Recept Dum Aloo Veg

Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Dum Aloo

Úvod

Dum Aloo

Postup

Baby zemiacky dobre ocistime a vysusime. Po obvode kazdeho zemiacika pichneme 2-3 vidlickou. V hlbsej panvici poriadne zohrejeme olej. Baby zemiacky v nom na stredne silnom ohni vyprazame asi 15 minut (do makka). Obcas ich trocha poobracame, aby sa preprazili rovnomerne. Vyprazene ich odlozime bokom. Kardamomove tobolky rozmixujeme v kavovom mlynceku (alebo pouzite maziar). Semienka sa pekne rozdrvia a supka tobolky sa oddeli. Supky povyberame prec a podrvene semienka si odlozime. Do hrnca dame paradajky pokrajane na mensie kusky, kesu orechy, rimsky kmin, feniklove semienka, chilli papricky, cesnakovo-zazvorovu pastu a vsetko zalejeme vodou. Vodu privedieme do varu, ohen zmiernime a varime nezakryte 12 minut. Potom vsetko nechame trocha vychladnut (aby ste si nezavarili motor na mixeri pri mixovani; ak to vas mixer zvladne aj horuce, mozete pomixovat ihned). Uvarene paradajky s korenim aj vodou, v ktorej sa varili rozmixujeme na omacku. Do hlbsieho hrnca dame ghee a nechame ho zohriat. Pridame rozdrvene semienka kardamomu, ktore okamzite na horucom ghee zavonaju. Hned pridame aj paradajkovu omacku a premiesame. Omacku privedieme do varu, ohen zmiernime a varime asi 10 minut, obcas premiesame. (nepridavame vodu!) Potom pridame senovku grecku, vyprazene zemiacky a sol a dobre (zlahka!) premiesame. Nechame na miernom ohni povarit dalsie 3 minuty. Nakoniec do hotoveho jedla vmiesame smotanu a nasekanu koriandrovu vnat.

Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla

Nahlásit recept

  • 01.01.12 vloženo
  • 5706x zobrazeno

Ingredience

  • asi 17 ks baby zemiackov
  • sol
  • 1/2 lyzice ghee
  • 1 plocha lyzicka susenej senovky greckej - listkov
  • 1 a 1/2 lyzice smotany
  • 8 zelenych kardamomov (alebo 1/2 lyzicky mleteho kardamomu)
  • hrst cerstvej koriandrovej vnate

Omacka:

  • 450 ml vody
  • 2 velke paradajky
  • 3/4 lyzicky cesnakovo-zazvorovej pasty
  • 1-2 cervene susene chilli papricky (kasmirske)
  • 2 plne lyzice kesu orechov
  • 1 lyzicka tmaveho rimskeho kminu
  • 1 lyzicka feniklovych semien

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

wydra 1.1.12 18:26

Brambory byly trochu odrostlejsi mimina, asi 4cm v prumeru, usmazily se v oleji cca jak pises. A smetanu jsem dala opet moji oblibenou Gran Cucina !

Uvaření se již líbí 1 labužníkovi

Diskuse k receptu Dum Aloo

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Přečtěte si recept na Dum Aloo

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.1.12 13:15

Zebulon, proc by se nedala pouzit kokosova smetana? Naopak, myslim, ze to bude jeste o tridu chutnejsi ! Ssalonis, souhlasis?

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 4.1.12 13:13

Ssalonis, jak inspirativni je tvuj recept, krome toho jak je to jidlo dobre!
http://www.labuznik.com/…leji-pecene/

Bento
794 příspěvků 1.1.12 22:53

:* Jej aky pekny zemiackovy recept.Okladam.

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.1.12 18:26

Brambory byly trochu odrostlejsi mimina, asi 4cm v prumeru, usmazily se v oleji cca jak pises. A smetanu jsem dala opet moji oblibenou Gran Cucina !

wydra
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.1.12 18:24

Zebulon, dnes bylo u wydry na novorcni obed :-) Je to takove prijemne, dobre jidlo. Ryzi jsem udelala s kuminem, protoze to delam rada k indickym jidlum (i obycejnemu kureti), ale k tem bramboram to nebylo ono. Jsou samy o sobe tak moc dobre ! Ssalonis, diky za dalsi, bezva recept z Indie!

zébulon
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 1.1.12 15:11

Krasa, ssalonis! Da se pouzit i kokosova smetana? Skoda, ze jsme uz po obede… Preju vsechno dobre v novem roce!

Vložit nový komentář

Dnes doporučujeme: Brambory zapečené s brynzou

Nejlepší recepty

Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Karbanátky Karbanátky
Gazpacho z cuket s vejcem - Gazpacho di zucchine e uovo Gazpacho z cuket s vejcem -...
Krémové rizoto s brokolicí a sušenými rajčaty Krémové rizoto s brokolicí...
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz