Recept Dušená zelenina ve slepičím vývaru

pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

1. Malé cibulky i cibuli oloupeme, cibuli nakrájíme na tenší plátky. Mrkev, celer a brambory oloupeme. 2. Mrkev a celer nakrájíme na nudličky, brambory na větší kostky. 3. Pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na 2-3 cm dlouhé spalíčky. Máslo rozehřejeme v kastrolu. Přidáme cibulky a pokrájenou zeleninu. 4. Za častého míchání 10 min opékáme. Zalijeme slepičím vývarem. Osolíme, opepříme, ochutíme muškátovým oříškem a dusíme přikryté 30 min. 5. Na pánvi rozpálíme olej, plátky cibule na něm osmahneme dozlatova. Dušenou zeleninu ochutíme zakysanou smetanou. Před podáním posypeme kolečky opečené cibule.

Recept je z kategorií: Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 4948x zobrazeno

Čas přípravy

  • 50 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 250 g malých cibulek
  • 100 g velkých cibulí
  • 400 g mrkve
  • 300 g celeru
  • 300 g brambor
  • 400 g pórku
  • 30 g másla
  • 500 ml slepičího vývaru
  • sůl
  • pepř
  • muškát
  • 2 lžíce oleje
  • 50 g zakysané smetany

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušená zelenina ve slepičím vývaru

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Nejlepší recepty

Ledový salát s kuřecími prsíčky Ledový salát s kuřecími...
Žloutkové věnečky Žloutkové věnečky
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Mrkvový salát Mrkvový salát
Vepřové medailonky s česnekovou omáčkou Vepřové medailonky s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz