Recept Drůbeží stehna v hořčicové omáčce

Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Maso lehce osolíme a opepříme, potřeme lehce hořčicí a necháme chvíli odležet. V kastrolu s větší průměrem dna (asi 25 cm) na 5 mm vrstvě oleje rychle osmažíme maso dohněda, vyjmeme ho a přikryté uložíme. Na oleji po mase usmažíme skoro dozlatova drobně nakrájenou cibuli, přidáme drobně nasekaný česnek a po chvilce smažení (česnek nesmí zhnědnout, jinak bude hořký a nerozvaří se) bohatě zaprášíme moukou a uděláme lehce hnědou cibulovou jíšku. Zalijeme 1/3 studeného vývaru a zamícháme na hustou kaši. Opět přilijeme 1/3 vývaru, přidáme zbytek hořčice, sojovku a cukr a rozvaříme na kaši. Potom přidáme zbytek vývaru, až vznikne řidší omáčka a povaříme.* Přidáme osmažené kuřecí maso i se šťávou, co pustilo při uložení, mírně vaříme asi 30 minut, občas zamícháme ode dna . Podle velikosti a kvality masa se doba vaření může měnit. Když maso změkne, (tj.“jde trochu od kosti“) tak ho opatrně vyjmeme, přivedeme omáčku více do varu a zahustíme moukou rozkvedlanou ve smetaně nebo mléce. Použijeme metličku na šlehání, aby se netvořily hrudky. Krátce povaříme, vrátíme maso a odstavíme. Nejlepší je druhý den. *Pokud je omáčka moc kyselá (podle kyselosti použité hořčice) srazíme kyselost malou špetkou jedlé sody a zamícháme. Bude to lehce pěnit, ale to je normální. Je to vlastně chemická neutralizace konzervačních kyselin a octa, který je v hořčici. Tohle dělám taky u moc kyselého dušeného kysaného zelí a funguje to dokonale. Není to nic škodlivého, fakt.

Recept je z kategorií: Krůta či krocan

Nahlásit recept

  • 03.05.08 vloženo
  • 5764x zobrazeno

Čas přípravy

  • 1:30

Počet porcí

  • 4 porce

Ingredience

  • •4 celá slepičí nebo 2 krůtí stehna bez kůže
  • •4 střední cibule
  • •2 stroužky česneku
  • •8 lžic plnotučné hořčice
  • •1 lžíce sojové omáčky
  • •1 lžička cukru
  • •hladká mouka
  • •sůl a pepř
  • •olej (olivový nebo slunečnicový)
  • •250 ml light smetany na vaření nebo plnotučného mléka
  • •1 litr studeného kuřecího nebo hovězího vývaru

Doporučená příloha

  • rýže, knedlíky, těstoviny, pečivo

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží stehna v hořčicové omáčce

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

Váš příspěvek

Dnes doporučujeme: Česnečka podle šéfkuchaře

Nejlepší recepty

Kynuté lívanečky ze špaldové celozrnné krupice Kynuté lívanečky ze...
Kuře na medu Kuře na medu
Štika na smetaně Štika na smetaně
Hermelín ve víně Hermelín ve víně
Pečené uzené koleno Pečené uzené koleno

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz