Recept Drůbeží stehna v hořčicové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso lehce osolíme a opepříme, potřeme lehce hořčicí a necháme chvíli odležet.
V kastrolu s větší průměrem dna (asi 25 cm) na 5 mm vrstvě oleje rychle osmažíme maso dohněda, vyjmeme ho a přikryté uložíme. Na oleji po mase usmažíme skoro dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nasekaný česnek a po chvilce smažení (česnek nesmí zhnědnout, jinak bude hořký a nerozvaří se) bohatě zaprášíme moukou a uděláme lehce hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme 1/3 studeného vývaru a zamícháme na hustou kaši. Opět přilijeme 1/3 vývaru, přidáme zbytek hořčice, sojovku a cukr a rozvaříme na kaši. Potom přidáme zbytek vývaru, až vznikne řidší omáčka a povaříme.* Přidáme osmažené kuřecí maso i se šťávou, co pustilo při uložení, mírně vaříme asi 30 minut, občas zamícháme ode dna . Podle velikosti a kvality masa se doba vaření může měnit. Když maso změkne, (tj.“jde trochu od kosti“) tak ho opatrně vyjmeme, přivedeme omáčku více do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mléce. Použijeme metličku na šlehání, aby se netvořily hrudky. Krátce povaříme, vrátíme maso a odstavíme. Nejlepší je druhý den.

*Pokud je omáčka moc kyselá (podle kyselosti použité hořčice) srazíme kyselost malou špetkou jedlé sody a zamícháme. Bude to lehce pěnit, ale to je normální. Je to vlastně chemická neutralizace konzervačních kyselin a octa, který je v hořčici. Tohle dělám taky u moc kyselého dušeného kysaného zelí a funguje to dokonale. Není to nic škodlivého, fakt.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan


Reklama

Nahlásit recept

  • 03.05.08 vloženo
  • 5448x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1:30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • •4 celá slepičí nebo 2 krůtí stehna bez kůže
  • •4 střední cibule
  • •2 stroužky česneku
  • •8 lžic plnotučné hořčice
  • •1 lžíce sojové omáčky
  • •1 lžička cukru
  • •hladká mouka
  • •sůl a pepř
  • •olej (olivový nebo slunečnicový)
  • •250 ml light smetany na vaření nebo plnotučného mléka
  • •1 litr studeného kuřecího nebo hovězího vývaru

Doporučená příloha

  • rýže, knedlíky, těstoviny, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží stehna v hořčicové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Pomerančové rizoto nasladko Pomerančové rizoto nasladko
Španělský ptáček podle babiček Španělský ptáček podle babiček
Gratinované brambory (DIA)* Gratinované brambory (DIA)*
Květáková polévka Květáková polévka
Pečená kuřecí stehna Pečená kuřecí stehna

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz