Recept Dušené fazole adzuki s okurkou a šunkou

Labužník Milan04 Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Fazole Adzuki namočíme nejméně na 12 hodin do vody. Vaříme ve vodě, ve které byly namočeny, asi 25 minut (při slabé teplotě – ale var nesmí pominout) a slijeme. **Oloupeme** okurku, nakrájíme na malé krychličky a prolijeme jednou lžící octa. V přikryté nádobě uložíme do chladu. Cibuli oloupeme, nasekáme na malé kousky a osmažíme na troše oleje. Když začne jemně hnědnout, přidáme rozdrcený česnek, promícháme, vsypeme nakrájenou šunku, promícháme - a vsypeme fazole Adzuki. Opět promícháme, přilijeme víno a přidáme všechny ingredience (s výjimkou okurky). Dusíme asi 13-15 minut Zhruba po deseti minutách přidáme krychličky okurky a dle chuti osolíme a opepříme a dodusíme. Zbytek nespotřebovaného vína je nejlepší přílohou. Jako digestiv se osvědčuje zejména "**Armagnac**":"http://armagnaclaballe.com/images/armagnac%20glass.jpg" TARGET = _new , ovšem není třeba zavrhovat ani "**domácí Quasi-calvados**":"http://recepty.labuznik.com/recipe.php?ID=27603" TARGET = _new ... Jednoduché, zdravé a přitom syté i zajímavé jídlo.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 26.08.07 vloženo
  • 11389x zobrazeno

Čas přípravy

  • 43 minut + luhovÄ

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 1 hrnek barevných fazolí adzuki
  • 1 větší okurka
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíce octa
  • 1/2 hrnku kečupu
  • 1/2 lžičky oregana
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/4 hrnku červeného suchého vína
  • 1 hrnek na drobné kousky nakrájené šunky (nejlépe ´od kosti´; stačí však každá vcelku)
  • olej
  • pepř
  • sůl

Doporučená příloha

  • zbytek nespotřebovaného vína je nejlepší přílohou

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušené fazole adzuki s okurkou a šunkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Česnečka podle šéfkuchaře Česnečka podle šéfkuchaře
Bílá ředkev plněná jehněčím masem Bílá ředkev plněná jehněčím...
Pórková polévka s cizrnou Pórková polévka s cizrnou
Králík pečený na česneku Králík pečený na česneku
Jarní pochoutka - chřest Jarní pochoutka - chřest

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz