Recept Dušená pohanka - příloha k masu

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Pohanku přebereme, spaříme horkou vodou, abychom ji zbavili hořkosti a propláchneme ještě jednou studenou vodou. Dále ji připravujeme jako rýži. V kastrole na rozehřátém oleji zpěníme nakrájenou cibuli, a když zrůžoví přidáme pohanku (jejíž objem předem změříme v odměrce), potom na ni nalijeme dvojnásobný objem vody, osolíme a zakrytou dusíme na mírném ohni asi 15-20 min. Nemícháme, aby zrna zůstala celá. Z tohoto základu můžeme udělat pohankovou kaši: měkkou rozdušenou pohanku podáváme politou nakrájenou vypraženou slaninou a doplníme brynzou.

Recept je z kategorií: Luštěniny

Nahlásit recept

  • 04.08.05 vloženo
  • 32864x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1 hod.

Ingredience

  • 150 g pohanky
  • 1 PL oleje
  • 1 větší cibule
  • sůl.

Doporučená příloha

  • vařené uzené maso, dušené houby, zeleninové saláty.

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Dušená pohanka - příloha k masu

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek
bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Dendo díky, moc se mi to líbí, píšu si to ke všem receptům. Hezký den.

Labužník Denda02
213 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Pohanku jen zaliji varici vodou, prikryju poklickou a dam do perin na cca 20 min. Zustanou v ni ziviny a pokud je to vecere, tak jsou pak i nohy v teple (coz se hodi v tomto ponekud nestastnem zpusobu leta)…

bedla
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 25.01.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Děkuji za příspěvek. Hezký den.

blueska
149 příspěvků 25.01.09 03:43
Re: Dušená pohanka - příloha k masu

Bedlo, dík za tvé receptíky, ale dovolím si poznámku, získanou přímo v pohankovém mlýně od odborníka na výživu. Aby pohance zůstaly její vlastnosti a hodnota, NESMÍ SE VAŘIT DLOUHO.
Před přípravou propláchneme studenou vodou. Na vaření používáme 1,5 dílu vody na 1 díl pohanky. Nikdy nesléváme, aby nedošlo ke ztrátě rutinu. Vaříme 2-3 minuty a 30 minut necháme stát, nemícháme.

Lámanku necháme stát 15 minut.

více na http://www.probio.cz/recepty.htm

Dokonce lámanka se má jíst syrová (teda že by to byl bůhvíjaký kulinářský zážitek, tak to tedy neee :-)), ale co člobrdík neudělá pro zdraví :-))

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme:

Nejlepší recepty

Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Kapustičky na slanině Kapustičky na slanině
Ořechový koláč Ořechový koláč
Francouzské kmínové sušenky Francouzské kmínové sušenky
Jahodový pohár Jahodový pohár

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz