Recept Dušená játra trochu jinak
pepicek Do oblíbených Chci uvařit Tisk

Postup
Nejdříve ze spodní strány jater stáhneme našedivělou blanku. Na rozpálený tuk dáme nadrobno nakrájenou cibuli a po chvíli pňdáme na kostičky nakrájenou slaninu a kmín. Po zhruba 6-8 minutách vložíme na kostky nakrájená játra a opepříme je. Posypeme hladkou moukou, mícháme, po 1-2 minutách, až se vše opraží, podlijeme vřelým vývarem (vodou s 1/2 kostky masoxu). Uzavřeme v papiňáku a necháme dle svého zvyku udusit (můžeme dělat i v nižším hrnci hod pokličkou). Po udušení papiňák otevřeme, můžeme přidat mléko (smetanu či šlehačku), 5-6 minut mímě prohřejeme. Ke konci prohřívání osolíme a dochutíme.
Recept je z kategorií: Pokrmy z vnitřností
- 34751x zobrazeno
Počet porcí
- 4 porce
Ingredience
- 400-500 g hovězích jater (chutnější jsou však vepřová)
- trochu mléka na-zjemnění (nemusí být)
- 50-75 g slaniny (tučnější od šunky, kladenske pečeně apod.)
- špetka mletého pepře
- 1 menší i střední cibule
- tuk (kdo může sádlo, jie pro podklad chuťově výborné)
- 1 lžička tlučeného pepře
- asi 2-4 dkg hladké mouky na zahuštění
- sůl.
Doporučená příloha
rýže, houskový knedlík, brambory, pečivo.
Tip redakce
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Podobné recepty
Uvařeno uživateli
Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotkuDiskuse k receptu Dušená játra trochu jinak
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Naši partneři

eMimimino
Těhotenství, děti, rodina www.eMimino.cz

Vitalion.cz
Zdraví, životní styl www.vitalion.cz

Arome.cz
Parfémy, kosmetika www.arome.cz

Módnípeklo.cz
Trendy, módní tipy www.modnipeklo.cz
Přečtěte si recept na Dušená játra trochu jinak
1 příspěvek 25.1.09 03:43
Podle receptu, z vepřových jater, jako příloha rýže. Vynikající, mohu doporučit.