Recept Drůbeží stehna s křenovou omáčkou

(Hodnoceno 1x) Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Drůbeží stehna s křenovou omáčkou

Postup

Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme pepř, nové koření, cibuli, nastrouhaný křen, česnek a vaříme v zakrytém hrnci asi 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme na lžíci oleje světlou jíšku. Poté vyndáme kuřecí nohy, přecedíme vývar a do čistého zavaříme smetanu, do zchlazeného vmícháme jíšku. Omáčku vlijeme do mixéru, promixujeme, vlijeme zpět do kastrolu, provaříme a dochutíme dle potřeby solí či uvedenou kořenící směsí Aromat. Do hotové omáčky vložíme kousky kuřete a necháme uležet aspoň dvě hodiny, ideálně do druhého dne v lednici.


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.04.13 vloženo
  • 1994x zobrazeno

Čas přípravy

  • 2 hodiny

Počet porcí

  • 2 porce

Ingredience

  • 2 kuřecí stehna bez kůže
  • 1 kelímek smetany 31%
  • 1 PL lžíce oleje
  • 4 PL hladké mouky
  • 5 KL nastrouhaného křenu
  • 1 stroužek česneku
  • špetka soli
  • špetka kořenící směsi Aromat
  • 1 cibule
  • 5 bobulek nového koření
  • mletý pepř

Doporučená příloha

  • knedlík, těstoviny, rýže

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku
Odkaz na uvaření

casino 06.04.13 21:41

:twisted: :evil: :cert:
Knedlíkový prefabrikát

Uvaření se již líbí 3 labužníkům
Odkaz na uvaření

Matysinka 04.04.13 23:06

Uvaření se již líbí 4 labužníkům

Diskuse k receptu Drůbeží stehna s křenovou omáčkou

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
tlustá bába
1209 příspěvků 06.04.13 19:51

@di @lydia
Aneb rafinovaně zakamuflovaný glutaman sodný.
Ani Vilém Vrabec by mě nepřesvědčil, že se má křenovky dotknout nějaké maso, byť jen vývar. A křen vůbec nevařím, jen vmíchám do odstavené omáčky. Zbude-li, chodím vyblizovat studeným knedlíkem. Než bych ohřívala, raději udělám novou, vždyť je to hned.
Ale každému do jeho zobáčku!
Jednou jsem viděla křenovku bez smetany, vypadalo to podivně, ale mám dojem, že V. Vrabec ji má v Teplé kuchyni také. No, uděláme si každý tu svoji, že jo? :mavam:

 
lydia
1227 příspěvků 06.04.13 19:23

@di :kytka:

 
di
2451 příspěvků 06.04.13 19:21

Není za co. Mimochodem, ráda Vás po čase „vidím“.

 
lydia
1227 příspěvků 06.04.13 19:19

Di, děkuji :)

 
di
2451 příspěvků 06.04.13 19:12

Lydia: tohle .

 
lydia
1227 příspěvků 06.04.13 19:07

Já bych tak dlouho křen nevařila, nemá potom žádnou chuť ani aroma. Podle mne to potom není křenová omáčka. Já bych dala křen až nakonec a povařila nejdéle 10 minut. Nevím co je směs koření aromat, ale do křenové omáčky stačí jenom pepř a sůl já dávám lžičku cukru.
Když omáčka nemá být ostrá, tak nedávat tolik křenu.

 
tlustá bába
1209 příspěvků 06.04.13 11:39

CASINO!!!
Spálila jsem kvůli nim houby!!! :lol: :lol: :lol:

 
casino
4469 příspěvků 06.04.13 01:05

Přišlo casino, s očiskama jak angorák, vzteklé jako besný pes, hubu mělo jak pytel na zmije a nadávalo jako špaček. Zase prý kemusi naskočilo na špek jak jakýsi dodo! Prý má naloženó divočinu která už pomalu bere do zaječích a ono zatím vaří jakýsi ptákoviny.
Dovalilo nám dva kuřecí hnáty a pré esi poznáme, který je křenový. My už ty jeho fligny známe! Tůhle nám doneslo 3 ovocný košéčky a každé že má jiné krém a který pré nám chutná nejvic. Nesežraly jsme mu to! 2 košíky měly stejnó náplň! A dnes s těma kuřecíma nohama to bylo zasejc tak: bylo to obyčejný vařený masisko a oba kósky chutnaly úplně stejnak!
Zdravijó MAKRONKY

 
di
2451 příspěvků 05.04.13 16:53

Zdenneu: trefná poznámka.

 
zdenneu
15 příspěvků 05.04.13 14:34
"jakous takous křenovinu cítím"

Vida! a já myslel, že ta hodina a půl vaření je kvůli tomu, abychom křen zbavili té jeho odporné křenové chuti a tu nahradili mnohem sofistikovanějším Aromatem

 
di
2451 příspěvků 05.04.13 14:34

Děkuji za pokusnické nadšení a těším ze na závěrečné resumé.

 
casino
4469 příspěvků 05.04.13 13:54
Bнимание, внимание!!!

