Recept Dušená kopýtka

(Hodnoceno 1x) Čínská kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dušená kopýtka

Úvod

Kdysi jsem vařila https://www.labuznik.cz/…tchunh-pcho/, koleno bylo opravdu dobré.
Ale… našla jsem podobný recept, kde jsou použité pouze ty spodní vepřové packy. Maso na nich není, jen kůže a ta ve spojení koření, bujónu a tmavé sójovky je neskutečně dobrá.

Postup

Vepřové nožičky si necháme u řezníka nasekat každou na tři kousky.

Namočíme je do studené vody a necháme je půl hodiny stát.

V hrnci přivedeme vodu k varu a nožičky vaříme asi 10 minut, vodu slijeme a kousky propláchneme, případně dočistíme.

Na lžíci oleje osmažíme koření, přidáme zázvor a celou jarní cibulku, chilli a cukr, smažíme ještě 2 minuty nebo dokud cukr lehce nezkaramelizuje a zalijeme vlažnou vodou. Přidáme kousky nožiček, sójovou omáčku, podle chuti sůl a vaříme doměkka.

Do hotového pokrmu přidáme česnek a na větší kousky nakrájenou jarní cibulku, chvilku podusíme a dochutíme.

Recept je z kategorií: Dušené vepřové maso



Nahlásit recept

  • 20.11.15 vloženo
  • 2073x zobrazeno

Čas přípravy

  • 3h

Počet porcí

  • 3 porce

Ingredience

  • 3 vepřové nožičky
  • lžíce oleje
  • 5 koleček zázvoru
  • 2 jarní cibulky
  • 5 hřebíčků
  • 2 badyány
  • 1 lžíce lékořice
  • sůl
  • lžička cukru
  • chilli paprička
  • bujón (dle chuti)
  • 2 lžíce tmavé sójové omáčky
  • 2 stroužky česneku.

Doporučená příloha

  • rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

Padre 24.04.17 08:21

Vyzkoušeno ze tří větších nožek, výtečné. Nožky jsem měl doposud jen vařené nebo pečené, takže příjemná změna…

Odkaz na uvaření

daduuja 20.11.15 19:32

Uvaření se již líbí 5 labužníkům

Diskuse k receptu Dušená kopýtka

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek
 
daduuja
1140 příspěvků 21.11.15 14:32

@parles máme rádi stejně, náš mladej byl skoro odkojen kolenama, nožičkama, sulcem, tlačenkou… a žvejkačkovým masem-kližkou.
Mám v mrazáku ještě packy, tak příští týden vyzkouším tvoji polévku, bez cizrny, tu nemá manžel rád, ale třeba tam kousek propašuju :-) :mavam:

 
parles
302 příspěvků 21.11.15 11:42

Mám rád nožičky i takhle:http://www.labuznik.cz/…malem-hrnci/. Polévku jsem vylepšil ještě hrstí cizrny, ta se nikdy nerozvaří a zůstává vcelku, takže je co kousat.

 
daduuja
1140 příspěvků 21.11.15 09:51

@parles :lol:

 
parles
302 příspěvků 21.11.15 08:33

Miluju tyhle věci! Krásná fotka! :potlesk:

Vložit nový komentář


Dnes doporučujeme: Králičí roláda na víně





Nejlepší recepty

Hraběnčiny řezy Hraběnčiny řezy
Grilovaná vepřová žebra Grilovaná vepřová žebra
Kuřecí nugetky s hořčicovo - medovým krémem Kuřecí nugetky s hořčicovo...
Blesková jarní polévka Blesková jarní polévka
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz