Recept Dušená vepřová játra pro Zuzku1973

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušená vepřová játra pro Zuzku1973

Úvod

Já vím, že jsem nic převratného nevymyslela, ale několik z nás má játra rádo.
Chvíli jsem uvažovala nad tím, dát naložená sušená rajčata před dohotovením do jater, ale pak jsem to zavrhla, kdo chce, ať vyzkouší, ale ať mi pak nenadává. Stejně tak je možné přidat petrželku.

Postup

Na hlubší pánvi rozpustíme drobně nakrájenou slaninu, pak přidáme posekanou cibuli a na špalíčky nakrájenou anglickou slaninu, sušený rozemnutý rozmarýn (nebo čerstvé snítky) a česnek pokrájený na silnější plátky.
Po chvíli vložíme kostky jater (mohou to být i jemné plátky). Přidáme čerstvě mletý pepř a společně osmahneme.
Pokud játra pustí šťávu, rychle ji vydusíme na tuk, přisypeme nastrouhaný tvrdý chléb, při smažení promícháme a pak přilijeme hovězí vývar - tolik, kolik budeme potřebovat šťávy (dle přílohy).
Krátce podusíme.
Tato játra není potřeba solit!


Reklama

Nahlásit recept

  • 02.03.13 vloženo
  • 10452x zobrazeno

Čas přípravy

  • 30 minut

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • 3/4 kg vepřových jater
  • 1 veliká cibule
  • 4 stroužky nejlépe českého česneku
  • 10 dkg bílé neuzené slaniny
  • 10 - 15 dkg anglické slaniny
  • 3 špetky sušeného rozmarýnu nebo 2 - 3 snítky čerstvého
  • 2 - 3 lžíce strouhaného tvrdého tmavého chleba
  • 2 dl hovězího vývaru (nebo voda a bujón z kostky)
  • pepř
  • sůl na případné dosolení na závěr

Doporučená příloha

  • brambory, rýže, chléb

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

tlustá bába 02.03.13 14:08

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušená vepřová játra pro Zuzku1973

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 03.03.13 08:42

@tlustá bába Díky za nabídku :D ale raději játra z prasátka ;)
Chléb tmavý u nás mají víc druhů, ale dle receptu tuším, po kterém sáhnu… ale podle názvů je neznám :D

 
tlustá bába
1202 příspěvků 02.03.13 20:08

Kdyby bylo nejhůř, dám Ti játra svoje, budou ale asi trochu tvrdší, jestli nevadí!?
Ten chleba opravdu tmavej, ale ne moskevskej, ten můj byl, tuším, Kovářský - nebo Kovářův(?) z Kaufu, jestli ho u vás znáte.
Tak to jsem na vás, dívky, zvědavá! Respektive, co na to řeknete. :mavam:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 02.03.13 19:59

@tlustá bába Ten česnek beru taky, dík za doddatek :palec:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 02.03.13 19:58

@Eja Jasně, že můžeš ;) Mně se ten receptík moc líbí… musím se domluvit s kamarádkou, co dělá na jatkách, aby mi cestou domů v týdnu přivezla kus pěkných jatýrek… Rajčat mám naloženo jak pro regiment a vše ostatní také ve špajzu je :)
Jooo… to byly časy, když na jatkách ještě dělal synek, ale ten už je na lepším, játra z našich čuníků už jsme dávno sbodli… :)

 
tlustá bába
1202 příspěvků 02.03.13 19:57

Jasně, ale pro jistotu rodině oznam, že dnes jsi alias. :lol:
Rajčata klidně dej, ono to nebylo špatné (snědla jsem ty z vrchu), ale přišlo mi to nějak navíc k té sedlácké chuti. Jak je ctěná libost a proti gustu… Taky doufám, že Ti to bude chutnat!
Jo, ještě jsem do receptu zapomněla napsat, že jsem drobně posypala sušenými česnekovými lupínky. Tak každý podle obliby česneku. :mavam:

 
Eja
3790 příspěvků 02.03.13 19:16

Mohu si to taky uvařit? Když je to pro Zuzku? :P já tam ta sušená rajčata dám - jestli mi bude dovoleno :mrgreen: :mavam:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 02.03.13 14:56

@tlustá bába My moc nesolíme ani běžně ;) Takže to dodržím tak, jak píšeš v receptu úplně na konci…
A dám vědět určitě, i s fotkou… :mavam:

 
tlustá bába
1202 příspěvků 02.03.13 14:32
Zuzko

Budu ráda, když mi napíšeš, jestli Ti chutnaly (alespoň budu vědět, jestli jsem zvrhlá, nebo co). Ještě jednou - pozor na tu sůl! A to normálně solím dost! :mavam:

 
Zuzka1973
2067 příspěvků 02.03.13 14:24

:kytka: Díky moc… já játra můžu kdykoli, to jen rodinka jen sem tam, ale myslím, že tyhle by jedli… a kdyby ne, aspoň zbude víc na mně :palec:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Boršč pro labužníky Boršč pro labužníky
Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Rizoto s batáty Rizoto s batáty
Mrkvový salát Mrkvový salát
Borůvkový koláč se strouhaným perníkem Borůvkový koláč se...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz