Recept Drůbeží salát s olivami

Česká kuchyně Do oblíbených Chci uvařit Tisk Na e-mail

Postup

Brambory uvařím ve slupce, oloupu. Po vystydnutí pokrájím na kostky, stejně tak pokrájím i maso. Švestky spařím horkou vodou, přecedím a zaliji koňakem. Jablko oloupu, zbavím jadřince a pokrájím, zakapu h n e d šťávou z citronu. Cibulku pokrájím tak jemně jak jen umím, přidat trochu nati nezaškodí. Všechny suroviny vložím do mísy na salát, osolím, opepřím, přidám majonézu a promíchám. V lednici nechám pár hodin odpočinout.

Recept je z kategorií: Drůbež Saláty


Reklama

Nahlásit recept

  • 04.02.12 vloženo
  • 1607x zobrazeno

Ingredience

  • 300 – 400 g studeného drůbežího masa (vařené, pečené)
  • 150 g modrých hroznů
  • 300 g brambor vařených ve slupce
  • 1 jablko
  • 3 – 4 mladé cibulky
  • 1 PL černých oliv
  • 50 g sušených švestek
  • 0,05 – 0,1 l koňak
  • šťáva z ½ citronu
  • 3 – 4 PL majonézy
  • sůl
  • pepř bílý

Tip redakce

Na AkčníCeny.cz najdete, kde seženete nejlevnější suroviny k tomuto receptu.

Podobné recepty

Uvařeno uživateli

Vyzkoušel jsem tento recept Přidat hodnocení nebo fotku

Diskuse k receptu Drůbeží salát s olivami

Odebírat nové komentáře a uvaření tohoto receptu do upozornění

 Váš příspěvek

Reklama

 
casino
4473 příspěvků 05.02.12 20:39

No, Alis, esli to není tím, že autor má zdroj (pokud si je sám nesuší?) ještě těch echt, pouze sušených švestek :palec: , zatímco ostatní se spokojíme s těmi sířenými, sice většími, vypeckovanými, ale chuťově stejně univerzálními jako sířené meruňky ;)

 
Alis
2617 příspěvků 05.02.12 13:51

Já ještě svým milým a blízkým hrozny loupu od slupek a půlím, vybírám zrnka :-)

Dotaz pro všechny: proč spařovat před namočením do alkoholu? Já namáčím rovnou. Asi plýtvám alkoholem…?

 
Eja
3820 příspěvků 05.02.12 13:18

No, nevím jestli Miloš provokuje :mrgreen: ale zbyl mi od včera kousek pečeného kuřete a kromě koňaku bylo všechno doma - jen hrozny byly maličké zelené bez peciček, tak jsem v přiměřeném poměru vyzkoušela, švestky jen spařené horkou vodou. Koňak by tomu určitě prospěl, ale i tak - jaká je to kuchyně netuším, ale jedlé je to určitě, bohužel toho bylo málo. :mavam:

 
gmp
1603 příspěvků 05.02.12 01:13
+

Ten koňak samozřejmě - jak je v reces spisu uvedeno - na sušené a před zalitím spařené švestky. Nikoliv na brambory.

 
parles
302 příspěvků 05.02.12 00:42

gmp si dělá legraci a provokuje ?!

 
glama 
Registrovaný uživatel, který přispěl anonymně 05.02.12 00:04

Deci koňaku na brambory a navrch hrozny a sušené švestky…
Asi vím, v kom skončilo 0,65 - 0,7l koňaku… :D
Ty suroviny se mi k sobě vůbec nehodí..
Takhle divný recept jsem dlouho neviděla..tady si absolutně nedokážu představit, jak to může chutnat.. Z jaké je to kuchyně?? :think:
:mrgreen:

Vložit nový komentář

Reklama

Dnes doporučujeme: Bramborové placky s jablky


Reklama


Reklama

Nejlepší recepty

Těstovinový salát s kuřecím masem Těstovinový salát s kuřecím...
Bramborový guláš s kabanosem Bramborový guláš s kabanosem
Zelené karí s kuřetem a chřestem Zelené karí s kuřetem a...
Slané zapékané hrušky se slaninou a parmazánem Slané zapékané hrušky se...
Chilli con carne Chilli con carne

Naši partneři

Vitalion

zdraví, nemoci, léčení
www.vitalion.cz

eMimino

těhotenství, děti, rodina
www.emimino.cz

Recept na jídlo

recepty, jídlo, vaření
www.receptnajidlo.cz