Vitalion
zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz
Matysinka Do oblíbených Chci uvařit Tisk
Kuřecí stehna omyjeme, vložíme do hrnce s osolenou vodou, přidáme pepř, nové koření, cibuli, nastrouhaný křen, česnek a vaříme v zakrytém hrnci asi 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme na lžíci oleje světlou jíšku. Poté vyndáme kuřecí nohy, přecedíme vývar a do čistého zavaříme smetanu, do zchlazeného vmícháme jíšku. Omáčku vlijeme do mixéru, promixujeme, vlijeme zpět do kastrolu, provaříme a dochutíme dle potřeby solí či uvedenou kořenící směsí Aromat. Do hotové omáčky vložíme kousky kuřete a necháme uležet aspoň dvě hodiny, ideálně do druhého dne v lednici.
knedlík, těstoviny, rýže
Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.
Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění
Přečtěte si recept na Drůbeží stehna s křenovou omáčkou
@di @lydia
Aneb rafinovaně zakamuflovaný glutaman sodný.
Ani Vilém Vrabec by mě nepřesvědčil, že se má křenovky dotknout nějaké maso, byť jen vývar. A křen vůbec nevařím, jen vmíchám do odstavené omáčky. Zbude-li, chodím vyblizovat studeným knedlíkem. Než bych ohřívala, raději udělám novou, vždyť je to hned.
Ale každému do jeho zobáčku!
Jednou jsem viděla křenovku bez smetany, vypadalo to podivně, ale mám dojem, že V. Vrabec ji má v Teplé kuchyni také. No, uděláme si každý tu svoji, že jo?
1227 příspěvků 6.4.13 19:23
@di
2452 příspěvků 6.4.13 19:21
Není za co. Mimochodem, ráda Vás po čase „vidím“.
1227 příspěvků 6.4.13 19:19
Di, děkuji
2452 příspěvků 6.4.13 19:12
Lydia: tohle .
1227 příspěvků 6.4.13 19:07
Já bych tak dlouho křen nevařila, nemá potom žádnou chuť ani aroma. Podle mne to potom není křenová omáčka. Já bych dala křen až nakonec a povařila nejdéle 10 minut. Nevím co je směs koření aromat, ale do křenové omáčky stačí jenom pepř a sůl já dávám lžičku cukru.
Když omáčka nemá být ostrá, tak nedávat tolik křenu.
CASINO!!!

Spálila jsem kvůli nim houby!!!
Přišlo casino, s očiskama jak angorák, vzteklé jako besný pes, hubu mělo jak pytel na zmije a nadávalo jako špaček. Zase prý kemusi naskočilo na špek jak jakýsi dodo! Prý má naloženó divočinu která už pomalu bere do zaječích a ono zatím vaří jakýsi ptákoviny.
Dovalilo nám dva kuřecí hnáty a pré esi poznáme, který je křenový. My už ty jeho fligny známe! Tůhle nám doneslo 3 ovocný košéčky a každé že má jiné krém a který pré nám chutná nejvic. Nesežraly jsme mu to! 2 košíky měly stejnó náplň! A dnes s těma kuřecíma nohama to bylo zasejc tak: bylo to obyčejný vařený masisko a oba kósky chutnaly úplně stejnak!
Zdravijó MAKRONKY
2452 příspěvků 5.4.13 16:53
Zdenneu: trefná poznámka.
15 příspěvků 5.4.13 14:34
Vida! a já myslel, že ta hodina a půl vaření je kvůli tomu, abychom křen zbavili té jeho odporné křenové chuti a tu nahradili mnohem sofistikovanějším Aromatem
2452 příspěvků 5.4.13 14:34
Děkuji za pokusnické nadšení a těším ze na závěrečné resumé.
Tak jsem vývar A) s křenem rozfofrovalo a dokonce i já, se svým nerezovým patrem, v něm jakous takous křenovinu cítím


přecedíme vývar a do čistého zavaříme smetanu, do zchlazeného vmícháme jíšku. Omáčku vlijeme do mixéru, promixujeme…
No, dovolilo jsem si, v rozporu s receptem, to nedělat takto krkolomně
Za ¾ hodiny šlo maso od kosti! Dalo jsem mu ještě 15´, že aby se v něm mohl ten křen zabydlet…
No, asi zdrhl do toho masa… Dám mu čas, jak
psáno v receptu, třeba se ještě projeví
a pak to dám testnout MAKRONKÁM 
Nejhorších bylo prvních pár minut, co to začalo vřít! Brečelo jsem jak želva a ronilo krokodýlí slzy. Teď jsem chutnalo vývar, a rádo bych potkalo toho, kdo by v něm uhodl křen
Příspěvek upraven 05.04.13 v 13:19
2452 příspěvků 5.4.13 12:49
Tak to už jsem celá zajímavá předem.
…předběhli jste mě oba
Já to tipovalo na kuřecokřenové rillettes



Ale abych pouze akademicky nerozumovalo a nebylo za kořena, skáklo jsem pro nohy a ten kořen a právě se hotovím tuto krmi uvařit paralelně:
A) podle receptu
B) podle svého svědomí a vědomí
Tož, nechám se překvapit a ozvu se…
2452 příspěvků 5.4.13 11:01
Gmp: zrovna jsem se chtěla na něco v podobném smyslu zeptat.
Ono to má háček, tady si neuvedla mnoho-li vody použiješ. Píšeš, že hrnec. Tak v tom případku a při pátku, po půldruhé hodině vaření kuřecího masa bych přidal potaš a odklonil tak výrobek k daleko širšímu použití nejen kuchyni, ale v celé domácnosti.

Ten křen přidávám proto, že se jeho aroma dostane během varu i do kuřecího masa. Koprovku opravdu přidávat nebudu.
To by mohlo být opravdu dobré. Aspoň mám na víkend vystaráno a nemusím přemýšlet co vařit.
… a Viktorka mě nabádala abych bylo slušné a hodné
Budu slušné jako vždy 
Receptů na křenovku je tu hafo… dokonce je na LABU i křenová s kuřetem

Jsem v očekávání koprovky s kuřetem z vaší kuchyně a v další fázi hovězí stehno s křenovou omáčkou, atd. atd… Promiňte tu ironii
No, tomuto receptu nelze upřít jistá originálnost
Zkoušet to nebudu, ale pokud se k tomu někdo
odhodlá, dejte vědět, jestli to ještě byla křenová omáčka… 
Ne v tom, že podle všeho dáváte maso do studené vody, ale v tom, že křen VAŘÍTE 1,5 hodiny