Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
ssalonis Indická kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Baby zemiacky dobre ocistime a vysusime. Po obvode kazdeho zemiacika pichneme 2-3 vidlickou. V hlbsej panvici poriadne zohrejeme olej. Baby zemiacky v nom na stredne silnom ohni vyprazame asi 15 minut (do makka). Obcas ich trocha poobracame, aby sa preprazili rovnomerne. Vyprazene ich odlozime bokom. Kardamomove tobolky rozmixujeme v kavovom mlynceku (alebo pouzite maziar). Semienka sa pekne rozdrvia a supka tobolky sa oddeli. Supky povyberame prec a podrvene semienka si odlozime. Do hrnca dame paradajky pokrajane na mensie kusky, kesu orechy, rimsky kmin, feniklove semienka, chilli papricky, cesnakovo-zazvorovu pastu a vsetko zalejeme vodou. Vodu privedieme do varu, ohen zmiernime a varime nezakryte 12 minut. Potom vsetko nechame trocha vychladnut (aby ste si nezavarili motor na mixeri pri mixovani; ak to vas mixer zvladne aj horuce, mozete pomixovat ihned). Uvarene paradajky s korenim aj vodou, v ktorej sa varili rozmixujeme na omacku. Do hlbsieho hrnca dame ghee a nechame ho zohriat. Pridame rozdrvene semienka kardamomu, ktore okamzite na horucom ghee zavonaju. Hned pridame aj paradajkovu omacku a premiesame. Omacku privedieme do varu, ohen zmiernime a varime asi 10 minut, obcas premiesame. (nepridavame vodu!) Potom pridame senovku grecku, vyprazene zemiacky a sol a dobre (zlahka!) premiesame. Nechame na miernom ohni povarit dalsie 3 minuty. Nakoniec do hotoveho jedla vmiesame smotanu a nasekanu koriandrovu vnat.
Recept je z kategorií: Bezmasá jídla Zeleninová jídla
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
1.1.12 18:26
Brambory byly trochu odrostlejsi mimina, asi 4cm v prumeru, usmazily se v oleji cca jak pises. A smetanu jsem dala opet moji oblibenou Gran Cucina !
Líbí se mi Uvaření se již líbí 1 labužníkoviOdebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Dum Aloo
Zebulon, proc by se nedala pouzit kokosova smetana? Naopak, myslim, ze to bude jeste o tridu chutnejsi ! Ssalonis, souhlasis?
Ssalonis, jak inspirativni je tvuj recept, krome toho jak je to jidlo dobre!
http://www.labuznik.com/…leji-pecene/
Brambory byly trochu odrostlejsi mimina, asi 4cm v prumeru, usmazily se v oleji cca jak pises. A smetanu jsem dala opet moji oblibenou Gran Cucina !
Zebulon, dnes bylo u wydry na novorcni obed
Je to takove prijemne, dobre jidlo. Ryzi jsem
udelala s kuminem, protoze to delam rada k indickym jidlum (i obycejnemu
kureti), ale k tem bramboram to nebylo ono. Jsou samy o sobe tak moc dobre !
Ssalonis, diky za dalsi, bezva recept z Indie!
Krasa, ssalonis! Da se pouzit i kokosova smetana? Skoda, ze jsme uz po obede… Preju vsechno dobre v novem roce!