Tak jsem vývar A) s křenem rozfofrovalo a dokonce i já, se svým nerezovým patrem, v něm jakous takous křenovinu cítím :potlesk: :)
přecedíme vývar a do čistého zavaříme smetanu, do zchlazeného vmícháme jíšku. Omáčku vlijeme do mixéru, promixujeme…
No, dovolilo jsem si, v rozporu s receptem, to nedělat takto krkolomně ;) :roll:

 
casino
4469 příspěvků 05.04.13 13:18
No, už fčíl vidím, že blamáž se asi konat nebude, hihi.

Za ¾ hodiny šlo maso od kosti! Dalo jsem mu ještě 15´, že aby se v něm mohl ten křen zabydlet… :think:
Nejhorších bylo prvních pár minut, co to začalo vřít! Brečelo jsem jak želva a ronilo krokodýlí slzy. Teď jsem chutnalo vývar, a rádo bych potkalo toho, kdo by v něm uhodl křen 8) No, asi zdrhl do toho masa… Dám mu čas, jak psáno v receptu, třeba se ještě projeví :nevim: a pak to dám testnout MAKRONKÁM :)

Příspěvek upraven 05.04.13 v 13:19

 
di
2451 příspěvků 05.04.13 12:49

Tak to už jsem celá zajímavá předem.

 
casino
4469 příspěvků 05.04.13 11:39
No, vy dva...

…předběhli jste mě oba :palec: Já to tipovalo na kuřecokřenové rillettes :mrgreen:
Ale abych pouze akademicky nerozumovalo a nebylo za kořena, skáklo jsem pro nohy a ten kořen a právě se hotovím tuto krmi uvařit paralelně:
A) podle receptu :think:
B) podle svého svědomí a vědomí :)
Tož, nechám se překvapit a ozvu se…

 
di
2451 příspěvků 05.04.13 11:01

Gmp: zrovna jsem se chtěla na něco v podobném smyslu zeptat. ;-)

 
gmp
1603 příspěvků 05.04.13 10:53
-

Ono to má háček, tady si neuvedla mnoho-li vody použiješ. Píšeš, že hrnec. Tak v tom případku a při pátku, po půldruhé hodině vaření kuřecího masa bych přidal potaš a odklonil tak výrobek k daleko širšímu použití nejen kuchyni, ale v celé domácnosti.
:lol:

 
Matysinka
15 příspěvků 05.04.13 07:38

Ten křen přidávám proto, že se jeho aroma dostane během varu i do kuřecího masa. Koprovku opravdu přidávat nebudu. ;)

 
ufo65
44 příspěvků 05.04.13 02:09
kuře

To by mohlo být opravdu dobré. Aspoň mám na víkend vystaráno a nemusím přemýšlet co vařit. :mavam:

 
casino
4469 příspěvků 05.04.13 00:44
Matysinka, je to váš 1. recept na LABU...

… a Viktorka mě nabádala abych bylo slušné a hodné :) Budu slušné jako vždy :mrgreen:

Receptů na křenovku je tu hafo… dokonce je na LABU i křenová s kuřetem ;)
Jsem v očekávání koprovky s kuřetem z vaší kuchyně a v další fázi hovězí stehno s křenovou omáčkou, atd. atd… Promiňte tu ironii :oops: :)

No, tomuto receptu nelze upřít jistá originálnost ;)
Ne v tom, že podle všeho dáváte maso do studené vody, ale v tom, že křen VAŘÍTE 1,5 hodiny :think: Zkoušet to nebudu, ale pokud se k tomu někdo odhodlá, dejte vědět, jestli to ještě byla křenová omáčka… :nevim:

Vložit nový komentář

Reklama


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Holandský řízek z vepřového bůčku Holandský řízek z vepřového...
Jarní chřestový salát s ředkvičkami Jarní chřestový salát s...
Pikantní těstoviny s dýní Pikantní těstoviny s dýní
Jahodový pohár Jahodový pohár
Vepřovo-kuřecí roláda s čerstvým špenátem Vepřovo-kuřecí roláda s...

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz