Recept Dušená pohanka - příloha k masu

bedla Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup

Pohanku přebereme, spaříme horkou vodou, abychom ji zbavili hořkosti a propláchneme ještě jednou studenou vodou. Dále ji připravujeme jako rýži. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, a když zrůžoví přidáme pohanku (jejíž objem předem změříme v odměrce), potom na ni nalijeme dvojnásobný objem vody, osolíme a zakrytou dusíme na mírném ohni asi 15-20 min. Nemícháme, aby zrna zůstala celá. Z tohoto základu můžeme udělat pohankovou kaši: měkkou rozdušenou pohanku podáváme politou nakrájenou vypraženou slaninou a doplníme brynzou.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 04.08.05 vloženo
  • 33960x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 150 g pohanky
  • 1 PL oleje
  • 1 větší cibule
  • sůl.

Doporučená příloha

  • vařené uzené maso, dušené houby, zeleninové saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušená pohanka - příloha k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dušená pohanka - příloha k masu

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Dendo díky, moc se mi to líbí, píšu si to ke všem receptům. Hezký den.

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Pohanku jen zaliji varici vodou, prikryju poklickou a dam do perin na cca 20 min. Zustanou v ni ziviny a pokud je to vecere, tak jsou pak i nohy v teple (coz se hodi v tomto ponekud nestastnem zpusobu leta)…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.1.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Děkuji za příspěvek. Hezký den.

blueska
149 příspěvků 25.1.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Bedlo, dík za tvé receptíky, ale dovolím si poznámku, získanou přímo v pohankovém mlýně od odborníka na výživu. Aby pohance zůstaly její vlastnosti a hodnota, NESMÍ SE VAŘIT DLOUHO.
Před přípravou propláchneme studenou vodou. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty a 30 minut necháme stát, nemícháme.

Lámanku necháme stát 15 minut.

více na http://www.probio.cz/recepty.htm

Dokonce lámanka se má jíst syrová (teda že by to byl bůhvíjaký kulinářský zážitek, tak to tedy neee :-)), ale co člobrdík neudělá pro zdraví :-))

Vložit nový komentář

Nejlepší recepty

Pečené papriky s česnekem Pečené papriky s česnekem
Hovězí pečeně na jalovci a pivu Hovězí pečeně na jalovci a...
Jarní špenát zapečený se sýrem Jarní špenát zapečený se sýrem
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno
Třeboňský tataráček z kapra Třeboňský tataráček z kapra

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz