Recept Dušené fazole adzuki s okurkou a šunkou

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Fazole Adzuki namočíme nejméně na 12 hodin do vody. Vaříme ve vodě, ve které byly namočeny, asi 25 minut (při slabé teplotě – ale var nesmí pominout) a slijeme. **Oloupeme** okurku, nakrájíme na malé krychličky a prolijeme jednou lžící octa. V přikryté nádobě uložíme do chladu. Cibuli oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmažíme na troše oleje. Když začne jemně hnědnout, přidáme rozdrcený česnek, promícháme, vsypeme nakrájenou šunku, promícháme - a vsypeme fazole Adzuki. Opět promícháme, přilijeme víno a přidáme všechny ingredience (s výjimkou okurky). Dusíme asi 13-15 minut Zhruba po deseti minutách přidáme krychličky okurky a dle chuti osolíme a opepříme a dodusíme. Zbytek nespotřebovaného vína je nejlepší přílohou. Jako digestiv se osvědčuje zejména "**Armagnac**":"http://armagnaclaballe.com/images/armagnac%20glass.jpg" TARGET = _new , ovšem není třeba zavrhovat ani "**domácí Quasi-calvados**":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27603" TARGET = _new ... Jednoduché, zdravé a přitom syté i zajímavé jídlo.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 26.08.07 vloženo
  • 11290x zobrazeno

Čas přípravy

  • 43 minut + luhovÄ

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 hrnek barevných fazolí adzuki
  • 1 větší okurka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 hrnku kečupu
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/4 hrnku červeného suchého vína
  • 1 hrnek na drobné kousky nakrájené šunky (nejlépe ´od kosti´; stačí však každá vcelku)
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • zbytek nespotřebovaného vína je nejlepší přílohou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené fazole adzuki s okurkou a šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Jahodový pohár Jahodový pohár
Bazalkové máslo Bazalkové máslo
Novoroční čočka s houbami Novoroční čočka s houbami
Guláš z hlívy ústřičné Guláš z hlívy ústřičné
Uzené se zelím a hruškami Uzené se zelím a hruškami

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz