Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
culda Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Maso lehce osolíme a opepříme, potřeme lehce hořčicí a necháme chvíli odležet. V kastrolu s větší průměrem dna (asi 25 cm) na 5 mm vrstvě oleje rychle osmažíme maso dohněda, vyjmeme ho a přikryté uložíme. Na oleji po mase usmažíme skoro dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nasekaný česnek a po chvilce smažení (česnek nesmí zhnědnout, jinak bude hořký a nerozvaří se) bohatě zaprášíme moukou a uděláme lehce hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme 1/3 studeného vývaru a zamícháme na hustou kaši. Opět přilijeme 1/3 vývaru, přidáme zbytek hořčice, sojovku a cukr a rozvaříme na kaši. Potom přidáme zbytek vývaru, až vznikne řidší omáčka a povaříme.* Přidáme osmažené kuřecí maso i se šťávou, co pustilo při uložení, mírně vaříme asi 30 minut, občas zamícháme ode dna . Podle velikosti a kvality masa se doba vaření může měnit. Když maso změkne, (tj.“jde trochu od kosti“) tak ho opatrně vyjmeme, přivedeme omáčku více do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mléce. Použijeme metličku na šlehání, aby se netvořily hrudky. Krátce povaříme, vrátíme maso a odstavíme. Nejlepší je druhý den. *Pokud je omáčka moc kyselá (podle kyselosti použité hořčice) srazíme kyselost malou špetkou jedlé sody a zamícháme. Bude to lehce pěnit, ale to je normální. Je to vlastně chemická neutralizace konzervačních kyselin a octa, který je v hořčici. Tohle dělám taky u moc kyselého dušeného kysaného zelí a funguje to dokonale. Není to nic škodlivého, fakt.
Recept je z kategorií: Krůta či krocan
rýže, knedlíky, těstoviny, pečivo
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Drůbeží stehna v hořčicové omáčce