většinou negativních, :cert: nevím, co dělá na Labužníku… ;)
Grafomanka v akci :lol:

Příspěvek upraven 31.08.13 v 12:45

 
tlustá bába
1202 příspěvků 31.08.13 00:07

Stav nezměněn. Kdypak nám Dadooa uvaří? Nebo pro oči nevidím?

 
Eja
3748 příspěvků 30.08.13 19:26

No, v některých případech bych DOBŘE PŘIPRAVENÝ špenát ve formě protlaku až tak nezavrhovala. Ale uznávám, že nám ho asi školní jídelny znechutily…

 
Dadooa
268 příspěvků 30.08.13 18:46

Ale ta fotka.. ta fotka… zhmotnela hrůza socialistickych skolnich jidelen..
Listovy spenat miluju, ale tehle bych nepozrela :-( Tohle je kejda :-(

 
Eja
3748 příspěvků 30.08.13 18:43
:kytka: :mavam:
 
hippolyta
390 příspěvků 30.08.13 17:52

Mila Ejo, ja si zas dovolim s tebou souhlasit. Hezky jsi to napsala. Presne. Nejen ďábel, ale i labuznik se skryva v detailech.

 
Eja
3748 příspěvků 30.08.13 17:13
Ale no tak, vy dva...

Já bych měla spíš výhrady jiné:

  • hovězí?? jaké?? kráva je velká jako kráva :mrgreen: který kusanec by měl labužník/ začátečník použít? a možná spíš malé plátky než kostky
  • česnek snese výrazně méně času v základu než cibule, přidat až když je cibulka skoro zlatavá
  • příprava je trochu nedotažená, dvojfázové přidání česneku :potlesk:, ale bych osobně měkké maso vyjmula, vydusila do tuku, lehce poprášila moukou, podlila, přidala utřený česnek a provařila důkladně, pak vrátila maso


A kdybych si chtěla prudce zalabužničit, tak třetí fáze - vymačkat stroužky pečeného česneku navrch :P na talíři.
Hovězí na česneku JE labužnické, ale není to rychlovka a chce to čas a pečlivost. Sto lidí sto chutí, já bych tady nedala sádlo, olej na začátek akousek másla těsně před dokončením.
Takže - nesouhlas s vámi oběma, tak :hug:

 
hippolyta
390 příspěvků 30.08.13 11:49

Casino, taky vam nerozumim, ale to neni noveho. Proc bych mela obkecavat, ze se mnou nesouhlasite? No tak nesouhlaste, to je vase nezadatelne pravo.

Mam proste o labuznickych receptech jinou predstavu. Ale je to jedno. Jasne, ze to muze byt dobre, ale neni to labuznicke, ale takova debata tu byla uz milionkrat. Jari, nic proti tobe, tvoje vareni z Labuznika je obdivuhodne!

 
Jari
67 příspěvků 30.08.13 08:18

Omlouvám se, pokud už tady obdobný recept je. Já ho nenašla :oops:.

 
casino
4450 příspěvků 30.08.13 01:21
Moc vám nerozumím…

Souhlasím s vámi, jestli jste chtěla naznačit, že je tu podobný recept (i když ta podobnost by šla obkecat :) ; pak ale možná je to jen důsledek trendu, který na Labu zavádí @Ačraj ;)
Pokud ale chcete říci, že tento recept není Labužníků hoden, pak s vámi nesouhlasím a jsem zvědav (samozřejmě, bude-li se vám chtít :nevim:, jak to obkecáte :)

 
hippolyta
390 příspěvků 29.08.13 23:27

To je bomba. Neuveritelny. Ach jo. Labuznik…

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Ostrý patizonový salát


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Chléb s celerem Chléb s celerem
Staročeské kotlety Staročeské kotlety
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...
Vepřové kotlety na pivě Vepřové kotlety na pivě
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz