Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
penda Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Mrkev opereme, oškrábeme, znovu opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky, vepřové maso na větší kousky. Cibulky oloupeme. Slaninu rozpustíme ve větší hluboké pánvi, vložíme do ní maso a po všech stranách je opečeme. Přidáme cibulky, oloupaný a jemně rozkrájený česnek a necháme za stálého obracení zesklovatět. Pak do pánve vložíme nakrájenou mrkev, pokrm osolíme, opepříme, přidáme špetku cukru a na malém plameni 20 minut pod pokličkou dusíme. Mezitím očistíme a opereme pórek, rozkrájíme jej na tenká kolečka a do pánve jej přidáme až po dvaceti minutách dušení zeleniny. Spoleně s ostatními jej dusíme 5 minut. Čerpáno z knihy Receptář ve znamení zvěrokruhu (1989).
Recept je z kategorií: Vepřové maso
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
13.7.15 15:15
Místo pórku brambory a místo vepřového skopový ořez…
Jinak vše tak, jak psáno
Tohle jídlo prostě milujeme a je u nás hodně často.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dušená mrkev s masem a cibulí (pro Ryby)
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Opět jsme si dnes pochutnali, už dlouho u nás nebyla! Mrkve jsem neměla zrovna dost, tak jsem přidala malé mrkvičky (jednohubky),hrášek a pórek- fakt mňamózní. Musím jí dělat častěji, úplně jsem na ní zapomněla a to jí tak milujeme.
Stane se, že člověk probírá nové a nové recepty které třeba realizuje a zapomíná na ty staré oblíbené, nojo no......
ještě jsem zapomněla podotknout, že k mrkvi dám klidně i uzené (krkovičku i bůček). Má to zase trochu jinou chuť.
Moje tchýně nad mým údivem, že tchán dobrovolně jí zeleninu (jsem odchovaná heslem, že nejlepší zeleninou je řízek), se vždycky smála, že se musí pořádně ochutit, nesmí být mdlá. Zlatá slova…
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
jasně, já jí dělám také trošku jinak a někdy dávám i malinko skořice, někdy tu smetanu jako ty ap. Protože jsem tu jiný recept nenašla, tak jsem vytáhla alespoň tento, protože si myslím, že je spousta lidí co to má rádo- tak pro inspiraci co např.vařit. Ivčo, stejně jako u vás, ani my nemáme žádnou rybu, ale když je to dobrý tak je to sumafuk pro jaké je to znamení viď? Hezké odpoledne!
v naší rodině není nikdo Ryba, ale toto jídlo milujeme svorně všichni. Jen nedávám pórek, česnek a pepř, kořením pouze kari a zjemňuji trochou sladké smetany.
1113 příspěvků 25.1.09 03:43
Chci jen vytáhnout na světlo Boží, tuto boží krmi! Manžel si včera vzpomněl, že jsme dlouho neměli mrkvičku- občas se ho ptám na co by měl chuť a ráda mu to splním ve „všem“ ehm. Dnes to teda bylo k obědu s novou mrkvičkou, 1/2 vepřového oříšku a kudrnky. Malinko to zajíškovávám a k tomu brambory vařené s kmínem a čerstvým libečkem. Fakt mňamka! Inspirujte se, nejen, že je to dobré, ale i zdravé. Krásné odpoledne všichni!
1642 příspěvků 25.1.09 03:43
Tak mrkev s česnekem jsem ještě nedělala. Ale u nás byla oblíbená mrkev jako příloha ke skopovému na česneku a to byla velká dobrota. Tak proč ne. Mám doma Rybičku, tak to zkusím, co to s ní udělá.
Taky mám dojem, že je to pro samé ryby - vegetariány. A já přitom znám spoustu masožravých!!!
Vlaďko, doufám, že mi ta mrkev nepoleze i ušima.
Pro Rybky je asi mrkvička dobrá. 